Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Προς Μέλη-φίλους ΠΑΣΟΚ, που ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΗΚΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ-ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ!

ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης 16/8/2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας

Προς

Μέλη-φίλους(νυν-πρώην)ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας

Σε σας που: ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΗΚΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ-ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ!

Να απαντήσουμε πολιτικά με:

ΝΑΙ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΟΧΙ στην «προδοσία»!

Αγαπητές/ Αγαπητοί μου,

alt

Έχω δημοσιοποιήσει την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας με τη ΝΕΑ αυτοδιαχει-ριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ).

Η απόφαση αυτή προκλήθηκε επειδή τελικά, και πολύ σωστά, δημιουργήθηκε ένας δήμος Κέρκυρας (λείπουν δυστυχώς οι Παξοί) και γιατί η κεντρική εξουσία (υποχρεωμένη ή υστερόβουλα) ψήφισε την Καλλικράτεια Αυτοδιοίκηση που, ναι μεν δεν ανταποκρίνεται στο όραμά μας, όμως προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες για το λαό από αυτές της Καποδιστριακής και της πριν Αυτοδιοίκησης.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε σας, φίλους και μέλη (νυν-πρώην) ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, Διαπόντιων και Απόδημους γιατί:

- Συμπορευτήκαμε στο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΌΡΑΜΑ που, μεταχουντικά, αγκαλιάστηκε από τερά-στιες δυνάμεις αριστερές αλλά και πολλές άλλες που, δίχως να την ασπάζονται, εγκλωβίζονται Δεξιά.

- Αγωνιστήκαμε συμπορευόμενοι με τις άλλες αριστερές αλλά και κεντροδεξιές (αδογμάτιστες) δυνάμεις. Αγώνες για το ΟΡΑΜΑ, τη συνολική πολιτική. Αγώνες ταξικούς, κοινωνικούς, Κερκυραϊκούς.

- Προδοθήκαμε, και μάλιστα επανειλημμένα, με την εγκατάλειψη των οραμάτων και τις δεξιό-στροφες πολιτικές ή πρακτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Προδοσία που, τη μεγέθυνσή της, υπέστη η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η οποία, με κορύφωση την «κατάρρευση» το 1990, βρέθηκε στο κενό.

Μας πρόδωσε πλήθος ΠΑΣΟΚικών εκπροσώπων στο σύνολο των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών θεσμών. Πλήθος στελεχών που βούτηξαν στην κλοπή και διαφθορά χρησιμοποιώντας την εξουσία και στραγγαλίζοντας κάθε νέο θεσμό που δημιουργούταν και αναδείκνυε το λαϊκό ρόλο, την κοινωνική συμμετοχή, την αποκέντρωση, τη διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον εκσυγχρονισμό.

Η προδοσία αυτή μάλιστα επενδύθηκε και ιδεολογικά με διάφορα χαρακτηριστικά και, για να επιβληθεί το εκάστοτε δεξιόστροφο μόρφωμα, προκαλούνταν εσωτερικές συγκρούσεις, ενδοκοινωνικές αντιπαρα-θέσεις και βέβαια απομόνωση κάθε εσωκομματικής διαφωνίας και κριτικής.

Οι μεγαλύτεροι από εσάς ενθυμείστε καλύτερα ότι πάντα, και με κάθε ιδιότητα, είχα συγκροτημένη αυ-τόνομη άποψη και δε σταμάτησα ποτέ την εσωτερική και δημόσια κριτική και διαφοροποίηση. Ενδεικτι-κά αναφέρω την κριτική μου στο 1ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ(1983) ή τα αγωνιστικά γεγονότα 1984, τη δραμα-τική σύγκρουση το 1985 όπου τελικά η κομματική εξουσία κατέληξε και στη δική μου διαγραφή.

Η μέχρι τότε ιστορία αλλά και συνέπειά μου σε αρχές και στόχους δεν μου επέτρεπαν να τα εξαγορά-

ζω με ευκαιριακές συνεργασίες ή προσχωρήσεις σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς όπως εύκολα συνέβαινε και συμβαίνει. Γι αυτό, έκτοτε λειτουργώ ως αυτόνομος στο χώρο της αριστεράς, με μικρό διάλλειμα την ανταπόκριση στην συγνώμη-πρόσκληση του Α. Παπανδρέου το 1991 ή τη συνεργασία μου στις βουλευτικές εκλογές το 1996 στην Κέρκυρα. Η συμμετοχή μου δε στο προεκλογικό σχήμα της «Λαϊκής Αντιπολίτευσης» το 1990, με διαγραμμένους από ΚΚΕ και με άλλες αριστερές κινήσεις , και η υποψηφιότητά μου στη Β’ Αθηνών, επιβεβαιώνουν το παραπάνω.

Βέβαια, οι συνθήκες της υποψηφιότητάς μου το 1996, η άρνηση να ενταχθώ στο κομματικό και κερκυ-ραϊκό κατεστημένο ( που και χρηματοδοτούσε) και ο σφιχτός έλεγχος των οργανώσεων, στήριξαν τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς ώστε να ακούω συχνά την «προκλητικά» ειλικρινή σας συντροφική έκφραση: «Γιάννη, διαφώνησες, διαγράφτηκες, θα σε… μαυρίσουμε με την μη ψήφο μας).

Φυσικά, δεν ξέρω πόσο σήμερα αισθάνεστε δικαιωμένοι ή πικραμένοι και για την τότε σας επιλογή.

Εκείνο όμως είναι πλέον παρελθόν. Ιστορία.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΙΚΡΑ, ΟΡΓΗ, ΘΛΙΨΗ, ΑΓΩΝΙΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗΣ ΠΑΣΟΚικής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, δεν κρίνεται γιατί δεν μετέτρεψε αμέσως την Ελλάδα σε σοσιαλιστική

εντός ενός παγκόσμιου ΔΕΞΙΟΥ συστήματος. Κρίνεται γιατί, ενώ μπορούσε να αλλάξει τα πάντα, να

στριφογυρίσει το κράτος, να ανατρέψει δομές, να φράξει τις πύλες εκμετάλλευσης και διαφθοράς, να δη-

μιουργήσει συνθήκες διαφάνειας, να εμποδίσει την εκμετάλλευση του λαϊκού πλούτου, να εκτινάξει τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη, να αποτρέψει την ουρανομήκη διαφθορά και στο εσωτερικό του, δεν τα έκανε. Επιλογή του η δεξιόστροφη πολιτική και όχι… ανάγκη.

Για την ιστορία, θυμίζω την ταπεινωτική εκδίωξη Α.ΤΡΙΤΣΗ με απαίτηση της χουντοκρατούμενης αντι-λαϊκής ιεραρχίας. ΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΤΡΙΤΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕ, ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ.

Μεγάλη ευθύνη βέβαια έχει και η κομουνιστική αριστερά που, σε μια ψηφοθηρική αντιΠΑΣΟΚ ρητορεία (το 1989 τη σημάδεψε) δεν αποκαλύπτει τον ΔΕΞΙΟστροφο χαρακτήρα της πολιτικής του για να μη… στεναχωρεί τη ΔΕΞΙΑ, δε συντονίζεται ούτε δίνει προοπτική αλλά… μοιρολατρεί για ΠΑΣΟΚική φθορά.

Είναι πεποίθησή μου ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δημιουργεί συνθήκες «μετα81» για την Αυτοδιοίκηση.

Σίγουρα, στην επόμενη τετραετία του, το εξουσιαστικό ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να τον καρατομήσει, μη αντέχοντας τη δυναμική που θα αναπτυχθεί. Το έπραξε ξανά μετά το 1985 ακρωτηριάζοντας θεσμούς που το ίδιο δημιούργησε στην αυτοδιοίκηση, το σύστημα υγείας, την «κοινωνικοποίηση», την ΑΤΑ κλπ.

Ταυτόχρονα, αριστερές και δεξιές γραφειοκρατίες θα επιδιώξουν να μη πετύχει ο Καλλικράτης ώστε να αυτοεπιβεβαιωθούν για το ανάθεμά τους, όπως συμβαίνει με κάθε θεσμό που ισχυροποιεί το λαό.

Όμως, ξέρουμε ότι οι λαϊκές κατακτήσεις δεν είναι ευθύγραμμη πορεία.

Κατακτούμε, προχωράμε, δεχόμαστε επίθεση, κερδίζουμε ή χάνουμε, αντεπιτιθέμαστε, κάνουμε νέα ιστορικά βήματα. Και ξανά λίγο πίσω και πάλι αρκετά μπροστά. Έτσι κινείται η ιστορία!

Αγαπητές/ Αγαπητοί μου,

Επειδή κυρίαρχα ΜΜΕ Κέρκυρας (πρωταγωνιστές ΚΟΡΦΟΥ-ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ) μπλοκάρουν την ενημέ-ρωσή σας για την υποψηφιότητά μου, την ανατρεπτική ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ και τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ που η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) δημοσιοποίησε έγκαιρα, ίσως όλοι να μην είστε γνώστες. Όμως έχουν δημοσιευτεί ή ακουστεί και βρίσκονται στο διαδίκτυο σε αρκετά blogs και συγκεντρωμένα στο: http://autenergos.blogspot.com/2010/07/972010-13072010.html

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝαΚ ΔΙΝΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΩΣΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ-ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Μπορούμε, σε όσα έχει υποστεί η αριστερά συνολικά αλλά και στην ΠΑΣΟΚική προδοσία, να απαντήσουμε με ένα ΟΧΙ στις κομματικές ελίτ και, πολιτικοποιημένα βαθιά, να μετατρέψουμε την Καλλι-κράτεια ευκαιρία σε μια νέα κατάκτηση, σε ακόμη ένα βήμα εμπρός.

Το Νοέμβρη 2010 δεν κρίνεται το,πραγματικά,πολιτικό δίλημμα της διακυβέρνησης της χώρας.

ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ, ΤΟ ΑΙΣΘΗ-ΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ. ΣΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΔΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΙ-ΣΘΑΝΟΝΤΑΙ «ΔΕΞΙΟΙ», ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ, ΤΑΞΙ-ΚΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Αν το ΟΡΑΜΑ μας σιγοκαίει και εντός σας, αν η βούληση είναι ζωντανή, κι αν βέβαια το «ατομι-κό βιογραφικό» δεν εμποδίζει, σας προσκαλώ να συμπορευτούμε σ’ έναν αγώνα που σίγουρα θα είναι νικηφόρος από τον πρώτο γύρο αλλά και οι εκλογές του 2014 θα βρουν την Κέρκυρα με άλλη εικόνα. Μια Κέρκυρα που η θρησκευτική-κρατική-κομματική-κοινωνική συνένοχη ελίτ δε θα ασκεί εξουσία. Μια Κέρκυρα αυτοδιοικητικό πρότυπο με βαθιά κοινωνικό πρόσωπο!

Εγώ πήρα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας. Σε εσάς πλέον η πρωτοβουλία ανταπόκρισης!

Κατανοείτε ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω του καθενός σας τη βούληση ούτε να επικοινωνήσω με έναν έναν χωριστά. Απευθύνομαι σε πολιτικοποιημένα πρόσωπα και όχι εγωιστικά ώστε, ενώ αυτή η πρωτοβουλία μου τα συγκινεί, να μην κάνουν το δικό τους βήμα επειδή δεν τηλεφώνησα προσωπικά.

Συμπληρώστε λοιπόν το βιογραφικό και την αίτηση. Επικοινωνήστε και εσείς μαζί μου.

ΠΕΣ ΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΑ (ΣΩΣΤΑ ΜΕΝ) ΔΗΜΟ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ. ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ!

Πέστε το δικό σας ΝΑΙ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Με τη ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ), ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ζωχιός Γιάννης

Επικοινωνία:nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.comizochios@tellas.gr-τηλ.6937179122

Δεν υπάρχουν σχόλια: