Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣwww.verettas.gr “Η πανάρχαια λατρεία του ουράνιου φαλλού και της γόνιμης γης από τα σουμερικά ιδεογράμματα έως τα κείμενα της Αγίας Γραφής.”
Μια πολύχρονη συγκριτική γλωσσολογική μελέτη γύρω από την κοινή προέλευση των λέξεων μεταξύ της γλώσσας των Σουμερίων και των άλλων αρχαίων γλωσσών της Μέσης Ανατολής, οδήγησαν τον καθηγητή Τζων Μάρκο Αλλέγκρο στο συμπέρασμα ότι όλα τα κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, οφείλουν να επανεξεταστούν κάτω από μια νέα επιστημονική σκοπιά.
Κι αυτό επειδή τα κείμενα της λεγόμενης «Αγίας Γραφής», αποκαλύπτονται πλέον ως μύθοι, στενά συνδεδεμένοι με τη λατρεία του ιερού μανιταριού, μια γονιμοποιητική θρησκεία την οποία ασπάζονταν κάποτε όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής.
Έτσι έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ακλόνητες αποδείξεις πως η ιουδαϊκή, η χριστιανική και η ισλαμική θρησκεία κατάγονται όλες από μια πανάρχαια θρησκεία, τη λατρεία της γονιμότητας ή τη λατρεία του ιερού μανιταριού (amanita muscaria).
Αυτή είναι η ιστορική και αρχαιολογική άποψη, η οποία αναπτύσσεται εδώ. Μια άποψη η οποία προκάλεσε τις λυσσαλέες αντιδράσεις του θρησκευτικού κατεστημένου. Όμως οι δήθεν ...σκανδαλώδεις απόψεις αυτού του βιβλίου είναι θεμελιωμένες επάνω σε ακλόνητα επιχειρήματα, γεγονός που το κάνει μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες θρησκειολογικές μελέτες της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: