Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Δικαστικές δικαιώσεις του Συλλόγου μας και του

Επίτιμου Προέδρου της ΟΚΕΣΑ Γιάννη ΖΩΧΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΙΑΤΑΔΙΤΩΝ Αθήνα 12/02/2010

ΑΤΤΙΚΗΣ «ΟΙ ΜΕΛΗΤΙΑΙΟΙ» Αρ. πρωτ. 1

Ανθέων 68 Γέρακας 15344

Τηλ. 6741389- Φαξ 6771554 κιν. 6977667774

Δικαστικές δικαιώσεις του Συλλόγου μας και του

Επίτιμου Προέδρου της ΟΚΕΣΑ Γιάννη ΖΩΧΙΟΥ

Ο Κερκυραϊκός Σύλλογος Βουνιαταδιτών Αττικής, χαιρετίζει τη δικαίωση, με δύο εφετειακές αποφάσεις, του Στελέχους του και Επίτιμου Προέδρου της ΟΚΕΣΑ Γ. Ζωχιού που αποτελεί ταυτόχρονα και δικαίωση του Συλλόγου μας και όσων Στελεχών συναγωνίστηκαν.

Τα αίτια της πολύχρονης κρίσης και δικαστικής εξέλιξης στην ΟΚΕΣΑ (αν και, εφόσον εφαρμοζόταν το Καταστατικό, τα προβλήματα δε θα δημιουργούνταν ή θα λύνονταν εντός των Οργάνων της Ομοσπονδίας) της επέφεραν πολύπλευρες και σημαντικές επιπτώσεις.

Θύμα, κάθε στέλεχος που αγωνιζόταν να συνεχισθεί η 20ετής δημιουργική πορεία της Ομοσπονδίας και να αρχίσει η αναπαλαίωση του 3ώροφου Κτιρίου, συνιδιοκτησία ΟΚΕΣΑ-Συλλόγων. Κάθε οραματική προσπάθεια για δημιουργία και πολιτισμό.

Ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών, που το 1981 πήρε την πρωτοβουλία ίδρυσης της ΟΚΕΣΑ, υπέστη διωγμούς-ταλαιπωρίες. Μεθοδεύτηκαν σε βάρος του (και Στελεχών) τα πλέον απίθανα με κορύφωση την «εξαφάνιση», από το 1999, του αρχείου του και τη χρησιμοποίηση (επιλεγμένων) εγγράφων για να συκοφαντηθεί ως «παράνομος». Μόλις πριν λίγες μέρες, μετά 10 χρόνια, του παραδόθηκε όλο το αρχείο «κρυμμένο» στην ΟΚΕΣΑ και επιλεκτικά ελλιπές.

Όλα αυτά βέβαια είχαν κύριο στόχο τον Γιάννη Ζωχιό ο οποίος, μετά το 1981, υλοποίησε την απόφαση για ίδρυση της ΟΚΕΣΑ και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμησή της και στην αγορά του Κτιρίου. Ήταν λοιπόν φυσικό, έχοντας ιδιαίτερη υποχρέωση έναντι όλων, να υπερασπιστεί την ιστορία και το έργο της, την αυτονομία και διαφάνεια (τα δύο κύρια συστατικά οικοδόμησης της ΟΚΕΣΑ) και να αντιταχθεί στην πώληση του Κτιρίου.

Γι αυτή του την υποχρέωση, ο Γ. Ζωχιός δέχτηκε πολύπλευρες επιθέσεις με κορύφωση την 8χρονη, πολύ δύσκολη, δικαστική περιπέτεια.

Όμως, τα δύο εφετεία (Αθήνας-Κέρκυρας) τον δικαίωσαν. Δίκασαν και αποφάσισαν ότι, όσα γεγονότα δημοσιοποίησε(οικονομικά-λειτουργικά ΟΚΕΣΑ και για το Σύλλογο), ήταν όλα αληθή.

Αυτές οι ιστορικές αποφάσεις δεν είναι απλώς μια σημαντική δικαίωση για το Γ. Ζωχιό. Κυρίως προ-καλούν σημαντικές υποχρεώσεις να ερευνηθεί γιατί αυτά τα «αληθή γεγονότα» δημιουργήθηκαν, γιατί δεν προλήφθηκαν και προπάντων: ποιες οικονομικές ή άλλες επιπτώσεις υπήρξαν στην ΟΚΕΣΑ, στους Συλλόγους, στην Κέρκυρα. Γιατί δεν αναπαλαιώθηκε το Κτίριο. Γιατί «χάθηκαν ή χάνονται» δεκάδες «εκατομμύρια δραχμές». Γιατί τώρα δεν αναπαλαιώνεται!

Αυτή την αλήθεια απαιτούν οι Κερκυραίοι της Αττικής και πιστεύουν ότι μόνο με την αποκά-λυψή της θα τερματιστεί και η κρίση στην ΟΚΕΣΑ.

Ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών, με την ιστορική ευθύνη του και σε συνεργασία με όσους ειλικρινά θέλουν την ΟΚΕΣΑ, θα αποτρέψει τη διάλυσή της και την πώληση του Κτιρίου. Όμως δε θα επιτρέψει το σφετερισμό αυτής της βούλησης για να αντιστρατεύονται κάποιοι όσα τα Συνέδρια και τα Όργανα της ΟΚΕΣΑ απαιτούν. Η ΟΚΕΣΑ έχει Όργανα όπου συζητείται και αποφασίζεται η πορεία της. Κάθε άλλη πρακτική, που επαναλαμβάνει όσα προκάλεσαν την κρίση και τα δικαστήρια, στρέφεται σαφώς κατά ΟΚΕΣΑ και Συλλόγων.

Τέλος, να καλεί το ΔΣ της Ομοσπονδίας να υλοποιήσει την απόφασή του με την οποία ζητείται να αποσυρθεί η προσεπίκληση κατά της ΟΚΕΣΑ και 20 Στελεχών και να εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο στις 25/02/2010 για να υποστηρίξει τα δικαιώματά της και τη μη εμπλοκή της σε όσα εκδικάζονται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος ΔΕΛΛΗΣ Βαγγέλης ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: