Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΝΔΓκερέκουGate: Ανήθικη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου; Το ΔΡΥικό 2004, ΔενδιαΓκερεκικό 2015;

Κέρκυρα η καθυστερημένη:  3  μαύροι σταθμοί με προηγούμενα και  ενδιάμεσα ανάλογα:

-Θεοτοκισμός
-ΔΡΥισμός
-ΔενδιαΓκερεκισμός!

Η ένταση της διαχρονικής Δεξιάς κακοποίησής της   δραματοποιείται και από το "ΝΔΓκερέκουGate".

Ως "συμφωνία Σαμαρά-Bενιζέλου" ερμηνεύεται το "ΝΔΓκερέκουGate".

Μαζί με τη συνολική Δεξιά καταστροφική πολιτική των κομμάτων τους κατά του λαού, αρνητική καταγράφεται (ΚΑΙ)   για Κέρκυρα η πολιτική παρουσία (και): Γκερέκου-Δένδια, συνέχεια της ΔΡΥικής!
Η εθνική  και τοπική  πολιτική τους ύπαρξη είναι έως βλαπτική.

Το  ΔΡΥικό  φάντασμα του 2004 έζωσε το Νίκο Δένδια ο οποίος οσμίστηκε έγκαιρα την κερκυραϊκή αγανάκτηση εναντίον του.
 Έτσι, έτρεξε και  ζήτησε προστασία στη Β' Αθηνών βασιζόμενος σε πυρήνες σκληρά δεξιούς που, οι "ιδιαίτερες" υπουργικές θέσεις του, τους πρόσφεραν προνόμια σύσφιξης ειδικών σχέσεων.

Στους πυρήνες αυτούς συμπεριλαμβάνεται και κερκυραϊκός από υπολείμματα (κάποια και με αριστερές ταμπέλες) της ΔΡΥικής περιόδου.
Αυτά τα υπολείμματα, εθισμένα στο να χειροκροτούν εξουσίες για να απολαμβάνουν εξουσιαστικά ψίχουλα,  δεν "περιφρόνησαν" και την Α. Γκερέκου αλλά και αυτή τα...φροντίζει.

Οι πολιτικές εξελίξεις όμως απεκάλυψαν σχέσεις κορυφής και  διευκόλυναν συνενώσεις.
Η Δεξιά πορεία του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε στη συγκυβέρνηση με Νέα Δημοκρατία.
Ήταν μια φυσιολογική συνεργασία δύο κοινοβουλευτικών  κομμάτων της Δεξιάς (ακολουθούν ΧΑ-ΑΝ.ΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ) και   δύο σκληροδεξιών Αρχηγών, Σαμαρά και Βενιζέλου.

Η πλήρης ένωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ενιαίο κόμμα μετατέθηκε για μετά τις εκλογές.
Βέβαια, τη  μεγάλη νίκη της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ δεν την αμφισβητούν .
Ουσιαστικά πιστεύουν και στη συντριβή ΠΑΣΟΚ.
Ειδικά μετά τις πρωτοβουλίες Παπανδρέου  για επιβίωση και   διάσωση της Παπανδεϊκής υστεροφημίας που είναι αδύνατο να μην αγκαλιαστούν από το φανατικό Παπανδρεϊκό ακροατήριο.
Όμως, μεθόδευσαν μια πιθανή,    έστω ελάχιστη,   κοινοβουλευτική εκπροσώπηση  από τις εκλογές 2015 ώστε η συνένωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θα ακολουθήσει, να  έχει αυξημένο κύρος.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η εκτιμώμενη  συμφωνία για το  "ΝΔΓκερέκουGate".
Αποτελεί κομματάκι της γέφυρας προετοιμασίας της συνένωσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
 Οι εμφανιζόμενες ως αψιμαχίες Βενιζέλου-Σαμαρά  εντάσσονται στη συμφωνία τους.
Άλλωστε, η Δεξιά, ταυτόσημη με αυτές,    δε... συγκινείται από αναφορές σε   "ανηθικότητες". Κυρίως, όταν εκστομίζονται από... δεξιοστόλιστα... παιδιά μας, ως ο Βενιζέλος.

Βέβαια, εκτός από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  η συνένωση σερβίρεται ποικιλότροπα. Οι συνεχείς δηλώσεις Πάγκαλου (πάντα οι παλιοαριστεροί γίνονται θαυμάσια δεξιά υποστυλώματα) ότι ψηφίζει Σαμαρά, λέγεται ότι εκεί εντάσσονται.
Η Α. Γκερέκου (πάντα δεξιά αλλά το 2004 την "ανέβασε" ο έντονος αντιΔΡΥισμός), δεν είχε λόγο να μην προβληθεί ως  αποσύρτης του "ΝΔGate".
Άλλωστε, ειδικά για τη νέα    επιβολή της επί της Κέρρκυρας, προετοίμασαν το έδαφος από κοινού με Δένδια, συνδυαστικά και με την υπουργοποίησή της.
Μάλιστα, τελευταία, μοίραζαν  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  ακόμη και για ένα καμπαναριό, αν και αναζητούνται από  που προέρχονται  και που βρίσκονται και υπάρχουν πληροφορίες για... ενέχυρα!
Αλλά και  δεκάδες χιλιάδες ευρώ χαρίζονται  για φιέστες σε αποδημητικά υπολείμματα ώστε  να... βολευτεί και ο Ν.Δένδιας στη Β' Αθηνών.

Τι σύμπτωση: Και ο Γ. ΔΡΥΣ, πριν τον καταποντισμό του το 2004, πρόσφερε 100 χιλ. ευρώ στο καμπαναριό του "Αγιού".  Αλλά,  ο...αχάριστος... Καλόγερος,   μετά δε... φτερούγισε με δάδες να πυρπολήσει  τους... προδότες που προτίμησαν Γκερέκου.Πάνε οι καλές εποχές του 1718!

 Οι Κερκυραίοι βέβαια ελπίζουν, το 2004 να τριτώσει στο 2015 με Γκερέκου-Δένδια.
Να διαγραφούν  από την πολιτική σκηνή ανεξάρτητα που  ο δεύτερος  το έστριψε προς Πρωτεύουσα.
Για την Κέρκυρα, (όπως και για την Ελλάδα  και βέβαια τη Β' Αθήνας αλλά και φυσικά  την... "Α' Αθήνας"), η παρουσία τους είναι μόνο αρνητική.
Όχι μόνο δεν προσέφεραν αλλά και έβλαψαν.
Η Κέρκυρα, όπως και Παξοί-Διαπόντια, είναι πλέον καθυστερημένη από τη ΔΡΥικη εποχή.

Η Κέρκυρα (αλλά και η Α',Β' Αθήνας) δεν αντέχει μια ακόμη περίοδο σκοταδιστικών παρουσιών, καθυστέρησης.
Υπάρχει  κίνδυνος να εκφράζεται ή εκπροσωπείται από Δένδια-Γκερέκου ενισχυμένοι από τον κρυφοδεξιό, κρυφομνημονιακό και με ρατσισμούς Γ. Καλούδη που και αυτός βρίσκεται στο φυσικό του χώρο, στη σκληροδεξιά ΑΝ.ΕΛ.
Φυσικά, ούτε που μπορεί να φανταστεί κανείς την πιθανότητα ΧΑ.

Δυστυχώς, όπως ο ΔΡΥισμός είχε "εκθρέψει" (με ανταλλάγματα βέβαια)και αριστερούς,   ο ΔενδιαΓκερεκισμός, στα νέα τους βήματα σε Κέρκυρα-Αθήνα, σφυχταγκαλιάζεται και με νέο ... αριστερό  (συνηθίζει να δεξιοβολεύεται) που φιλοδοξεί να βο(υ)λευτεί. 

Κέρκυρα-Παξοί-Διαπόντια και οι Απόδημοι,  όπως το 2004, θα δώσουν το 2015 μια σκληρή απάντηση με πανελλαδικό συμβολισμό από κοινού με Β' Αθήνας. 

Ένα μήνυμα και προς αυτούς που ονειρεύονται να γίνουν νέοι Κερκυραιάρχες, επιβάλλοντας, και με αριστερό προσωπείο,  τη συνέχεια του σκοταδισμού, του αναλφαβητισμού, της καθυστέρησης, της κουτοπονηριάς, του κατεργαρισμού.


Το "ΝΔΓκερέκουGate", όχι ως "ανήθικο" αλλά ως "φυσιολογικό", πρέπει να καταδικαστεί για όσα υποκρύπτει  σε βάρος του λαού και με την προεκλογική εξαπάτηση των ψηφοφόρων αφού τους αποκρύπτεται, εκτός πολλών άλλων, και η   συνένωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είναι το ΑΝΗΘΙΚΟ!


 





1 σχόλιο:

sifis pirounakis είπε...

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΡΑ ΓΥΡΙΖΑΝ ΜΑΖΙ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΞΕΧΕΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...Η ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΣΕ...ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ