Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Βασίλης Φοίβος Αξιώτης: Οι "προτιμήσεις" του autenergos στην Α' Αθήνας για ΝΔ


Το autenergos εύχεται στο νέο πολιτικό, Βασίλη Φοίβο Αξιώτη, να έχει τη μέγιστη επιτυχία.
Για τους αναγνώστες Κερκυραίους Απόδημους της Α' Αθηνών, σημειώνει πως ο Βασίλης είναι Γιος της Πρύτανής μας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, της Κας Αναστασίας Σαλή-Παπασαλή!
 
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Βασίλης Φοίβος Αξιώτης, είναι Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ένα από τα νεότερα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (Σ.Π.Μ.Ε.).

Επαγγελματικά:
Από το 2010 είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας «Συνεργάτες Καρύδη Α.Ε». Επίσης, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του το 2010 και 2012 αντίστοιχα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν δίστασε να επιχειρήσει και να δημιουργήσει δύο ακόμα νέες εταιρείες των οποίων είναι Πρόεδρος των Δ.Σ. Έτσι από το 2009 ξεκίνησε την ΑRXON Κατασκευαστική, ενώ το 2012 ίδρυσε την AXION Energy A.E. Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ενέργειας, η οποία δραστηριοποιείται σε τεχνολογία αιχμής όπως αυτής της παραγωγής και εκμετάλλευσης Υδρογόνου σε εγκαταστάσεις Α.Π.Ε.. Για την πρωτοποριακή αυτή επιχειρηματική ιδέα μάλιστα, βραβεύτηκε το 2013 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Έρευνας και Τεχνολογίας με το βραβείο Καινοτομίας.

Πολιτική:
Η πορεία του στην πολιτική ξεκίνησε από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, όπου τη περίοδο 2004-2008, διετέλεσε εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών στη Γενική Συνέλευση της σχολής του. Εν συνεχεία υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ (2007-2009), κατέχοντας τη θέση του υπευθύνου οργάνωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αθήνας. Τη περίοδο 2010-2013 ήταν εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Από τον Ιούνιο του 2013 αποτελεί μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ως στρατιώτης υπηρέτησε στο 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Στρατού, του Β’ σώματος Στρατού, απ ‘όπου και απολύθηκε με τον βαθμό του υποδεκανέα.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. 

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια ημερίδες και εκθέσεις για το περιβάλλον και την νέα επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Βασίλης Φοίβος Αξιώτης, πιστεύει στην δύναμη των ανθρώπων να αλλάζουν την πραγματικότητα τους και στη δύναμη της πολιτικής να κάνει καλύτερες τις ζωές τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: