Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Κερκυραίοι εξουσιαστές υπονομεύουν την ΠΙΝ!

Λόγω «γεωγραφίας» και «Κερκυραϊκής αλαζονείας»:

ΗΠΙΝ(Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ;

Κέρκυρα χάρτηςΟ «Καλλικράτης» έφερε ξανά στην επιφάνεια την ενδοεπτανησιακή σύγκρουση.

Η Ζάκυνθος έντονα και η Κεφαλονιά πιο συγκρατημένα θέτουν θέμα παραμονής τους στην ΠΙΝ και ζητούν να ενταχθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι βασικοί λόγοι δύο:

  1. Η γεωγραφική αδυναμία εξυπηρέτησης των Νησιών τους από την Κέρκυρα όπου είναι η έδρα της ΠΙΝ.
  2. Η αλαζονική συμπεριφορά της Κέρκυρας απέναντι στα άλλα νησιά.

Κάθε Κερκυραίος (και όχι κερκυραιοπαθής όπως το διαχρονικό κερκυραϊκό πολιτικό προσωπικό) δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται το δίκαιο των συμπατριωτών Ζακυνθίων και Κεφαλλονιτών, ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Και η γεωγραφική δομή «κοστίζει» και αλαζονεία υπάρχει.

Σίγουρα η Πελοπόννησος καλύπτει τις ανάγκες τους καλύτερα σε σχέση και με το χρόνο και το κόστος.

Όμως, από την άλλη, ντρεπόμαστε οι Κερκυραίοι πολίτες που η διαχρονική Κερκυραϊκή εξουσία προέβαλε την Κέρκυρα ως «αλαζονική» έναντι των συμπατριωτών μας Επτανησίων με αποτέλεσμα να προκαλεί αντιδράσεις άρνησης, αποστροφής, αγανάκτησης.

Η επιβολή, με τον Καλλικράτη,

της ΠΙΝ θα είναι εγκληματική.

Θα θεωρηθεί αποτέλεσμα της Κερκυραϊκής ηγεμονίας και θα προκαλεί μόνιμες αντικερκυραϊκές αντιδράσεις, πέρα από τα πραγματικά προβλήματα. Μεταξύ αυτών και το μικρό, αντιαναπτυξιακό, μέγεθος.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι «ανάγκες» των διαβρωμένων καρεκλοκένταυρων που δήθεν αγωνιούν για την ΠΙΝ προβάλλοντας ανόητα «εθνικιστικά ιδεολογήματα».

Η πρόοδος της Κέρκυρας πρέπει να προέρχεται από όραμα, πραγματικό ενδιαφέρον, πολιτικές, σχεδιασμό, προσπάθειες, αγώνες και όχι από καπατσισμούς. Η Κέρκυρα υποφέρει από τις τραγικές πολιτικές των διαχρονικών (και των υποταγμένων στο «κράτος»), εξουσιαστών της. Υπονόμευσαν ακόμη και το… αγαθό της έδρας της ΠΙΝ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΙΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙ ΤΟΝ ΣΥΝΗΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

Από την άλλη, αν πράγματι ενδιαφερόμαστε

για την «Ιονική Πολιτιστική Ενότητα»,

μπορούμε με τη συγκρότηση ενωτικών

πολιτιστικών θεσμών και δράσεων.

Στην Αθήνα, πράγματι, ξανατίθεται το θέμα δημιουργίας «Συνομοσπονδίας Επτανησίων». Το ίδιο μπορεί να γίνει στην Θεσ/κη και στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι, όταν ξεκίνησε πριν χρόνια με πρωτοβουλία της ΟΚΕΣΑ, η οποία είχε και την προεδρία της Επιτροπής, βρήκε ανταπόκριση από όλες τις επτανησιακές οργανώσεις αλλά «μετά» υπονομεύτηκε από το (αντι)Κερκυραϊκό πολιτικό κατεστημένο της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: