Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος

μάχεται για τη Ζωή του.

Από σήμερα, 12 Αυγούστου 2009 ο Θοδωρής Ηλιόπουλος , κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και απεργός πείνας από τις 10 Ιουλίου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Φυλακής.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος βρίσκεται στη 34η ημέρα απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά και πλέον κάνουμε λόγο για κίνδυνο της ζωής του όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη Ιατρική Γνωμάτευση της 10ης Αυγούστου: « ο Θ. Ηλιόπουλος έχει χάσει σχεδόν το 18% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα να σημειώνονται επιπλοκές σε πολλαπλά συστήματα (καρδιοαγγειακό, μυϊκό, κεντρικό νευρικό, ηλεκτρολυτικές διαταραχές) που θέτουν τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο!».

Όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι γιατροί του, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έπρεπε πολύ καιρό τώρα να βρισκεται σε χώρο αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης. Η βεβιασμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών σήμερα, έπειτα από 34 ημέρες απεργίας πείνας (!), δεν συνεπάγεται μέγιστη ιατρική φροντίδα απέναντι σε έναν ασθενή που η υγεία του, σοβαρά κλονισμένη πια, επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η παρακολούθηση της υγείας του Θοδωρή Ηλιόπουλου απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο που να διαθέτει τις τεχνικές προδιαγραφές υπό τη στενή παρακολούθηση έμπειρης ιατρικής ομάδας, προϋποθέσεις που δεν πληροί ένα νοσοκομείο φυλακής όπως των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Θοδωρής μάχεται για τη Ζωή του.

Στη μάχη για την υπεράσπιση και την απελευθέρωσή του η Συμπαράστασή μας είναι η αναπνοή του Θοδωρή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

13/8/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: