Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ


ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ

 ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι αλήθεια ότι μετά και το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί προχωρώντας είτε σε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές μισθών, σε αλλαγή των σταθερών σχέσεων εργασίας σε μερική και εκ περιτροπής εργασία, σε απολύσεις, σε όλα τα αντεργατικά μέτρα της αντιλαϊκής φαρέτρας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ.
Στον κύκλο των απολύσεων και η Μητρόπολη Κέρκυρας, που κατά τα άλλα σκίζεται για την φιλανθρωπία! Καταστρέφει μια οικογένεια απολύοντας ένα ζευγάρι που δούλευε στο κηροπλαστείο της για 25 συνεχόμενα χρόνια.
Ο γολγοθάς τους ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2015, όταν η Μητρόπολη θέλησε να μετατρέψει τη σταθερή οκτάωρη απασχόλησή τους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με 3 ημέρες εργασίας τη βδομάδα για τον ένα και 2 μεροκάματα για την άλλη. Έτσι τσακίζει το οικογενειακό τους εισόδημα, αδιαφορώντας για την επιβίωση τους (έξοδα διαβίωσης, παιδί που σπουδάζει, δάνειο που τρέχει). Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο σωματείο τους και αρνήθηκαν την εκ περιτροπής εργασία εγγράφως, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων έγινε συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας για επίλυση της εργατικής διαφοράς.
Παρά το προσωπείο της κοινωνικής ευαισθησίας που θέλει να επιδείξει η Μητρόπολη, φέρεται σαν στυγνός καπιταλιστής, ενδιαφέρεται να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τις αποδοχές των εργαζομένων. Κι όταν εκείνοι δεν δέχονται να παραχωρήσουν μόνοι τους τα δικαιώματα τους, εκδικητικά η Μητρόπολη προχώρησε στην απόλυση τους, με δικαιολογία ότι δεν συνεργάστηκαν οικιοθελώς στη σφαγή τους.
Το σωματείο μας έκλεισε συνάντηση με το Μητροπολίτη με σκοπό, έστω και την ύστατη στιγμή, να συναισθανθεί την αδικία που γίνεται, και γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν στο πλευρό τους το Σωματείο, το ΠΑΜΕ και γενικότερα τους εργαζόμενους της Κέρκυρας, η Μητρόπολη να πάρει πίσω τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις.


Κέρκυρα, 16-2-16


Το ΔΣ


 
Δελτίο Τύπου


Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μητροπολίτη Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της γραμματείας του ΠΑΜΕ απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις των δυο εργαζομένων στο κηροπλαστείο της Μητρόπολης.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι εργάζονται στο κηροπλαστείο επί 25 χρόνια, και μάλιστα χωρίς να έχουν την ασφάλιση που απαιτείται δεδομένου ότι το επάγγελμα εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Εξέφρασαν την συμπαράσταση τους και την αποφασιστικότητα τους να στηρίξουν τους δυο συναδέλφους που μετά από 25 χρόνια δουλειάς πετάγονται στο δρόμο. Αντέκρουσαν με στοιχεία τους ισχυρισμούς της Μητρόπολης περί δήθεν ζημιογόνας επιχείρησης και απαίτησαν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην δουλειά τους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κέρκυρα 17/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: