Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΚΚΕ-ΠΙΤΣΙΑΒΑΣ-ΓΟΥΛΗΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:

Να διορθώσουν την αντιαριστερή πρακτική.

Δε…συμπαραστεκόμαστε! Οργανώνουμε αγώνες!

Προτείνουμε (και) στο ΚΚΕ συμπόρευση με τη ΝαΚ!

Γιάννης Ζωχιός 26/7/2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας

«ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ»(ΝαΚ)

Ο κ. Δ. Πιτσιάβας, παρουσιάζοντας στις 23/7/10 ως υποψήφιο δήμαρχο Κέρκυρας του ΚΚΕ τον Βουλευτή κ. Χαραλάμπους, παρουσία και του ΠΙΝ κ. Γουλή, προέβη σε χαρακτηρισμούς για τους άλλους υποψήφιους δημάρχους που, εφόσον με συμπεριλαμβάνει αφού έχω δηλώσει την υποψηφιότητά μου με τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ), ζητώ να διορθώσει αμέσως.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα σε blogs, δήλωσε: «Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από ψεύτικους όρους όπως «αυτοδιοικητικούς», «ακομματιστους», «ανεξάρτητους» που όλοι αυτοί που τους χρησιμοποιούν την άλλη μέρα από την εκλογή τους θα αθετήσουν τις υποσχέσεις τους, θα σταθούν απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες» (απόσπασμα από: kanali1.blogspot.com).

Δε γνωρίζω την ιστορία του κ. Πιτσιάβα εκτός του ότι ως κομματικός γραφειοκράτης παραγγέλλει «στρατιώτες» για σημειωτόν ή όπισθεν. Οφείλει όμως, όταν τσουβαλιάζει όσους θεωρεί αντιπάλους, να σέβεται την ιστορία τους (που μπορεί να μην την «ισορροπεί» αντίστοιχη ιστορία, μετά το 1975, και κορυφαίων στελεχών τους). Σεβόμαστε την ιστορία των ΚΚΕ και άπειρων τιμημένων κομμουνιστών που πολλάκις συμπορευτήκαμε μεταδικτατορικά. Αλλά, ως ανέντακτοι με βαθιά αριστερή συνείδηση, αρνούμαστε να αγόμαστε και φερόμαστε από κομματικές γραφειοκρατικές ελίτ εάν ενδύονται την λαμπρή κληρονομιά των παραπάνω ή δεν πείθουν πάντοτε για την κομμουνιστική τους συνείδηση και επιδίωξη γι αυτό και απαιτούν κομματικούς στρατιώτες οι οποίοι απλώς εκτελούν.

Να θυμίσω την παρουσία της κ. Παπαρήγα στην κηδεία του χουντικού- αντικομμουνιστή Χριστόδουλου και την παντελή απουσία της ηγετικής ελίτ από την κηδεία της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ.

Προτάσσουν, ως στοιχείο φερεγγυότητας για τα ψηφοδέλτιά τους, ότι προσφέρουν στήριξη-συμμετοχή σε κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Θέλω να σημειώσω στην ελίτ του ΚΚΕ Κέρκυρας ότι εγώ δε… συμμετέχω ούτε… στηρίζω αγώνες. Εγώ, από το 1976 οργανώνω ή συνδιοργανώνω, ποικίλους ταξικούς εργατικούς-κοινωνικούς αγώνες. Ακόμη και όταν είχα κομματική ιδιότητα στο ΠΑΣΟΚ, οι αγώνες μου δεν άλλαξαν χαρακτήρα και ήταν πάντα επιτυχείς. Όμως, δε θα γινόταν αυτοί οι αγώνες αν ήμουν οργανωμένος ή ετεροκαθοριζόμουν από ηγετικούς γραφειοκράτες. Επειδή βρισκόμαστε στην Κέρκυρα, θυμίζω τα γεγονότα με τον ΚΑΛΑΜΑ.

Το ίδιο εκτιμώ ότι θα συνέβαινε αν άκριτα στεκόμουν απέναντι στην πολιτική της ηγετικής του ΚΚΕ και στα δίχως αριστερή προσδοκία Καλλικράτεια ψηφοδέλτια που διακηρύσσουν ότι θα… συμπαραστέκονται στους… αγώνες. Εγώ, ως δήμαρχος, δε θα…. συμπαραστέκομαι. Εκτός από το ανατρεπτικό Πρόγραμμα που βάζει φραγμούς στην κρατική και κεφαλαιακή ασυδοσία, θα οργανώνω κοινωνικούς αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης.

Είναι γνωστό ότι κάποιες ηγετικές ελίτ του ΚΚΕ (όχι μόνο) δε συμπαθούν αυτενεργείς αριστερές δυνάμεις. Προτιμούν πχ να ανήκουν, οι μη εξαρτώμενοι από το ΚΚΕ-ΣΥΝ, στο δεξιόστροφο ΠΑΣΟΚ και (κυρίως) στη ΔΕΞΙΑ (ΝΔ-ΛΑΟΣ) παρά να είναι συνειδητοί αριστεροί, με όραμα και πράξη και με διαφανή δράση. Τους απαιτούν: Ή να προσδεθούν στο άρμα ή τσακίζονται.

Το ζήσαμε και στην ΟΚΕΣΑ όπου δυνάμεις ΚΚΕ-ΣΥΝ συνεργάστηκαν για χρόνια στενά με την πλέον ακροδεξιόστροφη ΠΑΣΟΚική έκφραση με στόχο τη διάλυση της ΟΚΕΣΑ και την πώληση του Κτιρίου (σήμερα έχουν την προστασία Χαραλάμπους). Και αυτό σε αντίθεση με την αξιομνημόνευτη στάση του, με πραγματική κομμουνιστική παρουσία μέχρι θανάτου, Λέοντα ΑΥΔΗ. Αλλά και άλλων.

Αντί ο Δ. Πιτσιάβας και οι υποψήφιοι περιφερειάρχης-δήμαρχος του ΚΚΕ να παρουσιάσουν αριστερό ανατρεπτικό πρόγραμμα (όπως κάνει η ΝαΚ) και συμμαχίες ώστε να καταστήσουν την Αυτοδιοίκηση αντίπαλο δέος απέναντι στο ταξικό κράτος και το εκμεταλλευτικό σύστημα (αξιοποιώντας και τα αρκετά θετικά του Καλλικράτη που «αναγκάστηκε» η κυβέρνηση να νομοθετήσει), μιλούν για «οπτικοακουστική» δράση αφήνοντας δήμους και περιφέρειες στην αγκαλιά των δυνάμεων που θα συνεχίσουν να υπηρετούν το σύστημα σε βάρος του λαού. Εθίζουν-ωθούν δηλαδή τα πολλά θαυμάσια στελέχη-μέλη σε μια απραξία αναμονής.

Και εντάξει, με τα ψηφοδέλτια για ΠΙΝ –Κέρκυρα δείχνουν να επιθυμούν ρόλο μειοψηφίας για να… ακούν… βλέπουν… συμπαραστέκονται. Τι θα κάμουν όμως αν ο λαός τους δώσει την πλειοψηφία και θα… εξουσιάζουν σε Δήμο-ΠΙΝ ; Τι προτείνουν; Θα συγκρουστούν με το σύστημα και τις δομές του; Πώς; Θα δώσουν αριστερό παράδειγμα στο λαό πως μπορεί να είναι η κοινωνία με ένα άλλο σύστημα; Ή θα παραιτηθούν;

Αλήθεια, αφού αξιοποιούν τους καπιταλιστικούς θεσμούς και μέσα για να ισχυροποιήσουν τους σκοπούς του ΚΚΕ, γιατί δεν τους χρησιμοποιούν και για την αδιάκοπη αλλαγή της θέσης του λαού παρά τον παραπέμπουν σε… μελλοντική σωτηρία;

Καλούμε το ΚΚΕ αλλά και τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, τη Δ.Α., τις ασυμβίβαστες ΠΑΣΟΚικές δυνάμεις, τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα-ομάδες-τάσεις-πρόσωπα να συμπορευτούμε ώστε, με πραγματικά ανατρεπτικό πρόγραμμα, να δοθεί μια βέβαιη ελπίδα για το σήμερα και το αύριο.

Ο λαός δε ζητάει μια… γκρινιάρικη αριστερά αλλά ανατρεπτικό πρόγραμμα και για άμεση εφαρμογή.

Η «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) δημοσιοποιεί έγκαιρα ανατρεπτικό Πρόγραμμα-Διακήρυξη ώστε τα πάντα να είναι διαφανή και σαφή.

Με την ευκαιρία, ρωτάμε τους κ. Πιτσιάβα-Γουλή-Χαραλάμπους, ποια είναι η στάση τους που κυρίαρχα ΜΜΕ (κρατικά-κεφαλαίου) της Κέρκυρας φιμώνουν τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ»; Θα αποδοκιμάσουν αυτό πού υφίστατο άλλοτε (και) το ΚΚΕ αλλά πολλοί αγωνιζόμασταν κατά της φίμωσής του; Ή μήπως τώρα «συνεργάζονται» με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη φίμωση άλλων με αντάλλαγμα και την εντυπωσιακή πράγματι προβολή τους, κυρίως από ΕΡΑ-ΚΟΡΦΟΥ ΤΣΑΝΕΛ-ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ;

1 σχόλιο:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Το autenergos.blogspot.com, παρότι δεν του εστάλη και τυχαία το έλαβε, αναρτά στο : http://autenergos.blogspot.com/2010/07/blog-post_26.html την παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση του ΚΚΕ Κέρκυρας στο κείμενο του Ζωχιού Γιάννη.



Ο έχων τη μύγα και το μύγιασμά του!
Ιδιαίτερα εύθικτος παρουσιάστηκε ο κ. Γ. Ζωχιός –φερόμενος υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΝαΚ- από τη φράση του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΚΚΕ κατά την παρουσίαση του υποψήφιου Δήμαρχου Κέρκυρας ότι «Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από ψεύτικους όρους όπως «αυτοδιοικητικούς», «ακομμάτιστους», «ανεξάρτητους» που όλοι αυτοί που τους χρησιμοποιούν, την άλλη μέρα από την εκλογή τους θα αθετήσουν τις υποσχέσεις τους, θα σταθούν απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες».
Αλήθεια λοιπόν ο κ. Ζωχιός δε γνωρίζει τίποτε για υποψήφιους που πολλά χρόνια στην Κέρκυρα έχουν διατελέσει Δήμαρχοι είτε με τη στήριξη της ΝΔ είτε με του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας όλοι τους τις αντιλαϊκές επιταγές των πράσινων και των γαλάζιων κυβερνήσεων και που σήμερα εμφανίζονται ως «αυτοδιοικητικοί», «ακομμάτιστοι» και «ανεξάρτητοι»; Προς τι τότε η τόση ευθιξία;
Καθόλου πρωτότυποι δεν είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί ο κ. Ζωχιός απέναντι στο ΚΚΕ και στα στελέχη του! Χαρακτηρισμοί που το μόνο που φανερώνουν είναι η απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων.
Ακριβώς επειδή βρισκόμαστε στην Κέρκυρα ο καθείς γνωρίζει ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ έδωσαν και δίνουν με συνέπεια τη μάχη της οργάνωσης και συμμετοχής στους εργατικούς και λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες, πρωτοστατώντας σ’ αυτούς. Αγώνες που ο κ. Ζωχιός λέει ότι δεν συμμετείχε και δε συμμετέχει γιατί «από το 1976 οργανώνει - συνδιοργανώνει ποικίλους ταξικούς αγώνες» προφανώς σε κάποιον άλλον πλανήτη αφού ο λαϊκός κόσμος της Κέρκυρας τους αγνοεί όπως και τον ίδιο.
Είναι πράγματι καλή η προσπάθεια του κ. Ζωχιού να πείσει για την ανάγκη προβολής του από τα ΜΜΕ μέσα από το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα και την επίθεση στο ΚΚΕ!
Φαίνεται ότι όποιος έχει κάνει ως δευτερότριτος σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα - όπως ο κ. Καλούδης αλλά και ο ίδιος ο κ. Ζωχιός παλιότερα- μόνο αυτήν την επιλογή έχει απέναντι στο ΚΚΕ!!!



Γραφείο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕ

Κέρκυρα 29 Ιουλίου 2010