Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

19/8/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

Πηγή: in.gr

Μυστικό ύψους 1,2 μέτρων Μια κοινότητα νάνων κρατά το «κλειδί» της ανοσίας σε καρκίνο και διαβήτη
ΑΠΕ
Η μείωση των επιπέδων του ΙGF1 στους φυσιολογικούς ανθρώπους, «κλειδί» στην ανάπτυξη του καρκίνου
Αθήνα Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Μια κοινότητα νάνων που ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Ισημερινού ίσως κρατάει στα χέρια της το «κλειδί» που ανοίγει την... πόρτα της απαλλαγής από τον καρκίνο. Πρόκειται για τους Laron, με ύψος έως 1,2 μέτρα, οι οποίοι εμφανίζουν ανοσία σε όλες τις μορφές της νόσου και ζουν πολλά χρόνια.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Τρίτης επικαλούμενο δημοσίευμα της βρετανικής Mail on Sunday, oι επιστήμονες μελετούν μια ορμόνη της οποίας η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζει έλλειψη (ενώ παρουσιάζεται στον υπόλοιπο πληθυσμό), εκτιμώντας ότι ίσως σε αυτή να κρύβεται το μυστικό.

Υπάρχουν λίγο περισσότερα από 300 άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο που εμφανίζουν νανισμό Laron, το ένα τρίτο εκ των οποίων ζει σε απομακρυσμένα χωριά του Ισημερινού. Οι πάσχοντες από το συγκεκριμένο σύνδρομο, το οποίο έχει αποδοθεί στην αιμομιξία, παρουσιάζουν έλλειψη μιας ορμόνης που ονομάζεται ινσουλινόμορφος αυξητικός παράγοντας 1 (ΙGF1).......

Νερό χωρίς οξυγόνο Από «ασφυξία» κινδυνεύουν να πεθάνουν οι θάλασσες του πλανήτη
Ο Κόλπος του Μεξικού είναι μεταξύ των περιοχών που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο
Αθήνα Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Από «ασφυξία» λόγω έλλειψης οξυγόνου στο νερό εξαιτίας της εντατικής γεωργίας και των αποβλήτων από λιπάσματα κινδυνεύουν να πεθάνουν πολλές θάλασσες στον πλανήτη. Στο «κόκκινο» ο Εύξεινος Πόντος, η Κασπία, η Βαλτική, τα νορβηγικά φιορδ και ο Κόλπος του Μεξικού.

Όπως γράφει Το Βήμα της Τρίτης, επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πολλές παραλιακές ζώνες που κινδυνεύουν με θάνατο από ασφυξία τις ερχόμενες δεκαετίες.

Σε κοινή μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Science», γράφουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς από τη δεκαετία του 1960 και ότι αυτές οι λεγόμενες «νεκρές» παραθαλάσσιες ζώνες διπλασιάζονται κάθε δέκα χρόνια. «Οι περιοχές αυτές καταλαμβάνουν σήμερα μια έκταση 245.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγάλη όσο η Νέα Ζηλανδία».......in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: