Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΕΡΦΑ:Κύριε Παρασκευόπουλε, προχωρήστε στη μετακίνηση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών τώρα!

Κύριε Παρασκευόπουλε, προχωρήστε στη μετακίνηση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών τώρα!
Είναι αδιανόητο μετά τις τοποθετήσεις της προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Θάνου, του προέδρου του ΔΣΑ κ.Αλεξανδρή, του Δημάρχου Κορυδαλλού κ.Κασιμάτη, των συνηγόρων πολιτικής αγωγής,  να μην έχει προχωρήσει ο  υπουργός Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλος στη μετακίνηση της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα την οποία έχει ήδη διαμορφώσει για το σκοπό αυτό στο χώρο του Εφετείου Αθηνών με τη διάθεση ποσού 60.000 ευρώ.
Η αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ανέδειξε τις απαράδεκτες διαδικασίες που επικρατούν τόσο στους μηχανισμούς της δίωξης όσο και στη δικαιοσύνης. Η απεργία των δικηγόρων κατά του ασφαλιστικού-σφαγείο δεν μπορεί να στοχοποιείται ως ο ένοχος των καθυστερήσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Ρουπακιά, πριν την έκδοση απόφασης με την ολοκλήρωση της δίκης.
Καλούμε τον κ.Παρασκευόπουλο επιτέλους να λύσει ένα από τα βασικά ζητήματα που οδηγεί σε καθυστερήσεις αλλά και υποβάθμιση της δίκης, προχωρώντας τώρα στον ορισμό της ανασκευασμένης αίθουσας του Εφετείου Αθηνών ως χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: