Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ακύρωση της εγγραφής στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

της «Εργατικής Αλληλεγγύης»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ www.seenerga.wordpress.com

Ø Πρωτοφανής στα Συνδικαλιστικά Χρονικά απόφαση της πλειοψηφίας!

Ø Ενοχλεί η Ταξική Φωνή και η Αγωνιστική στάση του Συνδικάτου μας!

Ø Τα Συνδικάτα κρίνονται και καταξιώνονται από τους εργαζόμενους και την Κοινωνία και όχι από μια χούφτα γραφειοκρατών της Συνδικαλιστικής Αριστοκρατίας!

Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (26/11/09) υπερψήφισε την πρόταση της ΔΑΚΕ για ακύρωση της εγγραφής του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» στα σωματεία μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το προσχηματικό και ελιτίστικο σκεπτικό ότι το καταστατικό του προβλέπει την εγγραφή έκτακτων συμβασιούχων και εργαζόμενων στους εργολάβους, παραβλέποντας το ίδιο το καταστατικό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ το οποίο άλλαξε για να μπορούν να μπουν πλέον και εργαζόμενοι από άλλες ηλεκτρικές εταιρείες (ΚΗΕ σημαίνει Κλάδος Ηλεκτρικής Ενέργειας)! ............................. Έτσι ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ...... ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

2 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Κοζάνη 2/12/2009

Ακύρωση της εγγραφής της «Εργατικής Αλληλεγγύης» στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

 Πρωτοφανής στα Συνδικαλιστικά Χρονικά απόφαση της πλειοψηφίας!
 Ενοχλεί η Ταξική Φωνή και η Αγωνιστική στάση του Συνδικάτου μας!
 Τα Συνδικάτα κρίνονται και καταξιώνονται από τους εργαζόμενους και την Κοινωνία και όχι από μια χούφτα γραφειοκρατών της Συνδικαλιστικής Αριστοκρατίας!

Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (26/11/09) υπερψήφισε την πρόταση της ΔΑΚΕ για ακύ-ρωση της εγγραφής του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» στα σωματεία μέ-λη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το προσχηματικό και ελιτίστικο σκεπτικό ότι το καταστατικό του προβλέπει την εγγραφή έκτακτων συμβασιούχων και εργαζόμενων στους εργολάβους, παραβλέποντας το ίδιο το καταστατικό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ το οποίο άλλαξε για να μπορούν να μπουν πλέον και εργαζόμενοι από άλλες ηλεκτρικές εταιρείες (ΚΗΕ σημαίνει Κλάδος Ηλεκτρικής Ενέργειας)!
Έτσι ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ που έγινε στις 9/4/2009 και αποφάσισε να εγγράψει το Συνδικάτο μας στη δύναμη της Ομοσπονδίας αφού όπως τόνισε ο καθ ύλην αρμόδιος Οργανωτικός Γραμματέας (και είναι γραμμένο στα πρακτικά): «Έλεγξα τα χαρτιά του Συνδικάτου και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις να γραφτεί στην ΓΕΝΟΠ»!!!
Σαφώς και η νεώτερη απόφαση (αφού τα χαρτιά δεν άλλαξαν) είναι πολιτική, εκδικητική, μικρόψυχη και αντανακλά τον ανταγωνισμό από πρωτοβάθμια Σωματεία της Περιοχής που βλέπουν ότι η δράση του Συνδικάτου μας τους χαλάει ένα σωρό αντεργατικές συμ-φωνίες που έκαναν με τη διοίκηση ερήμην των εργαζομένων.
Βεβαίως αν η «Εργατική Αλληλεγγύη» δεχόταν να μπει σε συμφωνίες και παζάρια για μοίρασμα των αντιπροσώπων του στις παρατάξεις της γραφειοκρατίας δεν θα υπήρχε κανένα, μα κανένα πρόβλημα με την εγγραφή του. Όμως δεν μπήκαμε και ούτε πρόκειται να μπούμε σε καμιά συνδιαλλαγή μ αυτούς που ευθύνονται για το σημερινό Χάλι της Επιχείρησης και την χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων!

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Είναι φυσικό Η ΔΑΚΕ η οποία λειτουργεί χρόνια τώρα μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων (ο επικεφαλής της δήλωσε ότι «παίζονται πολιτικά παιχνίδια» για να σπάσει την τελευταία μεγάλη απεργία) να μην θέλει τέτοια Συνδικάτα στα πόδια της αλλά τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ τι έχουν να πουν όταν καταψηφίζουν μια πρόταση που οι ίδιοι ψήφισαν πριν οκτώ μήνες;
Η γραφειοκρατική και ιδιοτελής τριάδα της Α.Σ του ΠΑΜΕ στη ΓΕΝΟΠ ξεκομμένοι από τους εκατοντάδες αγωνιστές που εκπροσωπούν, διάλεξαν τον δρόμο της αποχώρησης, «νίπτοντας τα χείρας τους» ως άλλοι Πόντιου Πιλάτοι! Τι δικαιολογίες θα βρουν για να εξηγήσουν τη στάση τους, στους εργαζόμενους των εργολάβων και στους έκτακτους όταν στήνουν πλάτη για να περάσει ο δικός μας αποκλεισμός που αυτόματα σημαίνει (αφού έχουμε ίδια καταστατικά) αποκλεισμό και του ΣΕΕΕΝ που όντως αγωνίζεται μ’ αυτούς τους εργαζόμενους και σήμερα βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση;

Αυτό το Συνδικαλιστικό Πραξικόπημα είναι καταδικαστέο απ όλους τους εργαζόμενους που γνωρίζουν την δράση και τους αγώνες του Συνδικάτου μας για αξιοπρέπεια, καλύτερες και ισότιμες εργασιακές σχέσεις, για ανθρώπινο περιβάλλον, μακριά από διαπλοκές και συναλλαγές με την εκάστοτε εξουσία.
Το Συνδικάτο μας με ευθύνη αυτών των παρατάξεων λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια έξω από τη ΓΕΝΟΠ και όμως πέτυχε με την αγωνιστικότητά του και το δέσιμο με τους εργαζόμενους μια σειρά από κέρδη και κατακτήσεις που δεν πέτυχε κανένα Συνδικάτο της δύναμης της Ομοσπονδίας!
Παρότι είμαστε αντίθετη με την εμπλοκή της αστικής δικαιοσύνης στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, ακολουθήσαμε όμως αναγκαστικά το δρόμο της δικαιοσύνης (ήδη εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και περιμένουμε την απόφαση) για να μπούμε στην Ομοσπονδία ακόμα και χωρίς τη θέληση όλων αυτών που δεν θέλουν τα Ταξικά αγκάθια στα πόδια τους!
Δηλώνουμε εκ μέρους όλων των μελών μας που είναι αγανακτισμένοι από την απόφαση αυτή, ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας ενάντια στην υποτέλεια και τη διαπλοκή για αξιοπρεπείς αμοιβές και ισότιμες εργασιακές σχέσεις για όλους!





Το γραφείο τύπου