Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Κριτική

στην 'ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ειρηνικά Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι!'

1. Από: Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός)  giorgosvlassis.blogspot.com

Η επιστολή σου αυτή Γιάννη, δεν είναι δίκαια ισοζυγισμένη όπως, κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε, αφού δεν απαντά στην αγωνία και τον τρόμο των Ισραηλιτών που δέχονταν καθημερινά 60 ρουκέτες από την ΧΑΜΑΣ. Αν λοιπόν εσύ, η οποιοσδήποτε, διαφωνείς με την χρήση των όπλων από το Ισραήλ, όπως κι εγώ διαφωνώ, θα πρέπει να προτείνεις μία άλλη ειρηνική και δίκαιη διέξοδο. Η στείρα άρνηση της Ισραηλίτικης βίας σε κατατάσσει αυτόματα στην τάξη όσων πιστεύουν ότι η βία των αδικημένων Παλαιστινίων είναι καθαγιασμένη. Το χειρότερο όμως είναι ότι κάτω από υπεραπλουστευμένες θέσεις, όπως αυτές εκφράζονται στην επιστολή σου, επιχειρείται μία συγκάλυψη των γεωπολιτικών συμφερόντων που ουδόλως ενδιαφέρονται για τους νεκρούς, είτε Παλαιστίνιοι είναι αυτοί είτε Ισραηλίτες. Απ' έξω απ' τον χορό, Γιάννη, πολλά τραγούδια λέμε. Για πήγαινε να ζήσεις στο Ισραήλ και τότε να μου πείς γιατί η πλειοψηφία των Ισραηλιτών στήριξε την επίθεση. Κι ας μην μιλάμε με μεταθέσεις ευθύνης στον έξω από εδώ Μπούς κ.λ.π. ή για ρεβανσισμούς των Εβραίων, αφού στις ίδιες συνθήκες κι εμείς τα ίδια δυστυχώς θα κάναμε, όσο η λογική της ΜΗ ΒΙΑΣ είναι και στην παιδεία και στην συνείδησή μας πολύ ρηχά θεμελιωμένη, όπως δείχνουν και τα δημοσιεύματα των τελευταίων γεγονότων στον τόπο μας. Την ίδια ρηχότητα παρατηρώ δυστυχώς και στην επιστολή σου και λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί σε μεγάλο βαθμό τα κείμενά σου εκφράζουν κι εμένα.

Πιστεύω ακράδαντα πως δεν είναι δυνατόν να μην συγκλονίζεται κάθε Άνθρωπος με ψυχή με αυτό το δράμα στη Γάζα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες καταδίκες. Αυτονόητες είναι. Το θέμα είναι να εντοπίσουμε την εστία που αναπαράγει τέτοια φαινόμενα. Προσωπικά την εντοπίζω στην λαθεμένη αντίληψη ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Τα "καθαγιασμένα" μέσα δεν τα χρησιμοποιούν μόνον τα κράτη (ισχυρά η ανίσχυρα) όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Τα χρησιμοποιούν δυστυχώς κι αυτοί που έχουν δικαιολογούν την χρήση τους αντικαθιστώντας την ορθή λογική που λέει ότι "Η ΒΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ" με την συναισθηματική λογική που λέει ότι "Ο ΔΑΥΙΔ ΔΙΚΑΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΟΛΙΑΘ" πράγμα που γνωρίζουν πολύ καλά οι εβραίοι. Αυτό που απομένει να κατανοήσουμε είναι ότι οι ρόλοι πολλές φορές εναλλάσσονται αφού στην πραγματικότητα είναι ανεξάρτητοι των μεγεθών. Κοινή η μοίρα όλων μας Γιάννη. Γι αυτό αν θέλουμε να συμβάλουμε στην αποτροπή τους, ας κοπιάσουμε λίγο να κατανοήσουμε, πρώτα οι ίδιοι και στη συνέχεια και οι γύρω μας, τους λαθεμένους συλλογιστικούς μηχανισμούς, όπως ο παραπάνω, που αναπόφευκτα οδηγούν σε τέτοιες εκρήξεις. Δυστυχώς αυτοί οι συλλογιστικοί μηχανισμοί δεν αποτελούν "προνόμιο" ισχυρών ή ανίσχυρων, δικαίων ή αδίκων.

Θα χαρώ ιδιαίτερα αν δώ έναν ακούραστο μαχητή όπως εσύ να αγωνίζεται σε τέτοια πεδία αντί να αναλώνεται σε λαθεμένες προσεγγίσεις .

Ο "άγνωστος-γνωστός" φίλος σου Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός)

2.papailias yfantis

Γιάννη μου

Δεν πιστεύω να σπεύσουν να υιοθετήσουν την πρότασή σου. Αλλά, κι αν την υιοθετούσαν αυτοί, σε καμιά περίπτωση δεν θα έκαναν το ίδιο και οι συνειδητά ασυνείδητοι ομοεθνείς τους, που κακουργούν και απολαμβάνουν το κακούργημά τους  σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.    Πρόκειται, δεδομένων των πραγματικών συνθηκών,για τον παριούσιο λαό του Διαβόλου. Ίσως μάλιστα ο διάβολος να υστερεί απέναντί τους στο αμόκ τόσο αιμόδιψης κακουργίας. Αν ο δικός τους ο ψαλμωδός ζούσε σήμερα και ήταν παλαιστίνιος θα επαναλάμβανε τα λόγια του 136ου ψαλμού: Ταλαίπωρο Ισραήλ, καλότυχος αυτός, που θα σε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Που θα αποδεκατίσει και θα διαμελίσει τα παιδιά σου!.... Κάπως έτσι. Γιατί οι λέξεις στην περίπτωση των ανθρωπόμορφων αυτών τεράτων είναι πολύ ισχνές, για ν' αποδώσουν το "αριστούργημα" της φρίκης, που οι διαβολάνθρωποι αυτοί συνέβαλαν και πραγματοποιούν. Όπως και οι άλλοι διαβολάνθρωποι της διεθνούς διπλωματίας, που με σαδιστική βραδύτητα περιμένουν να τελειώσει ο επιθανάτιος ρόγχος και του τελευταίου Παλαιστίνιου...                  παπα-Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: