Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: Παράνομη και καταχρηστική η διεκδίκηση των δεδουλευμένων


Παράνομη και καταχρηστική η
 διεκδίκηση των δεδουλευμένων
Και απλήρωτοι και φταίχτες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του ομίλου της AQUIS, κατά την απόφαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο, με διαδικασία εξπρές, έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι του ομίλου, οι οποίοι αφού είναι απλήρωτοι από το Μάη, προκήρυξαν απεργία, για να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η Δικαιοσύνη στον καπιταλισμό, δεν είναι τυφλή, είναι ταξική! Παίρνει θέση στο πλευρό του εργοδότη που χρωστάει μισθούς και δεν τηρεί τη συμβατική του υποχρέωση να εξοφλήσει τους εργαζόμενους. Η Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική ασυδοσία, αλλά δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, με τη χρήση του νόμιμου δικαιώματος της απεργίας. Η Δικαιοσύνη λοιπόν δεν βρίσκεται στο πλευρό του δίκιου, αλλά στο πλευρό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Αποδεικνύεται επίσης ότι ο αυταρχισμός και η περιστολή των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων πάνε χέρι-χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα και με τα μνημόνια διαρκείας. Το κεφάλαιο με τον αυταρχισμό, θωρακίζει την εξουσία του, από τη δίκαιη αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων και από τους αναπόφευκτους αγώνες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο κλαδικό σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, να οργανώσουν τον αγώνα και πιο δυναμικά να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, απέναντι στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι ξενοδόχοι στην εργασία και τη ζωή μας.
Σ’ αυτόν τον αγώνα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν θα είναι μόνοι! Δίπλα τους και πάλι θα βρεθούν, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι με το ΠΑΜΕ, οι φοιτητές με το ΜΑΣ, οι γυναίκες με την ΟΓΕ, οι φτωχοί αγρότες με την ΠΑΣΥ και οι αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη με σύνθημα «Κανένας μόνος - Όλοι για έναν και ένας για όλους»
Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Ιούλιος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: