Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Πιστεύοντας(εις ένα)Θεό δολοφόνο

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!

Η… αποχή(;) Παπούλια,

ο ευτελισμός πολιτικών

και η… επικίνδυνη Διαμαντοπούλου!

Με σκοταδιστικούς μηχανισμούς των ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ

ενισχύει τις οπιούχες χριστιανικές δράσεις κατά του λαού με

αντάλλαγμα να προσφέρει-κρύβει τον αμύθητο εκκλησιαστικό πλούτο;

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα. Δηλαδή μέρα συμβολισμού των πλέον σκοταδιστικών εποχών και των ντροπών της ανθρώπινης ιστορίας!

Οι λαοί, και ειδικά οι έλληνες, υποχρεώνονται να γιορτάζουν, να ενστερνίζο-νται και να τιμούν γεγονότα που θα έπρεπε να διδάσκονται ως επικίνδυνα μικρόβια.

Αναγκάζονται, από τη ΔΕΞΙΑ εξουσία, να διατρανώνουν «πιστεύω σε ένα θεό πατέρα παντοκράτορα…». Δηλαδή σε… θεό που ο άνθρωπος τον… γνωρίζει μόνο ως δολοφόνο, εκδικητή, αιμοβόρο, αιμοδιψή, καταστροφέα, μισάνθρωπο… Αυτόν που απαιτεί τον άνθρωπο μόνο ως δούλο. Αυτόν που εκπροσωπείται από τη διαφθορά, την εκμετάλλευση, τους ψεύτες και απα-τεώνες, τους κλέπτες και εκβιαστές, τους άρχοντες και εξουσιαστές, τους δολο-φόνους, πολεμοχαρείς και στρατοκράτες. Από κάθε μορφής υπόκοσμο, μαφία, απάτη, ψεύδος, βία!

Σήμερα, στη Μητρόπολη Αθηνών δε βρισκόταν ο ΠτΔ κ. Παπαούλιας για να διαβάσει ξανά «Πιστεύω» και «Πάτε Ημών». Αν είναι μια συνειδητή πράξη ωριμότητας, την χαιρετίζουμε ως ξεκίνημα μιας προσφοράς προς τον άνθρωπο και την Ελλάδα. Περιμένουμε! Μακάρι ο ΠτΔ να τιμήσει το ρόλο του!

Όμως, προκάλεσε η υποτακτικότητα πολιτικών στο ναό (αλλά και στο Φανάρι) και κυρίως της, παρούσας, Υπουργού Παιδείας, Διαμαντοπούλου, που θα έπρεπε να διδάσκει αμεροληψία, ανεξιθρησκία και σεβασμό στους αλλόθρησκους. Κυρίως σεβασμό στους μη υποτακτικούς στις θρησκείες. Σ’ αυτούς που σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους. Σε αυτούς που δεν αισθάνονται απελπισμένοι ώστε να προστρέχουν σε όπια. Σε αυτούς που δε φοβούνται τους αιώνιους θρησκευτικούς εμπόρους και τρομοκράτες των λαών.

Επιπλέον, προκαλεί τον στραγγαλισμένο με λιτότατα-πείνα λαό, βλέποντας στους ναούς πλήθος στημένων στρατιωτικών και άλλων καθώς και τις κρατικές ΕΡΤ να σπαταλούν πλούτο-χρόνο με πολύωρες προβολές δεσποτικών ανοησιών, προπαγάνδας, υποτέλειας και σκοταδισμού.

Εκτός και το ΠΑΣΟΚ, θαυμάζοντας τη ΔΕΞΙΑ, ταΐζει τους Μουλάδες να ναρκώ-νουν το λαό για να επιβάλλονται οι ΔΕΞΙΕΣ πολιτικές πείνας και αδικίας!

6 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Aπό:Χωματερή των Αθηνών λάβαμε το παρακάτω σχόλιο:

που υπάρχει αυτός ο Θεός δολοφόνος... γιατί εμείς τέτοιον στην Εκκλησία δεν γνωρίζουμε. Αντίθετα, λατρεύουμε έναν Θεό δημιουργό πάντων, που τόσο πολύ αγάπησε το δημιούργημά του τον Άνθρωπο, ώστε τον Υιό του απέστειλε να πεθάνει για χάρη μας και να οδηγήσει τον Άνθρωπο στην σωτηρία....

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αγαπητή Χωματερή των Αθηνών, σέβομαι να αξιολογείτε έτσι. Όμως, η πραγματικότητα είναι αυτό που ο.. Ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του!

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αγαπητέ κ. Ζωχιέ,

Επειδή διεπίστωσα ότι συνεχίζετε την υβριστκή σας συμπεριφορά κατά του Θεού και αισχρολογείτε κατά του Κυρίου Ιησού Χριστού, θα σας παρακαλούσα να με διαγράψετε από τον κατάλογο των παραληπτών των μηνυμάτων σας. Όταν κάποια ημέρα Τον συναντήσετε, είμαι βέβαιος ότι θα έλθει στη μνήμη σας ότι κάποιος Γιάννης Μπαλτατζής σας είχε προειδοποιείσει...

Εύχομαι ολόψυχα να προλάβετε εγκαίρως το κακό,

Γιάννης ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Καλημέρα σας Αγαπητέ κ. Μπαλτατζή
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας.

Αλήθεια, γιατί με επιβεβαιώνετε τόσο εύκολα;
Ποιο είναι το…κακό που πρέπει να προλάβω… εγκαίρως; Γιατί ο Θεός θα μου κάμει… κακό; Αν είμαι ελεύθερος να κρίνω τις… πράξεις του, γιατί να με τιμωρήσει επειδή δεν τις αποδέχομαι όπως απαιτούν οι φερόμενοι ως φορείς της βούλησής του; Αν δεν είμαι ελεύθερος γιατί δεν μου εμποτίζει τη σκέψη με μια μόνο αλήθεια; Αν είναι θεός αγάπης, υποτίθεται ότι η… οργή του θα στραφεί όχι σε αυτούς που κρίνουν γεγονότα φερόμενα ως θεϊκές πράξεις, αλλά αυτούς που δημιουργούν γεγονότα αντίθετα από αυτά που η αγάπη του εκπέμπει.
Αν λοιπόν όσα τραγικά και καταστροφικά (φυσικά ή ανθρώπινα) συμβαίνουν στη γη, γίνονται από τον ίδιο ή στο όνομά του ή με τη στήριξή του, από εκπροσώπους του ή εμφανιζόμενους ως οι πιστοί του (μάλιστα πρώτοι στους ναούς του και κοινωνούντες… σώμα-αίμα του) μπορώ να πω ότι εκπέμπουν αγάπη;
Μου λέτε ότι πρέπει να… σωπήσω και να αποδέχομαι σιωπηρά όσα ιερατεία-βασιλείς-κυβερνήτες-εξουσιαστές-άρχοντες του πλούτου διαπράττουν, εμφανιζόμενοι ως οι καθοδηγούμενοι από το θεϊκό πνεύμα!
Αλήθεια, γιατί ποτέ δεν είδαμε το θεό να παρεμβαίνει σε όσα εγκλήματα διαπράττουν όλοι αυτοί στο όνομά του ενώ καταστρέφει μόνο και μεγιστοποιεί τη δυστυχία όπου οι εκπρόσωποί του την δημιουργούν.

Όταν πχ κατέστρεψε τη γη και έσωσε μόνο το Νώε, με ποια δικαιοσύνη το έκαμε.
Όταν κατέστρεψε Σόδομα-Γόμορα με ποια αγάπη το έκανε;
Όταν οι… Πατριάρχες του είχαν πολλές γυναίκες ή έπρατταν μύριες απάτες και… πορνείες, γιατί κατέστρεφε μόνο τους… αντίστοιχους… αμαρτωλούς και αγίαζε τους δικούς του;

Κύριε Μπαλτατζή,
Οι άνθρωποι, με αγώνες και θυσίες μυριάδων, έχουν πετύχει σε έκταση χιλιετηρίδων να έχουν δικαιώματα να κρίνουν τους… άρχοντές του. Πώς είναι δυνατόν όμως να κατακτούμε το δικαίωμα αυτό απέναντι στις εξουσίες και να μην κρίνουμε τη Θεϊκή Εξουσία από την οποία πορεύονται όλες οι άλλες και αυτής το… πνεύμα υλοποιούν;
Λοιπόν, σέβομαι τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο… ή οι… θεοί είναι άκριτοι. Επιτρέψατέ μου όμως να μην επιτρέπω αυτό τον εξευτελισμό στον εαυτό μου. Σας διαβεβαιώνω, αν τον συναντήσω (το θέλω παρότι, κατά εσάς, δε θα… καταδεχτεί) θα σταθώ όρθιος εμπρός του και θα του πω: Δε σας φοβάμαι. Μόνο σας σέβομαι όπως κάθε άλλη ύπαρξη. Αν σας φοβόμουν θα σας προσέβαλα. Και τούτο γιατί: Αν είστε μια… αδύναμη ύπαρξη, θα φοβόμουν κάτι που δεν έχεις. Αν είσαι… παντοδύναμος θα σε προσέβαλα αφού ένας… παντοδύναμος δεν χρειάζεται τον φόβο των άλλων υπάρξεων. Μόνο οι… αδύναμοι απαιτούν φόβο και δούλους. Και γι αυτό το απαιτούν!

Εύχομαι και εγώ σε εσάς, όταν τον… συναντήσετε, να μείνετε με το κεφάλι ψηλά για να αντικρίσετε αυτούς που δεν αισθάνθηκαν δούλοι κανενός και θα έχουν σώσει το… ΘΕΪΚΟ κύρος. Να ακούσετε τη… φωνή Του να ευγνωμονεί όσους δεν τον ταπείνωσαν στη γη αποδεχόμενοι μια εικόνα μιασματική γι Αυτόν και να συμπεριφέρονται ως δούλοι απέναντί του και απέναντι σε κάθε φερόμενο ως εκπρόσωπό του.

Δεν έχω κανένα λόγο να μην σας διαγράψω. Αλήθεια όμως, το κάνετε για να ευχαριστήσετε το θεό ή γιατί ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι αυτός που ο… θεός απαιτεί;
Αλήθεια, αν ο… Θεός απαιτεί άλλον λόγο από αυτόν που προβάλλεται ως ο δικός του, πως θα τον αντικρίσετε όταν θα σας ρωτάει γιατί περιφρονείτε τον… άλλον; Τους… άλλους;

Πάντως, εγώ, θα σας υπερασπίσω απέναντί Του! Έστω και αν διακινδυνεύσω!

Να είστε πάντα καλά
Γιάννης Ζωχιός.

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αγαπητέ κ.Ζωχιέ,

Ομολογώ ότι με λύπησε βαθύτατα η απάντησή σας. Πλήρης παρανόηση!
• Συγχέετε τον Χριστόν με άθλιους εκπροσώπους Του, με μοντέρνους Γραμματείς και Φαρισαίους.
• Συγχέετε την αγάπη του Θεού που προειδοποιεί με αγάπη τα πλάσματά Του με πνεύμα εκδικήσεως εκ μέρους Του. Όποιος δεν αγαπά δεν προειδοποιεί και τ’ανάπαλιν.
• Συγχέετε την κατάρα που προκάλεσε η αμαρτία του ανθρώπου επί της γης με τις συνέπειες που θερίζουν και θα συνεχίσουν να θερίζουν οι άνθρωποι.
• Δεν υπάρχει, δυστυχώς, δυνατότης συνεννοήσεως ανάμεσά μας όχι διότι δεν θέλουμε, ελλείψει καλής θελήσεως, αλλά διότι δεν ξεκινούμε από τήν ίδια βάση: Δεν πιστεύετε την Αγία Γραφή. Δεν εμπιστεύεσθε τον Θεόν της αγάπης που την εξεδήλωσε μέσω της θυσίας του Ιησού Χριστού. Κρίνετε επί τη βάσει φαινομένων, η πλειονότης των οποίων δεν μπορούν να ερμηνευθούν. Εσείς τα ερμηνεύετε όλα και τα κρίνετε όλα. Εγώ, δυστυχώς ή ευτυχώς παραδέχομαι ότι «έν οίδα ότι ουδέν οίδα». Εκείνο το οποίο εξεύρω είναι ότι ο Θεός με αγαπά, ακριβώς όπως και εσάς και ας μη Τον θέλετε ή Τον μισείτε ή Τον περιφρονείτε!

Αγαπητέ κ. Ζωχιέ! Θα μου επιτρέψετε, κλείνοντας σ'αυτή σύντομη απάντησή μου, να αναφερθώ σε δύο εδάφια κλειδιά της Αγίας Γραφής που λένε πολλά, πάρα πολλά!!!!!!!
1. «Ιδού, εγώ έθεσα ενώπιόν σου σήμερον την ζωήν και το αγαθόν, και τον θάνατον και το κακόν•» (Δευτ.30:15)
2. «Μη πλανάσθε, ο Θεός δεν εμπαίζεται• επειδή ό,τι αν σπείρη ο άνθρωπος, τούτο και θέλει θερίσει• διότι ο σπείρων εις την σάρκα εαυτού θέλει θερίσει εκ της σαρκός φθοράν, αλλ' ο σπείρων εις το Πνεύμα θέλει θερίσει εκ του Πνεύματος ζωήν αιώνιον.»
(Γαλ.6:7-8). Όταν σπείρεις σιτάρι δεν μπορείς να θερίσεις τομάτες.
Δεν σας εζήτησα να σωπήσετε και να αποδέχεσθε σιωπηρά όσα ιερατεία-βασιλείς-κυβερνήτες-εξουσιαστές-άρχοντες του πλούτου διαπράττουν, εμφανιζόμενοι ως οι καθοδηγούμενοι από το θεϊκό πνεύμα!
Σας εζήτησα ευγενώς να μην υβρίζετε και αισχρολογείτε εις βάρος του Χριστού που αγαπώ, ακριβώς όπως εσείς δεν θα θέλατε κι εγώ να υβρίζω και να αισχρολογώ εις βάρος της συζύγου σας ή της κόρης σας που αγαπάτε. Απλό το αίτημά μου! Θα μπορούσα κάλλιστα, κ. Ζωχιέ να μπλοκάρω οριστικά το όνομά σας στα εισερχόμενα... Δεν θέλησα να το κάνω από σεβασμό και ενδιαφέρον ειλικρινούς χριστιανικής αγάπης για το πρόσωπό σας. Ο Θεός δεν μου δίνει δικαίωμα να περιφρονώ ή να κρίνω και να καταδικάζω κανέναν! Μου επιβάλλει «διαφάνεια».

Και μιά ερώτηση από απλή περιέργεια, ερώτηση οφειλομένη ίσως σε απροσεξία μου ή σε λανθασμένη έρευνα: Δεν είδα στο μπλόγκ σας εκείνη την μακροσκελή απάντηση που σας έδωσα. Εάν σωστά κατάλαβα, είχατε υποσχεθεί ότι θα τη δημοσιεύατε. Εάν δεν την αναρτήσατε, δεν είσθε υποχρεωμένος να το κάνετε, εάν δεν θέλετε. Επίσης, υποσχεθήκατε να μου απαντήσετε σε κάποια άλλη απάντησή μου. Δεν την έλαβα ακόμη εκτός εάν δεν την επρόσεξα λόγω προβλημάτων που είχα προσφάτως με τον υπολογιστή μου.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στη ζωή σας.

Γιάννης Μπαλτατζής

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αγαπητέ Κύριε Μπαλτατζή, αν θέλετε δέστε σε αυτή την ανάρτηση https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5223903&postID=8800812685882172821&pli=1 και πες τε μου αν εκκρεμεί και άλλη που οφείλω να αναρτήσω.

Σχετικά με την απάντηση, θα ψάξω στο αρχείο να δω τι εκκρεμεί για απάντηση.
Πάντως εγώ δεν έβρισα κανέναν και λυπάμαι που το αναφέρετε.
Αν αμφισβητώ δε σημαίνει ύβρις. Άλλωστε αυτό είναι το πρόβλημα ότι δηλ. κάθε προβληματισμός, άρνηση, κριτική να θεωρείται ύβρις και να καταδικάζεται. Και ως καλός γνώστης της ιστορίας, γνωρίζετε πως αντιμετωπίζονταν όσοι σκέπτονταν ελεύθερα. Κυρίως στην Ιερά Εξέταση από τους εκπροσώπους του Χριστού ο οποίος όχι μόνο δεν τους καταδίκασε αλλά και… αγίασαν.
Κύριε Μπαλτατζή, αν αυτοί που έγραψαν τα… θεϊκά λόγια είναι οι ίδιοι που μετά μας καλούν να μην συμμεριζόμαστε τις… αντιθεϊκές τους πράξεις, γιατί να μην αξιολογούμε ότι όσα έγραψαν ήταν δικές τους απόψεις και απλώς τρομοκρατούσαν ώστε να μην κρίνονται μετά οι… πράξεις τους.
Πώς ο θεός μας καθοδηγεί μέσω ανθρώπων που αν μιμηθούμε τι πράξεις τους είμαστε καταδικασμένοι;
Πάντως ο συσχετισμός σας με την… οικογένειά μου δεν είναι δόκιμος. Σας έβλαψε η οικογένειά μου για να την κρίνετε; Όμως, ο Θεός, ο Ιησούς με βλάπτει μέσω των εκπροσώπων του και οφείλω να το επισημαίνω. Και το ότι απειλούμαι, αν δεν τον πιστεύω, είναι βλάβη.
Και σε σας αντεύχομαι.
Περιμένω για ανάρτηση κλπ.
Γιάννης Ζωχιός