Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Καταδίκη”:ΓΣΕΕ-ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ

από Συνέλευση ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΔΕΗ.

Σκληρή η εισήγηση ΔΣ. Kαι τοποθετήσεις!

Αποκαλυπτική εισήγηση από το ΕΣ:

6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ ΤΑ ΧΡΈΗ!

Βόμβα”:Σχεδιάζεται διάλυση-ιδιωτικοποίηση ΠΣΥΠ;

Χρησιμοποιούνται”:ΔΕΗ-Σπυρόπουλος-Κουτρουμάνης;

Επιβεβαιώθηκε” ότι: τ.ΓΕΝΟΠικός Πρόεδρος, που

παρακρατεί” άνω των 3 εκ. ευρώ από τον ΠΣΥΠ.

Περίεργη ΓΕΝΟΠική (πυραμιδικά-διαπαραταξιακά)σιωπή!

Κίνδυνοι για Συνεταίρους-Εργαζόμενους ΠΣΥΠ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;

Πού θα πάει ο ΠΣΥΠ/ΔΕΗ;

Μια ιδιαίτερη Ανάλυση-παρουσίαση (με σημαντικά στοιχεία) από το autenergosblogspot.com (του Γ.Ζωχιού πρώην αντιπροέδρου ΓΕΝΟΠ) που, με αφορμή τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ, δείχνει την πυραμιδική συνδικαλιστική ελίτ να αντικατοπτρίζει: αυτοεξευτελισμό-αυτοκαταστροφή-αυτοσυκοφάντηση

για την Εργαζόμενη και Άνεργη Τάξη!

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΌΡΑΜΑ-ΙΔΕΑ..,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΤΆΞΗ, Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΌΣ ΕΊΝΑΙ ΌΡΑΜΑ,ΙΔΈΑ, ΑΜΥΝΤΙΚΌΕΠΙΘΕΤΙΚΌΣ ΘΕΣΜΌΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΌ ΑΠΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ.

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΌΣ, ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΌΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΎ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΊ, ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΊΔΡΥΣΗ ΑΛΛΆ, ΚΥΡΙΩΣ, ΣΤΗΝ ΑΔΙΆΚΟΠΗ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΊΑ!

Ποια η πραγματικότητα: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥ (πυραμιδικά), ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΙΔΡΎΟΥΝ ΑΛΛΆ “ΥΠΟΝΟΜΕΎΟΥΝ” ΚΆΘΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΌ ΥΠΌΛΕΙΜΜΑ. ΩΣ ΔΩΡΟ ΣΤ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Το...ΥΠΌΛΕΙΜΜΑ ΠΣΥΠ/ΔΕΗ

ΚΑΙ:ΓΣΕΕ-ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΠΣΥΠ/ΔΕΗ), είναι από τους πολύ ελάχιστους της ελληνικής... εργατιάς, έχει ζωή 70 χρόνων και έφθασε έως και 25 χιλιάδες μέλη, εργαζόμενους-συνταξιούχους, από τους ~60 χιλιάδες συνολικά.

Η προ ημερών Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με 20 μέλη παρόντα στην έναρξη ενώ οι αποφάσεις, στο τέλος, πάρθηκαν με 15 παρουσίες.

Και όμως: ΜΟΝΟ τα (σημερινά ενεργά) μέλη των Διοικήσεων: ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ(συνταξιούχοι) και (άπειρων) Πρωτοβάθμιων (μαζί με “Εκπροσώπους”-Συνεταιρισμό-Φυσιολάτρη) ξεπερνούν τους χίλιους! Με τους... συνταξιούχους, είναι πολλές οι χιλιάδες.

Πλήθος από αυτούς, έχουν έως πλήρη απαλλαγή από την εργασία! “Υψηλά” αμειβόμενοι!

Πρόεδροι και Γραμματείς (ενεργοί) ξεπερνούν τους 100!

Λέγεται ότι, πλήθος απ' όλους τους παραπάνω... πατέρες στη ΔΕΗ, όχι μόνο δεν είναι μέλη του Συνεταιρισμού ΔΕΗ, αλλά ούτε... γνωρίζουν που... βρίσκεται! Μόνο προεκλογικά, διορίζουν τα... όργανα!

Ακούγεται πως, ίσως είναι υπερβολή, ότι το 5% των... πατέρων της... εργατιάς είναι μέλη ή πελάτες του εργατικού Συνεταιρισμού.

Εκτιμάται ότι, μόνο το “ποικίλο” διαπαραταξιακό συνδικαλιστικό χιλιόπληθος (με τις “ποικίλες” αμοιβές), θα αρκούσε να 'ναι ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΕΗ πρότυπη-υγιής-δυναμική επιχείριση, αντίπαλο δέος στις άγριες οργανωμένες μορφές καταλήστευσης της εργαζόμενης και άνεργης τάξης! Ισχυρός προστάτης του εισοδήματος. Παράδειγμα της εργατικής ικανότητας και δράσης!

Ακούστηκε πως: Είναι αβέβαιο ότι όλα τα μέλη των οργάνων ΠΣΥΠ είναι και...πελάτες του!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΈΣ ΕΙΣΗΓΉΣΕΙΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Από τις εισηγήσεις και το διάλογο που ακολούθησε στη Συνέλευση, αναδείχτηκε συνειδητή αδιαφορία έως και υπονόμευση του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ από (πυραμιδικά) ΓΕΝΟΠ -ΠΟΣ-ΓΣΕΕ...

Ειδικά για τη ΓΣΕΕ, ειπώθηκε ότι, είτε απούσα είτε παρούσα (με όποια μορφή), αναδεικνύει τον ιστορικό άθλιο ρόλο της ως ξεπουλήτρα των εργαζόμενων και των θεσμών που τους στηρίζουν, υποστυλώνοντας τα αφεντικά!

Στην ιστορία του ΣΚ, έχουν ακουστεί για εργατικούς εκπρόσωπους που, ενώ εκλέγονται να εκπροσωπούν ή προωθούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων, τελικά υπονομεύουν (με το αζημίωτο βέβαια) εργαζόμενους-συνεταιρισμούς (όπως και ταμεία).

Με έκπληξη έγινε γνωστό ότι, και ο ηγετικός ΓΕΝΟΠικός και Συνεταιριστικός συνδικαλισμός συμμετέχει και στη διοίκηση ΓΣΕΕ.

ΚΑΤΑΠΈΛΤΗΣ ΤΟ ΔΣ ΠΣΥΠ

Η εισήγηση του ΔΣ του ΠΣΥΠ, ψηφίστηκε από τη Συνέλευση, ήταν (ξανά) καταπέλτης κατά ΓΣΕΕ-ΓΕΝΟ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια.

Παρότι το 17μελές ΔΣ ουσιαστικά “διορίζεται” από τη ΓΕΝΟΠ ( οι δρακούλειοι παραταξιακοί ηγέτες είναι η ίδια η ΓΕΝΟΠική ηγετική ομάδα που “σφάζει”, διορίζει και... ορίζει ποιοι θα σταυροδοτηθούν), τόλμησε και μίλησε για “... ενσωμάτωση στο πολιτικοικονιμικό σύστημα.., ανοικτές κερκόπορτες και για τους συνεταιρισμούς , πισωγύρισμα στις κατακτήσεις (και) ο ΠΣΥΠ εμφανίζει εικόνα βαρκούλας σε ταραγμένο ωκεανό, που όχι δεν... εισακούεται αλλά προκαλούνται συνειδητά μεγαλύτεροι κυματισμοί...” .

Η δε Συνέλευση του Συνεταιρισμού (με εισήγηση του ΔΣ) επανέλαβε προς “ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια ” τη χρόνια δραματική, μη ακουόμενη, έκκληση για: “... μια άμεση καταλυτική πρωτοβουλία να μετατρέψουν, ως οφείλουν, τον Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ σε μια ισχυρότατη Συνεταιριστική Επιχείρηση με άμεσες σαφείς δράσεις...”. Να οργανωθεί μια ημερίδα από κοινού Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ-ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια-ΓΣΣΕ κλπ όπου θα καθοριστούν πολιτικές με συγκεκριμένες δεσμεύσεις”. Επίσης, από κοινού : “Να ορίσουν ΤΩΡΑ (πέρα από τα θεσμικά όργανα του Συνεταιρισμού) Ανεξάρτητη Επιτροπή ελέγχου, διαφάνειας και προώθησης των κοινών σκοπών”.

Τέλος, η Συνέλευση έφθασε στο αναγκαίο αλλά ντροπιαστικό σημείο να προτείνει σε ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια: “Να συγκεντρωθεί από ΣΗΜΕΡΑ στον Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ κάθε μορφής εμπορική δραστηριότητα στο χώρο της ΔΕΗ. Ο Συνεταιρισμός να ανταποδίδει σε κάθε Σωματείο, επίσημα, μέρος των κερδών του που θα προέρχεται από τις συναλλαγές των μελών του συγκεκριμένου Σωματείου”. Δηλαδή, τους προτείνει...προμήθειες προκειμένου ν' ανταποκριθούν στον ταξικό ρόλο τους.

ΜΟΜΦΉ ΓΙΑ... ΜΊΖΕΣ;

Αυτό το τελευταίο αποτελεί τεράστια μομφή αφού υπαινίσσεται σαφώς ότι, εκτός τον ΠΣΥΠ, υπάρχει και άλλη ΜΗ θεσμοθετημένη “εμπορική δραστηριότητα στο χώρο της ΔΕΗ”. Και ζητά “Να συγκεντρωθεί από ΣΗΜΕΡΑ στον Π.ΣΥ.Π/ΔΕΗ”. Κυρίως, όπως ακούστηκε και από τοποθετήσεις συνεταίρων, εάν είναι πραγματικότητα όσα ακούγονται ότι, περί ή και εντός στα συνδικάτα, κυκλοφορούν αδιαφανώς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τηλεφωνία, ασφάλειες κλπ με... προμήθειες.

Καταγγέλθηκε δε ότι ΓΕΝΟΠ κλπ διαφημίζουν, στα περιοδικά-ανακοινώσεις, τηλέφωνα κλπ ενώ απουσιάζει ουσιαστικά ο Συνεταιρισμός.

Υπήρξε δε το ερώτημα: αν υπάρχουν... προμήθειες, αυτές πηγαίνουν στα συνδικάτα (όπως προτείνει επίσημα ο ΠΣΥΠ) ή δίνονται, όχι “επίσημα”, κάτω από το τραπέζι σε... εργατοπατέρες συμβάλλοντας έτσι στη διαφθορά και στην ποικίλη φοροδιαφυγή;

Ένας άλλος προβληματισμός που τέθηκε είναι: Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν οι συνδικαλιστικές άδειες για εξαγορά συνειδήσεων, και δημιουργία πειθαρχημένων-συνένοχων-συνδικαλιστικών στρατών. Μήπως σήμερα το ρόλο αυτό τον παίζουν και τα: “ταξίδια”, “τηλέφωνα”, “προμήθειες”, “προνόμια”;

Η Συνέλευση άκουσε εμβρόντητη, από μέλος αριστερής παράταξης, για κάποιο “σκάνδαλο” σχετικά με.... τηλέφωνα στο ιστορικό πρωτοβάθμιο ΕΤΕ/ΔΕΗ. Το ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ είναι πρόθυμο να παρουσιάσει κάθε στοιχείο από όλες τις πλευρές γι αυτό αλλά και κάθε άλλο... συνδικαλιστικό... σκάνδαλο.

ΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΕΣ: 6 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΧΡΈΗ.

ΑΜΟΙΒΈΣ... ΠΡΌΚΛΗΣΗΣ!

ΚΑΙ...ΧΑΡΊΣΜΑΤΑ ΕΚΑΤ. ΚΑΙ ΧΙΛ. ΕΥΡΏ!

Το Εποπτικό Συμβούλιο του ΠΣΥΠ, με την εισήγησή του στη Συνέλευση, ταρακούνησε:

Σε έξη περίπου εκατομμύρια ευρώ αθροίζει τα χρέη του ΠΣΥΠ στο τέλος 2011.

Από αυτά, τα τρία εκατ. περίπου είναι χρέη προς εταιρείες τηλεφωνίας επειδή τα “παρακρατεί” εταιρεία που συνεργάστηκε με τον ΠΣΥΠ η οποία, όπως διευκρινίστηκε επίσημα, έχει πρόεδρο πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ.

Ο ΠΣΥΠ βέβαια, έκανε αγωγές και διέκοψε τη συνεργασία. Όμως, αντί να ξεσηκωθεί το ΣΚ και να απαιτήσει από τον... τέως να επιστρέψει το 3 εκ. ευρώ, ακούγεται ότι όχι μόνο “προστατεύεται” αλλά υπάρχει και εμπορική συνεργασία με συνδικάτα, τα οποία όμως δε συνεργάζονται με το Συνεταιρισμό.

Αίσθηση, και επιπλέον τριγμούς, προκάλεσε η αναφορά του ΕΣ ότι, για δικηγορικές αμοιβές, ο ΠΣΥΠ χρεώθηκε με 260 χιλ. Ευρώ . Το θέμα, γράφει το ΕΣ, δεν έχει κλείσει και ερευνάται. Ενώ ακούστηκε ότι, αναφερόμενες αμοιβές, αφορούσαν αντικείμενα παραγκωνισμένων υπηρεσιών ΠΣΥΠ που θα τις έφεραν σε πέρας με μηδενικό κόστος και, κυρίως, με επιτυχία!

Αυτοί οι τριγμοί ήταν συνέχεια προηγούμενων συνελεύσεων όπου είχε καταγγελθεί ότι “χαρίστηκαν” 300 χιλ. ευρώ, περίπου, σε προμηθευτή παρά τις αρνητικές εισηγήσεις αρμοδίων (παραγκωνισμένων) υπηρεσιών.

Το Εποπτικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι: “... δεν αξιολογήθηκαν επισημάνσεις του προηγούμενων χρόνων και.... Ο Συνεταιρισμός έχει εισέλθει σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης.... , κινδυνεύει να καταστεί προβληματική επιχείριση... και απαιτούνται γενναίες αποφάσεις”.

Η ΓΕΝΟΠ ΕΦΑΡΜΌΖΕΙ Ό,ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ!

Η ΓΕΝΟΠ διαχρονικά, και πολύ σωστά, καταγγέλλει:

  • Τη μεθόδευση για παραπέρα ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ και γενικά της ενέργειας.

  • Τη σκόπιμη χρεωκοπία ΔΕΗ με στόχο τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης.

  • Το ότι, οι ιδιότητες Προέδρου-Δ.Συμβούλου ΔΕΗ, συγκεντρώνονται στο ίδιο πρόσωπο.

  • Ότι η ΔΕΗ, για να καλύπτει σκάνδαλα και αδιαφανείς πράξεις, χρυσοπληρώνει ευάλωτους εξωτερικούς έκτακτους συμβούλους(και ίσως αδαής) για θέματα που, παραγκωνισμένα πολύ άξια στελέχη της ΔΕΗ, πράττουν άριστα, με μηδενικό κόστος και, κυρίως, με διαφάνεια. Δίχως να αποτελούν σκάνδαλα!

Στις Συνελεύσεις λοιπόν του ΠΣΥΠ ακούγεται συχνά ότι, αυτά που καταγγέλλονται για τη ΔΕΗ, εφαρμόζονται στο Συνεταιρισμό, όπως: χρεοκοπώντας τον για κλείσιμο ή “ιδιωτικοποίηση”, παραγκωνίζοντας στελέχη-υπηρεσίες με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά λάθη και υψηλές οικονομικές ζημιές. Κρίθηκε δε ότι χρησιμοποιούνται εξωτερικοί χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι για αλλότρια θέματα, παρότι ο ΠΣΥΠ διαθέτει και στελέχη-υπηρεσίες αλλά και πολύ άξια μέλη-συνεταίρους όλων των ειδικοτήτων (δικηγόρους, οικονομολόγους, μηχανικούς κλπ) που θα προσέφεραν δωρεάν.

Βέβαια, σε κάποια συνέλευση είχε ακουστεί πως, κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του ΠΣΥΠ, συναντάει εσωτερική (μικρή αλλά δυναμική) “κατευθυνόμενη και προστατευόμενη υπονόμευση”. Στην ερώτηση όμως εάν η... προστασία εκφράζεται ηγετικά στον ΠΣΥΠ, δε διαψεύστηκε.

ΣΚΛΗΡΟΊ ΣΕ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ

ΑΠΛΟΧΈΡΗΔΕΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΎΛΟΥΣ

Έκπληξη έχουν προκαλέσει διαπιστώσεις ότι ενώ, σαν καλά... αφεντικά, εκμεταλλεύονται εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώνουν σκληρή εργασία και μεγάλο χρόνο εκτός ωραρίου απασχόλησης, σε εξωτερικούς συμβούλους χρυσοπληρώνουν (όπως καταγγέλθηκε) ακόμη και δευτερόλεπτα “απασχόλησης!” Εμφανίζονται σκληρά ΓΕΝΟΠικά αφεντικά (επαγγελματίες... προβοκάτορες) εάν εργαζόμενοι τολμήσουν να λάβουν μόνο ψήγματα αποζημίωσης από απάνθρωπο χρόνο υπερωριακής απασχόλησης ενώ: χρυσοπληρώνεται πολυετής αεργία, “χαρίζονται” εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε προμηθευτές-συνεργάτες και, κυρίως, εκατομμύρια ευρώ σε συνένοχους επιχειρηματίες-εργατοπατέρες!

40 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ... ΙΔΙΏΤΕΣ 2-3 ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΌ!

Εντυπωσιακές είναι οι διαπιστώσεις ότι, ΔΕΗκή συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ασκεί εμπόριο ή συνεργάζεται (με αδιαφάνεια;), προβάλλει-διαφημίζει-προωθεί ιδιώτες ή και “φιλοξενεί” ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ δεν έχει καμιά θέση στην καρδιά, στα γραπτά, στους προγραμματισμούς, στα έντυπα της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής ελίτ.

Από στοιχεία που καταγράφονται εμφανίζεται η παρακάτω απίστευτη εικόνα:

Εργαζόμενοι-συνταξιούχοι ΔΕΗ είναι περίπου 55 χιλιάδες. Με τις οικογένειές τους φθάνουν τουλάχιστον 130 χιλιάδες πελάτες για το Συνεταιρισμό.

Από αυτούς, (διευκρινίστηκε) ο Συνεταιρισμός έχει ΜΟΝΟ δύο χιλιάδες πελάτες στην κινητή τηλεφωνία και περίπου χίλιους στις ασφάλειες αυτοκινήτων. Αντίθετα, ιδιώτες που “γειτνιάζουν” στα γραφεία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ή “φιλοξενούνται”) εμφανίζονται με άνω των 40 χιλιάδων ΔΕΗκών πελατών στους αντίστοιχους τομείς.

Η... ΒΌΜΒΑ!

Η βόμβα που συγκλόνισε τη Συνέλευση ήλθε μέσα από το ερώτημα: Είναι αλήθεια αυτό που ακούγεται ότι λέχθηκε στα πλαίσια συζήτησης μελών παράταξης, πως δηλαδή, αν μεθοδευτεί η διάλυση του Συνεταιρισμού, θα σταματήσουν οι δίκες και δε θα διεκδικούνται πλέον τα άνω των τριών εκατ. ευρώ από την “κινητή εταιρεία” του τ. ΓΕΝΟΠικού Πρόεδρου;

Όμως, εάν επιβεβαιώνεται το παραπάνω, τα ιμάτια του ΠΣΥΠ, θα γίνουν... μοιράδι; Αλλά, επειδή τα ποσά αυτά τα οφείλει ο Συνεταιρισμός σε εταιρείες τηλεφωνίας, θα μπορούν αυτές να εκποιήσουν το κτίριο του ΠΣΥΠ και περιουσιακά στοιχείο Συνεταίρων; Οι 50 εργαζόμενοι τι θα γίνουν;

Η αίθουσα πάγωσε από τη βόμβα! Από το βλέμμα... υπευθύνων δεν ήταν εύκολο να καταλάβει κανείς αν γνώριζαν ή αν τρόμαξαν για πιθανές “διεργασίες” πίσω από την πλάτη τους. Απαθής, και η εργατική εκπροσώπηση.

ΥΠΟΝΌΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ:

ΔΕΗ-ΙΚΑ-ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ “ΠΑΙΓΝΊΔΙ;”

Οι εκτιμήσεις ότι: πτώχευση-κλείσιμο-“ιδιωτικοποίηση” του Συνεταιρισμού ΔΕΗ, μπορεί να συνδέονται και με μεθόδευση, παίρνουν άλλες διαστάσεις αναλύοντας δύο καταλυτικές πράξεις ενάντια του Συνεταιρισμού.

Είναι γνωστό ότι, τα μέλη του Συνεταιρισμού(πανελλαδικά), σε μια πορεία 70 ετών, έχουν υπογράψει αιτήσεις-εξουσιοδοτήσεις ώστε, κάθε οικονομική συναλλαγή τους με “διατακτικές” σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις ή τα καταστήματα ΠΣΥΠ, να παρακρατείται σε άτοκες δόσεις από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη. Έτσι, κυρίως “ζει” ο Συνεταιρισμός!

Όπως γνωστοποιήθηκε, ξαφνικά, και αναιτιολόγητα, ΔΕΗ και ΙΚΑ, διακόπτουν την εξυπηρέτηση εργαζόμενων-συνταξιούχων στις οικονομικές σχέσεις τους με τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ. Δηλαδή, τον κτυπούν στον πυρήνα του σκοπού και των μέσων της ύπαρξής του:

  • Εμφανίστηκε λοιπόν ένας διευθυντής ΔΕΗ και απαιτεί από το Συνεταιρισμό να ζητήσει από τα μέλη του να υπογράψουν ΞΑΝΆ τις αιτήσεις-εξουσιοδοτήσεις που συγκεντρώθηκαν στα 70 χρόνια πορείας του, διαφορετικά η ΔΕΗ σταματάει αμέσως να εξυπηρετεί τους συνεταίρους. Εκτιμήθηκε όμως ότι, ακόμη κι αν μπορούσε σε βάθος χρόνου να συγκεντρωθεί ΜΟΝΟ ένα μέρος των αιτήσεων, στο μεταξύ ο ΠΣΥΠ δε θα υπάρχει πλέον.

  • Και ενώ τάραζε ο ( μήπως “κατευθυνόμενος;”) πολυβολισμός του κυρίου ΔΕΗκού διευθυντή, εξακοντίστηκε η πυρηνική ΣΠΥΡΟΠΟΥΛική ρουκέτα από ΙΚΑ. Τι έκαμε ο ασφαλιστικός φορέας της εργατικής τάξης; Αποφάσισε να διακόψει οριστικά την (αν και ανέξοδη γι αυτόν) εξυπηρέτηση, δεκαετιών, των συνταξιούχων και δε θα παρακρατεί από τις συντάξεις τις άτοκες δόσεις που έχουν συμφωνήσει με το Συνεταιρισμό.

Αυτές οι δύο πράξεις (ΔΕΗ-ΙΚΑ), σε μια εποχή που ο οικονομικός στραγγαλισμός εργαζόμενων και συνταξιούχων κορυφώνεται, αφενός ενισχύουν την οικονομική τους υπονόμευση και αφετέρου (με πλάγιο τρόπο) καταγκρεμίζουν το Συνεταιρισμό αφού καταστρέφεται ο μοναδικός δυνατός τρόπος συναλλαγής με τα μέλη του.

Εκτιμάται δε ότι, ακόμη κι αν ανακληθούν σήμερα και οριστικά οι υπονομευτικές πράξεις ΔΕΗ-ΙΚΑ, η ήδη ζημιά του Συνεταιρισμού είναι ανυπολόγιστη και μόνο μέρος της μπορεί να αποκατασταθεί.

ΣΠΥΡΌΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΆΝΗΣ:

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΎΣ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΆΠΕΖΕΣ

Όπως καταγγέλθηκε στη Συνέλευση του ΠΣΥΠ, την ώρα που το ΙΚΑ “υπονομεύει “ τους Συνεταιρισμούς αρνούμενος στα μέλη τους να παρακρατεί από τις συντάξεις τις άτοκες δόσεις από αγορές, Σπυρόπουλος ΙΚΑ και υπουργός Κουτρουμάνης (πολιτικοί φίλοι του... τ. Προέδρου) ψηφίζουν νόμο σύμφωνα με τον οποίο το ΙΚΑ παρακρατεί από τις συντάξεις τις έντοκες δόσεις από απαιτήσεις των εκμεταλλευτριών τραπεζών. Και αυτό, παρότι οι τράπεζες καταληστεύουν με υψηλούς τόκους και έχουν δικούς τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς είσπραξης.

Ακούστηκε δε με έμφαση: Αφού οι δύο περιπτώσεις ΔΕΗ-ΙΚΑ θα μπορούσαν να λυθούν άμεσα και ΟΡΙΣΤΙΚΑ (όχι κάποιες μικροπαρατάσεις) με μια απλή παρέμβαση ΠΟΣ-ΓΕΝΟΠ-ΓΣΕΕ, γιατί δε συνέβη; Γιατί δεν ταρακούνησαν τη ΓΣΕΕ τα δύο μέλη της διοίκησής της που είναι Πρόεδροι της ΓΕΝΟΠ και του Σωματείου εργαζόμενων ΠΣΥΠ;

ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ

Έτσι λοιπόν τέθηκαν ερωτήματα από Συνεταίρους:

  • Υπάρχουν “δυνάμεις” που έχουν ή συνεργάζονται ή διαπλέκονται με ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θεωρούν το Συνεταιρισμό ανταγωνιστή τους στις άνω των 120 χιλιάδων πελατών που σχετίζονται με ΔΕΗ;

  • Εάν ναι, μήπως (λόγω ιδιαίτερων πολιτικών σχέσεων) “παρέσυραν” ΔΕΗ-ΙΚΑ-υπουργείο σε πράξεις που υπονομεύουν την ύπαρξη του Συνεταιρισμού κτυπώντας την καρδιά επιβίωσής του;

  • Το κυριότερο: Εξυπηρετεί αυτή η εξέλιξη να μην “εισπραχτούν” τα άνω των τριών εκατ. ευρώ που παρακρατεί ο τ. ΓΕΝΟΠικός πρόεδρος και για τα οποία δικάζονται αγωγές ;

  • Εάν υπάρχει σκοπιμότητα, σχετίζεται με το ότι οι παραπάνω διαπνέονται από τα ίδια παραταξιακά ιδεώδη και κάποιοι, και συνεταιριστές, διατηρούν “συναισθηματικές” ή και άλλες σχέσεις;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΆ ΑΠΌ... ΑΠΟΥΣΊΕΣ

Σε πολλές Συνελεύσεις του Συνεταιρισμού τίθεται το ερώτημα γιατί απουσιάζουν ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ. Επίσης, δεν ακούγεται ποτέ ο λόγος των εργαζόμενων του ΠΣΥΠ με οποιοδήποτε ρόλο. Γίνεται δε υπενθύμιση ότι η ΓΕΝΟΠ αυτοπροβάλλεται έντονα για τις παρουσίες της στις Συνελεύσεις ΔΕΗ.

Τραγελαφικό, συνήθως, ό,τι δικαιολογεί την απουσία ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ κλπ ενώ, ορισμένες φορές, εκδηλώνονται οργανωμένοι ΓΕΝΟΠικοί τραμπουκισμοί-προβοκατορισμοί για να τρομοκρατηθεί κάθε κριτικός λόγος.

Για τα υπηρεσιακά στελέχη απαντιέται ότι δεν... καλούνται ( ενώ εμφανίζονται έκτακτοι εξωτερικοί συνεργάτες, που αγνοούν ή πρόθυμοι να... σιωπούν ).

Για τη μόνιμη “απουσία”-σιωπή της εργατικής εκπροσώπησης (αν και εδώ και μια 15ετία δε δουλεύει αλλά μισθοδοτείται από τον ιδρώτα σκληρά εργαζόμενων και συνεταίρων) η ερμηνεία της απάντησης: Α, εδώ είναι!

ΟΡΙΑΚΆ ΔΕΝ ΨΗΦΊΣΤΗΚΑΝ

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΈΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ

Ψήφισε το ΠΑΜΕ

Στη Συνέλευση τέθηκαν σε ψηφοφορία, αλλά απορρίφθηκαν οριακά (8-7) , τρεις προτάσεις:

  1. Να καταδικαστούν ΠΟΣ-ΓΕΝΟΠ-ΓΣΕΕ για τη στάση τους απέναντι στο Συνεταιρισμό ΔΕΗ.

  2. Να εξετασθεί η δυνατότητα “δέσμευσης” των περιουσιακών στοιχείων του Προέδρου και όσων σχετίζονται με την εταιρεία τηλεφωνίας που καταχρέωσε τον ΠΣΥΠ με άνω των 3 εκατ. ευρώ.

  3. Να εκλέξει η Συνέλευση επιτροπή (τα μέλη όχι από όργανα) με ρόλο: Τον, δίχως περιορισμούς, έλεγχο και καταγραφή της πραγματικής κατάστασης του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ και κατάθεση προτάσεων διεξόδου σε έκτακτη Συνέλευση.

Οι ίδιες οι προτάσεις και κυρίως η οριακή (με μια ψήφο) καταψήφιση, αποτελούν κόλαφο για τους υπεύθυνους. Θα παραμένει όμως το ερώτημα: Γιατί καταψήφισαν; Διευκρινίζεται ότι, οι παρούσες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στήριξαν και ψήφισαν τις προτάσεις.

ΚΑΤΑΡΡΈΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΟΧΥΡΌ

Όπως σωστά προβλέπει και το ΕΣ του ΠΣΥΠ, το τελευταίο οχυρό Συνεταιριστικής παρουσίας, ως εργατική επιλογή, καταρρέει. Οι επιπτώσεις, σε πολλά επίπεδα. Μια ακόμη ήττα για την εργατική τάξη που η αυτοκριτική θα είναι το κύρια ζητούμενο. Τα “αφεντικά” θα χαίρονται, κυρίως που δε χρειάστηκε να έχουν κάποιο ρόλο στην αυτογελοιοποίηση, αυτοκαταστροφή και αυτοσυκοφάντηση των εργαζόμενων μέσα από την συνδικαλιστική ελίτ. Ιδιαίτερα, αυτών της ΔΕΗ που ήταν πρωτοπόροι στη διεκδίκηση της Συμμετοχής-Κοινωνικοποίησης-Αυτοδιαχείρισης και της Συνεταιριστικής Ιδέας.

ΧΕΊΡΙΣΤΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ ΟΙ... ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ

Συνειρμικά, στους έμπειρους συνεταίρους, ήλθαν στο νου εικόνες από εργατικούς εκπροσώπους στις διοικήσεις επιχειρήσεων, ασφαλιστικών ταμείων κλπ που μεγαλούργησαν σε απάτες, συμπεριφορές αντεργατικές, αδιαφάνεια, εκμετάλλευση ή και “κακοποίηση” εργαζόμενων που εκπροσωπούν, υπονόμευση-οικονομικές ζημιές, αλαζονεία, εξυπηρέτηση αφεντικών και πολλών άλλων πράξεων που αποτελούν σαφή υπονόμευση των εργατικών οραμάτων και διεκδικήσεων. Παρομοιάζονται με Δούρειοι Ίπποι της εργατικής Τάξης.

ΓΣΕΕ: ΞΕΠΟΥΛΉΤΡΑ-ΥΠΟΣΤΥΛΩΤΉΣ

Από όλα τα παραπάνω αντικατροπτίζεται η αντεργατική δράση της διαχρονικής γραφειοκρατικής πυραμιδικής ΓΣΕΕικής ελίτ. Όπως και η ΑΔΕΔΥ.

Αναδεικνύεται ο ρόλος τους ως αντρόπιαστου υποστυλωτή του ΔΕΞΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ της θρησκευτικοπολικοοικονομικής τάξης των αφεντικών που δημιουργεί την απάτη, την εκμετάλλευση, την κλοπή του λαϊκού πλούτου, τη βία, την καταπίεση, τη διαφθορά..!

Στην περίοδο με την μεγαλύτερη και πλέον οργανωμένη παγκόσμια επίθεση κατά των εργαζόμενων – συνταξιούχων, αντί ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να πρωτοστατούν (ΚΑΙ) στο να φυτρώνουν συνεταιρισμοί σαν μανιτάρια, υπονομεύουν κάθε υπόλειμμά τους.

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΑ ΓΕΝΟΠ...

Η ΓΕΝΟΠ (με ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια) κρίνεται ιδιαίτερα λόγω: της ιστορίας της, της τεράστιας δύναμης που διαθέτει ελέγχοντας την ενέργεια, το ότι είναι η μεγαλύτερη εργατική ομοσπονδία με πανελλαδική επιρροή , των υποχρεώσεών της απέναντι στην εργατική και άνεργη τάξη χάρη αυτής της προνομιακής της θέσης. Καθορίζει δε την τύχη άνω των 50 χιλιάδων εργαζόμενων-συνταξιούχων (και επιπλέον των οικογενειών τους) και έχει καθοριστικό ρόλο στη ΔΕΗ και στο Ασφαλιστικό τους.

Ο παραταξιακές αιχμές της, αποτελούν την κορυφαία ηγετική εξουσία που καθορίζει ποιος, που, για πόσο εκλέγεται σε συλλόγους, ομοσπονδίες, συνεταιρισμό ή... εκπρόσωποι σε ΔΕΗ-Ασφαλιστικό.

Συνολικά, δευτεροβάθμια-πρωτοβάθμια, διαχειρίζονται μεγάλο πλούτο, αν και η ΓΕΝΟΠ δε δημοσίευσε ακόμη τον.... οικονομικό απολογισμό του απολογιστικού συνεδρίου 2010.

Για το Συνεταιρισμό, δεν ορίζουν μόνο ποιοι εκλέγονται, συνολικά, αλλά και καθορίζουν όλα τα βήματα στην πορεία του!

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΈΣ ΟΙ ΕΥΘΎΝΕΣ ΓΙΑ ΠΣΥΠ

Τα δήθεν δάκρυα της ΓΕΝΟΠ για την κοινωνία, δεν πείθουν! Αντίθετα, δικαιώνουν τους υπονομευτές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Αλλά, ως καλοί μαθητές άθλιων κομματικών αφεντικών τους, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

Ειδικά για τη διάλυση του ΠΣΥΠ, σαν συμπέρασμα προκύπτει ότι οι ευθύνες καταλογίζονται σε όλες τις παρατάξεις.

Το ΠΑΜΕ ευθύνεται γιατί μπορούσε να είχε σταματήσει ή αναδείξει πολλά από τα παραπάνω. Έχει ιδιαίτερη συνευθύνη! Συμπορεύεται με... υπονομευτές, ενώ δεν προστατεύει.... απειλούμενους-διωκόμενους που .. αρνούνται να “συμπορευτούν” με την... υπονόμευση και τα “σκάνδαλα” εκατοντάδων χιλιάδων έως εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΣΥΝική έκφραση, “απούσα”. Απ' ότι φαίνεται “ξεκουράζεται” ακόμη στις επιχειρηματικές αγκαλιές του ΓΕΝΟΠικού της. Δίχως προσωπική ή πολιτική αιδώ!

Πολύ μεγάλη, απόλυτα συνειδητή, η ΔΑΚΕική ευθύνη. Όμως, επειδή η ΔΕΞΙΑ δεν έχει σχέση, ούτε στηρίζει, μήτε εμφυσά στα μέλη της το ιδεώδες του ΤΑΞΙΚΟΥ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ (βλέπει τους Συνεταιρισμούς-Συνδικάτα ως μια συνήθη κομπιναδόρικη επιχείριση για κάθε πλιάτσικο), επαφίεται στην προσωπική εντιμότητα και πρακτική των μελών της ΔΑΚΕ να αποστασιοποιούνται από (και) την ΔΕΞΙΑ αντιΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ πολιτική ΝΔ-Παρακλαδιών.

Η ΠΑΣΚΕ έχει άπειρη την ευθύνη. Και, πολιτική-ιδεολογική! Όπως το ΠΑΣΟΚ, πρόδωσε κάθε όραμα. Διαχρονικά, ελέγχει τα πάντα στο Συνεταιρισμό. Χαρακτηριστικό: Και η επί 15 χρόνια πρόεδρος του Σωματείου και μέλος του ΔΣ στον ΠΣΥΠ (και με πλούσια άλλη πολυθεσία έως τη ΓΣΕΕ) συμπεριλαμβάνεται στις επίλεκτες δυνάμεις της. Ο... επιχειρηματίας, τ. Πρόεδρος, καμάρι της! Και με έντονες “συναισθηματικές” ρίζες γι αυτό και ΠΑΣΚίτες “επιβάλλουν” σιωπή για τα 3 εκ. ευρώ. Η ΠΑΣΚΕ, συνειδητά, οδηγεί τον ΠΣΥΠ σε διάλυση. Μαζί με την υπόλοιπη ΑΡΙΣΤΕΡΑ, διατυμπάνιζε το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ. Τώρα, από κοινού, όταν δεν αδιαφορούν, αδιάντροπα το ξεπουλούν! ΕΘΙΣΜΈΝΟΙ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;

Έχει γραφεί ξανά ότι η ΓΕΝΟΠ έχει τελειώσει προ πολλού ως φορέας πάλης και υπεράσπισης ταξικών και κοινωνικών συμφερόντων. Ως “κούφια” κάθε ταξικού και κοινωνικού οράματος, δεν μπορεί πλέον να έχει και ανάλογες πολιτικές και πρακτικές. Οι κάποιοι εντοπισμένοι ακτιβισμοί εξυπηρετούν κυρίως το κυρίαρχο οικονομικοπολιτικό εξουσιαστικό σύστημα που εκβιάζει για περισσότερη απομύζηση του λαού και “κρατά στο χέρι” ευρύτερες δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τις οποίες και εκβιάζει υπενθυμίζοντάς τους (και μέσω της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας), κατά καιρούς, τις μεταξύ τους σκανδαλώδης συναλλαγές.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατική ελίτ ΔΕΗ, από κοινού με:Τραπεζική , Δημοσιογραφική, Εφοριακή, Τελωνειακή, ΕΡΤική, ΙατροΔικηγορικοΜηχανική, ΚαθηγητικοΔικαστική συναποτελούν την ΑΙΧΜΉ των προδοτικών γραφειοκρατιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥ που, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, υποστυλώνει το διεφθαρμένο-εκμεταλλευτικό ΔΕΞΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Η λύση θα ήταν η άμεση συγκρότηση ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ-ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, η κατάληψη όλων των συνδικαλιστικών κτιρίων, η “φυλάκιση” των γραφειοκρατικών ελίτ (έως ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥκαι όχι μόνο των σημερινών), ο βαθύς οικονομικός έλεγχος (όχι πλέον από τον Ρακιτζή που τα... εγκατέλειψε τρομοκρατημένος) συνδικάτων-συνδικαλιστών και ιδιωτών-επιχειρήσεων που διαπλέκονται με αυτά.

Μόνο με ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΕΛΙΤ μπορεί να κτυπηθεί ΥΠΟΣΤΎΛΩΜΑ και ΣΥΣΤΗΜΑ που υποστυλώνεται.

Το μέγιστο πρόβλημα όμως είναι η (μεθοδευμένη) ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΉ συνενοχή, διάβρωση, διαφθορά, αποταξικοποίηση, ευκαιριασμός, απάθεια... της “ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΤΆΞΗΣ” που βάζει σε προτεραιότητα τη σωτηρία της και τη σωτηρία των συμφερόντων της. Αυτά τα τελευταία εξυπηρετούνται και ταυτίζονται με εκείνα της ΔΕΞΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Εξουσίας. Γι αυτό και θα “συμπορευτούν” στην προστασία τους! ΓΙ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΘΑ ΤΣΑΚΊΖΟΥΝ (και με κρατική βία) ΚΆΘΕ ΑΝΤΊΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: