Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Και νέες αντιδράσεις,

από ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ,

στο «ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ»

Όπως είναι γνωστό, με τίτλο «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟ/ΔΕΗ» ΚΑΙ Ο ΠΣΥΠ/ΔΕΗ. Όταν το ... http://autenergos.blogspot.com/2009/07/blog-post_5860.html , αναρτήθηκε κείμενο όπου, μεταξύ άλλων, έγραφε για τη ΓΕΝΟΠ: «Δεν ξεχνάμε ότι «εκλέγει» τις διοικήσεις των Συλλόγων, ΠΣΥΠ, Φυσιολάτρη, Συνταξιούχων, τους Συνέδρους και βέβαια τους Εκπροσώπους στις Διοικήσεις ΔΕΗ και Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ».

Πήραμε αρκετά μηνύματα επιδοκιμασίας αλλά και αγανάκτησης κατά των πρακτικών της μεγάλης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης.

Λάβαμε και διαμαρτυρίες όπως H ΕΣΚ/ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ /ΔΕΗΣτην ανάρτηση ....

Όμως, από έμπειρους και γνώστες του ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ, θεωρήθηκε άδικη η αναφορά σε αυτόν, υποστηρίζοντας ότι δεν επιτρέπουν στη ΓΕΝΟΠ (δηλαδή στις παραταξιακές ηγεσίες) να «εκλέγει» τη διοίκηση του. Αντίθετα επιδιώκεται η αυτονομία απ’ τον σφιχτό εναγκαλισμό και έλεγχο.

Η έντονη διαμαρτυρία καταγράφεται με ικανοποίηση απ’ τον ΑΥΤΕΝΕΡΓΟ αφού αυτό προβάλλει πάντοτε: ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Οι ηγέτες των πυραμιδικών παρατάξεων, δίνοντας αδιάκοπο διαπιστευτήριο στην κομματική ηγεμονική απαίτηση για «άβουλες άπραγες παρατάξεις» και υποταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα, στραγγαλίζουν κάθε «παρεκτροπή», διαφωνία, κριτική.

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ.

Αν λοιπόν στο χώρο της ΔΕΗ, η ευαισθησία που εκδηλώθηκε για την αναφορά μας και στο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ, γίνει ευρύτερη πράξη, τότε μπορεί να δημιουργείται ελπίδα για μια νέα «ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

Τη χρειάζεται η κοινωνία, η ΔΕΗ, το ΣΚ, οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: