Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

25η Επίσημη ενημέρωση Συντονιστικής Επιτροπής της «Καμπάνιας των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα»

Αγαπητοί φίλοι,

 Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη προκλήσεις και εντάσεις, που θέτουν μπροστά μας ακόμα πιο επιτακτικά την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής και συλλογικότητας της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών.

A. Αποτελέσματα συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης «Οι Σχέσεις Κράτους και Τρίτου Τομέα στην Ευρώπη»

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν στη πολύ επιτυχημένη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργάνωσε η Καμπάνια, σε συνεργασία με την  ?Ευρωπαϊκή Έκφραση?, με θέμα «Οι Σχέσεις Κράτους και Τρίτου Τομέα στην Ευρώπη» στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Ευρωπαίος Πολίτης.

Στην παρούσα ενημέρωση σας επισυνάπτουμε κείμενα και παρουσιάσεις των ομιλητών στις οποίες αναλύεται το νομικό και πολιτικό καθεστώς, που διέπει τις σχέσεις των ΜΚΟ με το εκάστοτε κράτος.

 B. Υπουργείο Απασχόλησης

 Σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας, από την ενημέρωση που έχουμε, ξεκίνησε αργά και σταδιακά αλλά τελικά διακόπηκε η αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών στις οργανώσεις από τα ειδικά προγράμματα του Υπουργείου.

Όλες οι  οργανώσεις που έχουν ακόμα εκκρεμότητες θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και να ζητήσουν άμεση συνάντηση μαζί τους για το θέμα.

 Γ. Συνέδριο Καμπάνιας

 Στα πλαίσια της συνεργασίας της Ομάδας διαβούλευσης με την ΚΕΔΚΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αναφορικά με τη συμμετοχή της ΚΕΔΚΕ στο συνέδριο των ΜΚΟ για την αυτορύθμιση. Συνημμένο θα βρείτε το κείμενο με τα αποτελέσματα της συνάντησης.

 Καλή χρονιά σε όλους,  Φιλικά,   Οι Συντονιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: