Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Όταν σημειωτόν βαδάς

τρεχάτους δεν τους αγναντάς,

και στρίβειν δια του… γλιστράν!

ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ρατσιστική σύμπραξη με Κορφού Τσάνελ και Γ. Καλούδη!.

ΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΗ ΝΙΚΗ!

Απάντηση από Ζωχιό Γιάννη:

Η ηγετική ελίτ του ΚΚΕ Κέρκυρας κυκλοφόρησε στις 29/7/1010 ανακοίνωση-απάντηση με τίτλο: «Ο έχων τη μύγα και το μύγιασμά του!» στο κείμενό μου: «ΚΚΕ-ΠΙΤΣΙΑΒΑΣ-ΓΟΥΛΗΣ-ΧΑΡΑΛΑ-ΜΠΟΥΣ:Να διορθώσουν» την οποία δεν μου κοινοποίησαν (γιατί;) αλλά, επειδή θεωρώ τον κάθε διάλογο δύναμη, το ανάρτησα στο: http://autenergos.blogspot.com/2010/07/blog-post_26.html

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης (κ.Πιτσιάβας;):

1. Εμφανίζεται ως δήθεν μη γνωρίζων ανάγνωση αφού με το κείμενό μου δεν υπερασπιζόμουν δημάρχους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τις πολιτικές τους αλλά ζητούσα να διορθώσει το τσουβάλιασμά μου με τους παραπάνω. Βέβαια, δεν το έκανε και καλείται ξανά να διορθώσει.

2. Γλιστράει πάλι και δεν απαντά στην ουσία του συνόλου των προβληματισμών που τέθηκαν. Εμμένει στη φαντασίωση να απαιτεί να αναγνωρίζονται τίτλοι «κομουνιστή» ή «κουμουνιστι-κό» ακόμη και όταν απλώς υπάρχει ο τίτλος ή κάποιος είναι μέλος ή στέλεχος κόμματος ή ενδύεται ιστορία και αγώνες προγενέστερων. Με την ίδια λογική θα πρέπει να αποδεχόμαστε και ως σοσιαλιστική την κάθε δεξιόστροφη πολιτική του ΠΑΣΟΚ επειδή καλείται σοσιαλιστικό.

3. Επιβεβαίωσε το πραγματικά αναμενόμενο περί… αντικομμουνισμού για να μην απαντήσει στα σαφή ερωτήματα: Για συμπόρευση με Δεξιές ή ΠΑΣΟΚιές ακροδεξιόστροφες πολιτικές, τις τι-μές προς χουντικό-αντοκκομουνιστή Χριστόδουλο με παρουσία της κ. Παπαρήγα και την πε-ριφρόνηση προς Μπελογιάννη Παππά κλπ.

Διευκρινίζω: Η όποια κριτική μου στην τωρινή γραφειοκρατική ελίτ του ΚΚΕ (η οποία κρίνεται αποκλειστικά για τη δική της ιστορία και όχι προγενέστερων), έχει αυτόνομα χαρακτηριστικά και δεν παραλληλίζεται με συμπεριφορές άλλων (Καλούδη κλπ). Δεν είναι δηλαδή ότι διαφωνώ με… κομμουνιστικές επιλογές ώστε να… χαρακτηρίζεται η κριτική ως αντικομουνιστική. Η διαφωνία μου είναι σε όποιες πρακτικές δε δέχομαι ως αριστερές αφού δε θεωρώ ως κομ-μουνιστικό το κάθε τι που διακηρύσσει ή πράττει ή εκτελείται από πρόσωπα που το εκπρο-σωπούν και όσα δεν σχετίζονται ούτε με το ΟΡΑΜΑ ούτε με την πορεία προς αυτό. Αντί-θετα, ορισμένα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μη κομουνιστικά και αξιοποιήσιμα για στήρι-γμα του ντόπιου και παγκόσμιου ΔΕΞΙΟΥ συστήματος. Κρίνεται πχ για την πλήρη άρνηση προς την άλλη αριστερά ενώ προκαλεί με την ανοχή απέναντι στη ΝΔ, την απίστευτη δόξα-στήριξη στον Καραμανλή αλλά και την προσφορά άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ αφού το κριτικάρει αό-ριστα και δεν αναδεικνύει ως δεξιόστροφη την πολιτική του για να μη θίξει τη Δεξιά. Επί-σης, κρίνεται για τα πολύ πρόσφατα με την… αθώωση της διαφθοράς και την προκλητική άρνηση για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και παρατάξεων στις δημοτικές που είναι μια προσφορά στο σύστημα το οποίο, μαζί με τους διεθνής και τοπικούς μηχανισμούς που δη-μιουργεί για να εκμεταλλεύεται, στηρίζει μεγάλο μέρος της ύπαρξης και συνέχειάς του στην ένοχη ανοχή που προκαλεί η πυραμιδική διαφθορά και η διαστρωματική συνενοχή θεσμών-συλλογικοτήτων και προσώπων. Και (αριστερών) κομμάτων.

4. Επιδιώκει (ο κ. Πιτσιάβας;) να μειώσει την ιστορία μου, κυρίως την αγωνιστική, επειδή δεν καθοδηγούταν από το ΚΚΕ ή δε συμμετείχε το ίδιο ή αδιαφορούσε για την επιτυχία. Τι να κάμουμε που, με τις σημειωτόν πρακτικές, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όσους τρέχουν μπροστά.

Αλήθεια, που αποβλέπει η προκλητική σιωπή της ελίτ του ΚΚΕ (με έντονη την ενοχή του κ. Χαραλάμπους) απέναντι στο πάθος κάποιων στελεχών του που, σφιχταγκαλιασμένα χρόνια με το πλέον ΔΕΞΙΟστροφο ΠΑΣΟΚ και κάποιο στοιχείο βαθιού σκοταδισμού, συνέπρατταν να μην αγοραστεί ή μετά να πουληθεί το Κτίριο και να διαλυθεί η ΟΚΕΣΑ; Γιατί πχ ξεχνά τον πρωτόγνωρο ξεσηκωμό στην Αθήνα για Καλαμά και Παλαιόπολη που είχαν συμμετοχή και οι Λ. Αυδής, Γ. Κοντοσώρος και άλλοι; Κρίμα που δε ζει ο Μεγάλος Χαρίλαος Φλωράκης για να τους… επαναφέρει στην… τάξη.

5. Σε συνδυασμό με το παραπάνω, ξεφεύγουν ρατσιστικά συναισθήματα του συντάκτη, σε αντίθε-ση με την πραγματικά συνεπή αντιρατσιστική πολιτική του ΚΚΕ. Επειδή δε διανυκτερεύω στην Κέρκυρα και οι αγώνες μου δεν χρησιμοποιούσαν ως έδρα το Νησί (ώστε να τους… γνωρίζει ή εγκρίνει και η τοπική ελίτ) προσπαθεί έμμεσα να προπαγανδίσει ότι δε… δικαιούμαι να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας. Συμπορεύεται έτσι με τον (και μέτοχο του Κορφού Τσάνελ που προβάλλει ιδιαίτερα τους υποψήφιους ΚΚΕ)) κ. Ζηνιάτη που έχει εξαφανίσει υποψηφιότητά-Διακήρυξη-Προγραμματικές Αρχές της ΝΕΑΣ αυτοδιαχειριζόμενης ΚΕΡΚΥ-ΡΑΣ (ΝαΚ) επειδή…. είμαι Απόδημος και αρνούμαι να «ενταχθώ» στη συνένοχη κερκυραϊκή ελίτ, με σταθερή έδρα στο Κορφού. Σφυχταγκαλιάζεται ακόμη (ο κ. Πιτσιάβας;) και με τον κ. Γ. Καλούδη ο οποίος συμπεριφέρθηκε ρατσιστικά προς τον κ. Μπ. Χαραλάμπους επειδή δεν προήλθε από… κερκυραϊκό σπέρμα, πράξη την οποία εγώ καταδίκασα.

Η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) πιστεύει ότι ο δημόσιος διάλογος και η αλληλοκριτική στα πλαίσια των αριστερών δυνάμεων αποτελούν δύναμη και προϋπόθεση επιτυχούς πορείας.

Έχει δε την απόλυτη πεποίθηση ότι, η ευρεία ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει τις δυνατότητες προγραμματικής σύνθε-σης ώστε η Καλλικράτεια Αυτοδιοίκηση να μετατραπεί σε σημαντικό μοχλό «υπονόμευσης» του εκμε-ταλλευτικού συστήματος. Κυρίως όμως, να αναδείξει τον «ΆΛΛΟ ΚΟΣΜΟ» που επαγγέλλεται με έμπρακτη απεικόνιση κυρίαρχων εικόνων του.

Γι αυτό καλεί κάθε ΔΥΝΑΜΗ (συλλογική-ατομική) που αγωνίζεται γι «ΑΥΤΟΝ», και βέβαια το ΚΚΕ, να συμπορευτούμε αφού, σε σχέση με την Κέρκυρα, η Διακήρυξη και το Πρόγραμμα της ΝαΚ προσφέ-ρουν όλες τις προϋποθέσεις συμπόρευσης και άνετης επιτυχίας από την πρώτη Ψηφοφορία.

Γιάννης Ζωχιός 8/8/2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: