Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΚΥΡΙΚΑΤΙΚΕΣ

26/10/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

TO BHMA

/content/staticfiles/issues/2008/10/26/261008_Page_01.jpg

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10210
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με Επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, καταγγέλλει την αντιαγροτική πολιτική και προβάλλει τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

ΣΕΛΙΔΕΣ 5 - 6

Αλέκα Παπαρήγα: Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ή ο λαός αντεπιτίθεται ή, αν δε συμβεί αυτό, τότε θα χάσει τα πάντα. Το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ» είναι το πιο ουσιαστικό μέτρο, για να αποκτήσει ο λαός την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι μπορεί να αναχαιτίσει τα χειρότερα και να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός

  • Η κρίση δεν προέρχεται από τις φούσκες, όπως λέγεται, ούτε από ένα μοντέλο καπιταλισμού, αλλά από την υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίου και εμπορευμάτων που δεν μπορούν να τα καταναλώσουν οι εργαζόμενοι γιατί έχει υποσκαφτεί η αγοραστική τους ικανότητα.
  • Το ΚΚΕ διεκδικεί τη διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Την αναπλήρωση της ζημιάς που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία. Κανένας συνταξιούχος να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα, το μόχθο, τα χρήματα των εργαζομένων.
  • Διεκδικούμε αυξημένα μέτρα προστασίας των ανέργων, που έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν, αυξημένα μέτρα προστασίας των οικογενειών που έχουν στεγαστικά, επισκευαστικά και άλλου τύπου δάνεια. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και οι σχετικοί φόροι στα καύσιμα.
  • Ούτε ένα ευρώ σε τραπεζίτες και βιομηχάνους. Δίνοντας ρευστό χρήμα σε αυτούς οι οποίοι το κατακράτησαν, το έκλεψαν, με το πρόσχημα ότι έτσι τάχα θα περάσει η κρίση, ενισχύουν αυτούς που θα είναι υπεύθυνοι για τον επόμενο κύκλο κρίσης.
ΣΕΛΙΔΕΣ 7-8,21

Δεν υπάρχουν σχόλια: