Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Άλλοθι προς ΔΕΞΙΑ και ΠΑΣΟΚ από Αριστερά!

ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ+ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!

Δεξιός(ΝΔ+ΛΑΟΣ)θρίαμβος!

Κυριαρχία ΠΑΣΟΚ!

Ήττα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ!

20 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ από autenergos.blogspot.com/: Γλέζος ΠτΔ, φυλάκιση Καραμανλή κλπ, βαθιές ανατροπές σε κάθε επίπεδο με πρώτο το θεοκρατικό σύνταγμα.

Από την αυριανή συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη δεν περιμένει κανείς κάτι ουσιαστικό.

Τι να προσδοκάμε από ένα ΠτΔ συνένοχο του συστήματος απάτης και εκλεκτό της ΔΕΞΙΑΣ (μάλιστα του αθλιότερου Καραμανλή), από έναν Πρωθυπουργό ταπεινωμένο πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έναν Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης που δολοπλόκησε με την Μέκελ για να υποχρεωθεί η Ελλάδα να πάει στο ΔΝΤ και να κουκουλωθεί η διαφθορά της ελληνικής ΔΕΞΙΑΣ και έναν γραφικό ΛΑΟΣπρόεδρο που δεν αξίζει σχολιασμό;

Και όμως, αυτών η εικόνα θα μείνει στο λαό. Αυτοί θα απαντήσουν στην αγωνία και λαϊκή απελπισία για το που πάμε. Μεταξύ αυτών το λόγο θα ψάξει ο λαός να καταδικάσει, αγανακτήσει, αποδοκιμάσει, προβληματιστεί, ανεχτεί, κατανοήσει, ελπίσει. Αυτοί θα διαμορφώσουν τη λαϊκή συνείδηση.

Και αυτό το μέγιστο δώρο θα τους το έχουν προσφέρει οι εξουσιαστικές ελίτ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχή.

Στη λαϊκή συνείδηση και κυρίως των Αριστερών, πολύ περισσότερο των χιλιάδων ανένταχτων Αριστερών, η αποχή από την αυριανή σύσκεψη δεν οφείλεται σε λόγους… Αρχής. Αν ήταν έτσι έπρεπε να απέχουν και από τη Βουλή κυρίως σε συζητήσεις μεταξύ αρχηγών.

Με την παρουσία τους αύριο θα έπρατταν αυτό που οφείλει κάθε Αριστερός: Να έχει όραμα, λόγο, αντίλογο και με δράση να επιδιώκει να τα επιβάλλει αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που προσφέρεται ή και… επιβάλλεται.

Όμως, η ηγετική γραφειοκρατική ελίτ, από την οποία συχνά απουσιάζει η κομμουνιστική χροιά, θα προσφέρει το θρίαμβο στη ΔΕΞΙΑ (ΝΔ-ΛΑΟΣ) ότι αυτή έχει θέσεις για τη σωτηρία του λαού (εξαπατώντας μάλιστα ότι διαφωνεί με τα ΔΕΞΙΑ στραγγαλιστικά μέτρα που ίδια απαιτεί) και βέβαια την κυριαρχία στο ΠΑΣΟΚ το οποίο θα κλαψουρίζει μεν αλλά θα παρουσιάσει ότι δεν υπάρχουν άλλες πολιτικές πλην της υποταγής στη παγκόσμια και ευρωπαϊκή ΔΕΞΙΑ.

Αν όμως πήγαιναν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, προέβαλαν και πάλευαν έναν συγκροτημένο και αναλυτικό προτασιακό λόγο, όχι μόνο θα διέγειραν τα αντανακλαστικά λαϊκής αντίδρασης αλλά και θα ενθάρρυναν για πραγματική ελπίδα, σύγκλιση, συνεργασία, συμπόρευση και κτύπημα της ΔΕΞΙΑΣ πολιτικής κατά του λαού.

Όμως, όχι δεν εκστομίζουν τη λέξη ΔΕΞΙΑ (και πως είναι δυνατόν όταν ως εμπροσθοφυλακή του ηγετικού ΚΚΕ παρουσιάζεται η με σαφή δεξιό λόγο, έκφραση και πράξη Λ. Κανέλλη) αλλά δείχνουν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αγανάκτηση και πικρία ΠΑΣΟΚτζίδων. Και έτσι κάτι να… ψαρέψουν.

Δυστυχώς, η αθώωση της ΔΕΞΙΑΣ και η σωτηρία προς ΠΑΣΟΚ είναι το αποτέλεσμα της αντιαριστερής πολιτικής των ελίτ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι που προκαλεί και την εξακόντιση της αντίδρασης της ανέντακτης αριστεράς που δεν χρειάζεται την τυπική εκδρομική πειθαρχία της κομματικής ελίτ για να έχει συνείδηση. Δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρεται για χρήση με αποτέλεσμα τη συντήρηση του ΔΕΞΙΟΥ συστήματος. Ξέρει και να διαμαρτύρεται και να ξεσηκώνεται και να αντιλογά.

Από τις ηγεσίες όμως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (που πληρώνονται και πλουσιοπάροχα από το λαό) περιμένει ΣΑΦΗ ΛΟΓΟ για το τώρα και το αύριο, για τα μικρά και μεγάλα και όταν βρισκόμαστε στην καπιταλιστική κυριαρχία αλλά και πως προτείνει την πορεία και τον… κομμουνισμό τους.

Οι κουτοπόνηρες χριστιανοκομμουνιστικολογικές: Θα φάτε ρύζι στον παράδεισο αν προσκυνάτε το θρόνο μας σήμερα, μας υπηρετείτε και υπομένετε μέχρι την… εξουσία μας, είναι σαφής υπονόμευση κάθε κομμουνιστικής προοπτικής.

Μόνη ελπίδα από την αυριανή συνάντηση είναι η συνειδητοποίηση της ιστορικής συντριβής που υπέστη από τη Διεθνή ΔΕΞΙΑ ο Γ. Παπαντρέου ως πρόεδρος της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Διεθνούς και να αποφασίσει να κάμει μεγάλες ανατροπές μήπως σώσει ελάχιστα για την υστεροφημία του.

Δεν του προσφέρουμε το άλλοθι (όπως ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ότι δεν μπορεί τίποτα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Αν έχει στοιχειώδη σοσιαλιστική συνείδηση ΜΠΟΡΕΙ ακόμη, παραγκωνίζοντας τα τμήματα από το βαθιά διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί από αύριο να κάμει μεγάλες ανατροπές στο σύνολο του συστήματος και να αρχίσει να επιστρέφει άμεσα, σταδιακά και ποικιλότροπα όσα αφαίρεσε σε λίγους μήνες από εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Ελάχιστες προτάσεις ως προσφορά του autenergos.blogspot.com/ αν και θα τις περίμενε αύριο από ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΤΣΙΠΡΑ:

1. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ Μ. ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΗΝ ΠτΔ ΩΣ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

2. Άμεση φυλάκιση Καραμανλή, εκδίωξη Σημίτη-Βενιζέλου. Σύλληψη χρεοαπατεώνων, Βατοπεδινών, Ζημενσικών, Ταμειοομολογιακών. Βαθειά έρευνα ευθυνών και τιμωρία για κάθε απάτη, διαφθορά.

3. Ανατροπή στο βαθιά διεφθαρμένο κράτος. Πλήρης οργάνωση με διαφάνεια και μηχανογράφηση των πάντων. Δημοσιοποίηση κάθε μορφής φοροφυγά, μικρού μεγάλου, παλιού νέου και άμεση κατάσχεση ισόποσης περιουσίας, πλην της πρώτης αναγκαίου μεγέθους κατοικίας και της οικογενειακής διατροφής. Κλείσιμο των καναλιών που δεν έχουν άδεια ή οφείλουν σε κράτος-Ταμεία.

4. ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.

5. Ανατροπή σε όλα τα σχολικά επίπεδα. Η άμεση απομάκρυνση κάθε θεοκρατικού πέπλου. Η επιστημονική έρευνα σε προτεραιότητα. Συνεχής εκπαίδευση, επιμόρφωση για όλους. Φοιτητές με μόνο διετή παράταση.

6. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Όσα δεν μπορούν να αιτιολογηθούν (κινητά-ακίνητα, εσωτερικού-εξωτερικού) να μεταφέρονται στα 3 νέα Ασφαλιστικά Ταμεία και στη νέα Αυτοδιοίκηση (όπως ανακοινώθηκε και για τα νησιά με ένα δήμο).

7. Έκτακτη εισφορά σε εκκλησία, τράπεζες, βιομηχανίες κλπ ίση με το χρέος 2010. Βαθύ έλεγχο σε ταμεία, ασφαλιστικές, νοσοκομεία, εισαγωγείς, μεσάζοντες.

8. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (πλην νόμιμων ναών και μοναστηριών) και σταμάτημα κάθε χρηματοδότησης και ιερατικής μισθοδοσίας.

9. Σταμάτημα χρηματοδότησης των κομμάτων (εκτός για έξοδα εκλογών) και πριμοδότησης με επαγγελματικά στελέχη. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ-ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

10. Άμεση μόνιμη αφαίρεση της άδειας σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς και κάθε επαγγελματία που συλλαμβάνεται στην πρώτη φοροδιαφυγή.

11. ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

12. Παράδοση στους εργαζόμενους και στην αυτοδιοίκηση κάθε επιχείρησης που εισ-φοροδιαφεύγει και αναλογική κατάσχεση της περιουσίας του επιχειρηματία.

13. ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ 20ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους μέχρι 2000 ευρώ και αναλογική επιδότηση μέχρι 3.500 ευρώ. Όλα τα ξενοδοχεία να υποχρεωθούν στο μισό κόστος και ίδια ποιότητα. Ελεύθεροι στα μουσεία με ειδική ηλεκτρονική κάρτα. Θέατρα-κινηματογράφο σε όλους με ελάχιστο κόστος από το κράτος.

14. ΆΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑ 40% ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

15. Μείωση των επιτοκίων (παλαιών-νέων) για πρώτη κατοικία στο τραπεζικό κόστος.

16. Πλήρης ανατροπή στα ΜΜΕ. Προγράμματα δημοκρατίας, λαϊκής συμμετοχής, θρησκειολογίας (τέρμα οι λειτουργίες), ανάδειξης των μεθόδων παραπληροφόρησης, προπαγάνδας, διαφθοράς, απάτης, κλοπής, εμπορίας ναρκωτικών. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.

17. Ανατροπή στο βαθειά υποταγμένο-διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα σε όλες τις κατηγορίες και επίπεδα κυρίως στις κορυφές (πχ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, Επιμελητήρια, ΠΑΣΕΓΕΣ, Καθηγητών, Φοιτητών κλπ). Άμεση καθαίρεση για ύποπτη συναλλαγή, αδιαφάνεια, διαφθορά. Θεσμοθέτηση και δημοσιοποίηση της οικονομικής διαχείρισης. Απαγόρευση εμπορευματικής δραστηριότητας του ΣΚ.

18. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ που θα υποκύψει στην εξουσία και αφήνει ψόγο συνειδητής αδικίας και διαφθοράς να μην έχει μέλλον σε σχετικό επάγγελμα αλλά μόνο σε αυτά που δέχονται με την κατώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης.

19. ΔΙΧΩΣ ΚΟΚΚΟ ΧΡΟΝΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Υποδομές παντού, βιοτεχνία και γεωργία σε εντελώς νέα βάση με σαφή τεχνική και επιστημονική στήριξη από αυτοδιοίκηση και πανεπιστήμια.

20. Υποχρέωση παραγωγής πράσινης ενέργειας από όλες τις νέες Περιφέρειες και Δήμους, ομοιόμορφα. ΣΤΟΧΟΣ, ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ (σε συνεργασία με ιδιώτες η όχι) ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ 2014 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ σε ενέργεια, διαφορετικά θα περικόπτεται το ποσοστό από το διασυνδεδεμένο δίκτυο.

9/5/2510 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)autenergos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: