Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Να παραιτηθεί ο κ. Χρ. ΑΝΘΗΣ

Θα ήταν άνευ πολιτικού ενδιαφέροντος ο τρόπος που πολιτεύεται και εκφράζεται ένας (και α) δ(έ)ξιός πολιτευτής ως ο κ. Άνθης.

Όμως το να εμπορεύεται με προκλητικότατο τρόπο την ευαίσθητη θέση του διευθυντή της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας με αρνητικότατες επιπτώσεις στην παιδεία, είναι κάτι που δεν σχετίζεται με τον μη σχολιασμό της αντικοινωνικής δράσης ενός προσώπου.

Ανεξάρτητα των προσόντων που αξιολογήθηκαν για να γίνει διευθυντής, η εικόνα που εμφανίζει με τις συχνότατες παρουσίες του στα ΜΜΕ (αλήθεια, πότε... προάγει την εκπαίδευση;) για να προβάλλει τις προσωπικές πολιτικές του και κυρίως τις αντιλαϊκές επιδιώξεις του κόμματος που εκπροσωπεί, είναι αντιπαιδαγωγική, αντιεκπαιδευτική, προκλητική, κακόγουστη, αλαζονική, αυταρχική. Δηλαδή ένα πρότυπο που απωθεί τα παιδιά από το σχολείο, δημιουργεί συνθήκες έντονα αντιμαθησιακές, στους δε εκπαιδευτικούς προκαλεί σύγχυση και αντιεπαγγελματισμό. Δηλαδή, εκπροσωπεί επάξια και ενισχύει ,ο δ/ντής εκπαίδευσης ,το κατώτατο επίπεδο παιδείας που βρίσκεται η Κέρκυρα.

Η εκλογή του δε και στην ΠΙΝ θα συμβάλλει να καταρρεύσει και αυτό το ελάχιστο που συμβολίζεται ακόμη ως παιδεία, εκπαίδευση, γνώση.

Και αυτό διότι θα είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος. Και μάλιστα “πολιτικός” προϊστάμενος όλης της Περιφερειακής εκπαίδευσης. Πέρα λοιπόν από τη διεύρυνση της αντιεκπαιδευτικής εικόνας και Περιφεραιακά, η όλη συμπεριφορά του εκπέμπει μια “τρομοκρατική” στάση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ποιος εκπαιδευτικός θα τολμήσει να “παρεκκλίνει” απέναντι σε έναν διευθυντή και ταυτόχρονα εκλεγμένο στην ΠΙΝ προϊστάμενο; Ποιος μαθητής θα μπορεί να απαιτήσει ΠΑΙΔΕΊΑ; Πώς να αντιδράσει δάσκαλος ή μαθητής όταν ξέρει ότι εκείνα τα ΜΜΕ που προάγουν συνειδητά την κοινωνική και εκπαιδευτική υποβάθμιση, θα στραγγαλίσουν κάθε τι που αμφισβητεί την εξουσία του τρόφιμου και προστατευόμενου τους;

Το ότι και το Σ.Κ. των εκπαιδευτικών σιωπά, διερωτάται κανείς τι θα γίνει όταν εδραιωθεί και περιφερειακά αυτή η συγκεντρωμένη και προστατευόμενη εξουσία.

Ο κύριος δ/ντής λοιπόν οφείλει να παραιτηθεί αμέσως. Αν δεν το κάνει μόνος του, να το απαιτήσουν οι εκπαιδευτικοί φορείς αλλά και κάθε πολίτης ή συλλογικότητα που αγωνιά για το (ΚΑΙ) εκπαιδευτικό δράμα της Κέρκυρας.

Όμως, οφείλει και ο κ. Σπύρου να ζητήσει από τον σύμβουλό του να παραιτηθεί, να περιοριστεί στα καθήκοντα του στην ΠΙΝ και να αναδειχθεί μόνα από την ικανότητά του να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας και όχι να κρύβεται η όποια ανεπάρκεια κάτω από την εξουσία που διαχειρίζεται και κυρίως αυτήν του να ελέγχει και αξιολογεί ο ίδιος τον εαυτό του.

Η Κέρκυρα δεν αντέχει άλλο αυτή τη συνεχή κατρακύλα, κυρίως στην παιδεία.

Οι εκλεγμένοι (ΟΛΟΙ) στην Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να τους μετατραπούν (και μάλιστα αλληλέγγυα) σε εξουσιαστικό δυνάστη του λαού, ανάλογο και συνεχιστή της κρατικής εξουσίας. ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΚΊΝΗΜΆ ΤΗΣ.

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: