Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ:

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-

ΚΡΑΤΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΤΑ-ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

Από: http://autenergos.blogspot.com/

Γιάννης Ζωχιός 28/12/2509 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Κύριε υπουργέ,

Πρέπει η κυβέρνηση να πείσει ότι πράγματι λειτουργεί με όρους δικαίου. Εάν το αποδείξει έχει πετύχει το 60% του στόχου της. Όχι "δικαιότερο και αποτελεσματικότερο" σύστημα. ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΚΑΙΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! Διότι το κράτος είναι ταυτισμένο με τη συνειδητή οργάνωση, ανοχή, κάλυψη της αδικίας, της διαφθοράς, της απάτης, της αναποτελεσματικότητας.

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δίχως κανένα παράθυρο και με απόλυτα σαφή τα κριτήρια αλλά και σκληρές ποινές για αυτούς που αποδεικνύεται η κάθε μορφής απάτη. Ιδιαίτερα για του πολιτικούς! Να έχει τριετή αναδρομική ισχύ από σήμερα.

Επισημαίνω τώρα κάποιες περιπτώσεις:

1. Οι πολιτικοί είναι γνωστό ότι εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τους θρησκευτικούς ηγέτες όλων των βαθμίδων. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε και δείχνει υποτακτική συμπεριφορά. Η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία μένει ουσιαστικά αφορολόγητη. Η θρησκευτική ηγεσία προπαγανδίζει ότι χρησιμοποιούν τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μα αυτό είναι μια απάτη αφού τα κρυφά έσοδα είναι τεράστια και άγνωστα ενώ δεν τους αντιλέγετε ότι παίρνουν τεράστια ποσά από κρατικές και ευρωπαϊκές ενισχύσεις μέσα από πολλές μεθόδους, μη κυβερνητικές οργανώσεις κλπ. Προτείνω, μέσω ερωτήσεων: Η Εκκλησία θα υποβάλλει σαφείς προϋπολογισμούς-ισολογισμούς ανά Μητρόπολη και ενορία; Η απάτη σε αυτό το επίπεδο δεν είναι μόνο μεγάλη αλλά και… ευλογημένη. Θα καταγράφονται τα πάντα, ακόμη και τα έσοδα από δίσκους, παγκάρια κλπ; Θα καταγράφονται όλες οι οικονομικές ενισχύσεις από κάθε πηγή κυρίως κρατικές; Θα υποχρεωθούν να αναρτούν τα πάντα στο διαδίκτυο; Θα καταγράφονται ακόμη και αν ενισχύουν έργο ή άλλες εκκλησίες στο εξωτερικό; Η εκκλησιαστική περιουσία θα φορολογείται όπως όλες οι... Επιχειρήσεις; Θα καταργήσετε προνόμια που επιβλήθηκαν από τούρκους, δικτατορίες και σκληρές δεξιές περιόδους; Ακόμη και ο χαρακτηρισμός ως πρόσωπο δημοσίου δικαίου; Θα επιβάλλονται σκληρές ποινές σε δεσπότες, ηγούμενους, παπάδες; Εδώ θα δείξετε ως κυβέρνηση το... πραγματικό σας πρόσωπο περί... δικαίου. Διαφορετικά αποτύχατε. ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ... ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ; Θα συμβολίσετε από εκεί τη... μορφή του... δικαίου σας;

2. Βιομήχανοι, τράπεζες, πολυκαταστήματα, μεσάζοντες, εισαγωγικές, εξαγωγικές, εταιρίες σε στενή συνεργασία με το συνειδητά διεφθαρμένο κράτος, δημιουργούν προϋποθέσεις άριστης φοροδιαφυγής, φοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής. Πρέπει να ελέγχεται η καταβολή με πολύπλοκες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και πολύ αυστηρές κυρώσεις δίχως παράθυρα για να ξεφεύγουν. Τι θα κάμετε με τις τεράστιες διαφορές των τιμών μεταξύ παραγωγού-καταναλωτή, εξωτερικού-εσωτερικού; Ρίξετε αμέσως τις τιμές ως και 100% μέσα από έλεγχο των ενδιάμεσων σταδίων; Να Δημοσκοπείται αμέσως κάθε απάτη τους.

3. Η βουλή συνήθως αποτελείται από τις σκληρές συντεχνίες: Μηχανικούς-Γιατρούς-Δικηγόρους. Από αυτούς δηλαδή που επαγγελματικά η διαφθορά όχι μόνο ανθεί αλλά και είναι αυτοί που επαγγελματικά τη "νομιμοποιούν". Κυρίως οι δικηγόροι την υπερασπίζονται στα δικαστήρια και πιθανό εξαγοράζουν και δικαστές. Τα επιμελητήρια και σύλλογοί τους λειτουργούν ως ομπρέλα της διαφθοράς και απάτης των μελών τους και συνεργάζονται στενά με το διεφθαρμένο κράτος. Δηλαδή η βουλή και οι κυβερνήσεις συγκροτούνται από ομάδες που ευθύνονται για απάτη και διαφθορά. Θα τολμήσετε λοιπόν; Θα αποδείξετε ότι η βουλή και η κυβέρνηση συγκρούεται με τον εαυτό τους; Θα ελέγξετε σε βάθος; Θα αφαιρείται αμέσως η άδεια άσκησης επαγγέλματος;

4.Έμποροι, βιοτέχνες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, πέρα από τον ΦΠΑ που κλέβουν, δημιουργούν/παροτρύνουν σε φοροδιαφυγή ενισχύοντας την ασυνειδησία και δημιουργούν επιπλέον τεράστια φοροδιαφυγή από τα ψευδή ενοίκια. Ξέρετε καλά ότι τα ενοίκια που πληρώνουν είναι τεράστια αλλά εμφανίζονται μικρά. Έτσι οι ιδιοκτήτες, μέσα από μια διαπλοκή, φοροδιαφεύγουν. Μετά, έρχεται ο εκείνος ο τύπος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, και προπαγανδίζει τη... δυστυχία των μελών του δίχως να του επισημαίνεται ότι πρέπει να σταματήσουν τη μεγάλη φοροκλοπή. Τι θα κάνετε γι αυτό;

3β Κατασκευαστές, τράπεζες, μηχανικοί, δικηγόροι Συμβολαιογράφοι συμμετέχουν σε τεράστια απάτη και φοροδιαφυγή, σε απόλυτη γνώση του κράτους, μέσω της αγοροπωλησίας ακινήτων. Στα συμβόλαια αναγράφεται η αντικειμενική αξία ενώ πληρώνεται σύμφωνα με τη (διπλάσια) εμπορική αξία. Πρέπει λοιπόν να μειωθεί η φορολογία μεταβίβασης (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ) και η αντικειμενική αξία να αυξηθεί κατά 80% της σημερινής.

4. Οι γραφειοκρατικές ελίτ του Συνδικαλιστικού Κινήματος, εθισμένες σε κρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, συμμετέχουν σε διαμόρφωση συνείδησης διαφθοράς, φοροδιαφυγής, φοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, εισφοροκλοπής. Συνεργάζονται δε στενά με το διεφθαρμένο κράτος και τους διεφθαρμένους εργοδότες. Γνωρίζουν δηλ. τις μεθόδους κλοπής και αδικίας και σιωπούν. Θα αναφέρω όμως και μεθόδους άμεσης συμμετοχής: Με δικηγόρους, ασφαλιστές, ιατρικά κέντρα, εταιρείες τηλεφωνίας, κέντρα διασκέδασης, ταξιδιωτικά γραφεία κλπ έχουν μια συνεργασία με αδιαφανείς διαδικασίες. Εκεί φημολογούνται για μίζες (ατομικές ή συλλογικές) με σκοπό την συγκάλυψη. Χιλιάδες ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτων και τηλεφώνων γίνονται μέσα από ομαδικές συνεργασίες, αδιαφανείς. Είναι άγνωστο τι γίνεται με προμήθειες (μάλλον κρυφές) προς σωματεία ή συνδικαλιστές ή και προς τα δύο. Ένα παράδειγμα οι αναβαθμίσεις των κινητών τηλεφώνων που η συναλλαγή παίρνει διαστάσεις, μη ελεγχόμενες. Τελευταία, το προεδρείο μεγάλης Ομοσπονδίας Δημόσιας Επιχείρησης τιμωρήθηκε με 12 μήνες φυλακή για... πλαστά τιμολόγια. Πώς θα ελέγξετε τα οικονομικά των Σωματείων και των συνδικαλιστών; Πρέπει να επιβάλετε τη δημοσιοποίηση υποχρεωτικών προϋπολογισμών και ισολογισμών στο διαδίκτυο γιατί τα μέλη τους αγνοούν την πραγματικότητα. Όλες οι πράξεις των Σωματείων να γίνονται μόνο με επίσημα παραστατικά και να αναρτώνται.

5.Τα παραπάνω πρέπει να έχουν άμεση σκληρή εφαρμογή για τα κόμματα, τις παρατάξεις τους και τις οργανώσεις νεολαίας. Εκεί τα πάντα είναι μια καταχνιά. Η διαφθορά στο κράτος και στα συνδικάτα δεν υπάρχει αν δεν ανθεί στο εσωτερικό των κομμάτων. Ούτε η διαφθορά από το κεφάλαιο θα σταματήσει αφού έχουν ομπρέλα τα κόμματα κλπ. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ. ΟΠΟΙΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

Κύριοι της κυβέρνησης,

εάν πράγματι το σύστημά σας είναι δίκαιο, να το προβάλετε συνεχώς από τα ΜΜΕ, ειδικά τα κρατικά. Τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδες του κράτους ας παρουσιάζουν με ειδικά-συνεχή προγράμματα το... ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός σαφώς ΓΙΑΤΙ είναι δίκαιο και ΤΙ ΘΑ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ! Ο λαός όχι μόνο θα το αγκαλιάσει αλλά, και γνωρίζοντας, θα το στηρίξει παντοιοτρόπως. Εάν δεν το... διαφημίσετε σημαίνει ότι δεν πιστεύετε ότι είναι δίκαιο! Και τότε θα έχετε αποτύχει! Γιατί θα αποδείξετε ότι είστε μια ΔΕΞΙΑ συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: