Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ

ΠΡΩΤΟΜΙΝΙΣΤΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΤουτουΒασίλη ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Η εύστοχη ονομασία «μνημόνιο» που χρησιμοποιείται σήμερα , είναι γιατί ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται με την ζημιά που του έγινε ,να την ξεχάσει ποτέ. Και να μερικά χαρακτηριστικά σημεία του τερατουργήματος, που με ευθύνη κάποιων καλών φίλων μεταφραστών βγήκαν προς τα έξω!ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

2 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ
ΠΡΩΤΟΜΙΝΙΣΤΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Του Βασίλη ΔΑΜΙΑΝΟΥ
Η εύστοχη ονομασία «μνημόνιο» που χρησιμοποιείται σήμερα , είναι γιατί ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται με την ζημιά που του έγινε ,να την ξεχάσει ποτέ. Και να μερικά χαρακτηριστικά σημεία του τερατουργήματος, που με ευθύνη κάποιων καλών φίλων μεταφραστών βγήκαν προς τα έξω!
-Σελ.119-Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο από άλλους δανειστές (Ρωσία-Κίνα κλπ).Δεν μπορεί να υποθηκεύσει ,ούτε ενεχειρήσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της.(Έτσι εξηγείται η κυβερνητική αντίδραση στις δανειακές προσφορές των πιο πάνω κρατών με πολύ καλλίτερους όρους).Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπετε να μεταβιβάσει το χρέος σε τρίτους(Τουρκία-Σκόπια κλπ).
-Σελ.129 ,παρ.14 ,υποπαρ.1-Η σύμβαση διέπεται απ’ το Αγγλικό Δίκαιο.
-Σελ.129,παρ.5-Το επιτόκιο για τα 80διςe είναι 5,2% , κυμαινόμενο για την πρώτη τριετία , 6,2% για τα επόμενα χρόνια και +2% τόκοι υπερημερίας , αν έχει λήξει το δάνειο και επαναπροσδιοριζόμενο κάθε εβδομάδα.
-Σελ.123.Η Ελλάδα εάν δεν έχει εξοφλήσει κάποιο απ’ τα παλαιότερα δάνειά της (εννοείται όχι το παρόν) , ή προβεί σε αναστολή πληρωμής τους , δεν μπορεί να εκταμιεύσει στη συνέχεια απ’ τον μηχανισμό(απ’ τα 110δις e)και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο του δανείου της , με όλες τις επιβαρύνσεις.
-Σελ.123.παρ.5-Μόνο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τα Συνταγματικά Δικαστήρια των δανειστών των χωρών τους, μπορούν να ακυρώσουν τη συγκεκριμένη σύμβαση , για να μην παραβιαστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο ή τα συντάγματα των δανειστριών χωρών (Γερμανία-Αγγλία κλπ.).Επίσης ούτε η δανειολήπτης χώρα, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία της , έχουν ασυλία.(δηλαδή πλήρη υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και υπό την απειλή της κατάσχεση της .(δημόσιο-ΔΕΚΟ-Δημόσια γη, ορυκτού πλούτου υπάρχοντος ή προς εξόρυξη κλπ).
-Σελ.130.παρ.15+σελ.140.παρ.5.-Για να είναι νόμιμη και μπορεί να ενεργοποιηθεί η σύμβαση, χρειάζεται μόνο η υπογραφή του υπουργού οικονομίας Γ. Παπακων/νου και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους(όργανο της κάθε φορά κυβέρνησης) , χωρίς τη γνώμη και ενημέρωση της λοιπής κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, της Βουλής, του Προέδρου της Δημοκρατίας , των κομμάτων κλπ.
Παρά το περιεχόμενο του αντιασφαλιστικού νόμου ότι οι επικουρικές συντάξεις τελούν υπό την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου(θέση υποχώρησης μετά από αγώνες) οι απεσταλμένοι της Τρόικας διέταξαν (25-7)ελέγχους αντοχής γι’ αυτό των ταμείων και άμεσες αναλογιστικές μελέτες .(Πόσο λοιπόν υπολογίζουν και τους νόμους όποιοι κι αν είναι αυτοί!!)

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αυτά βρέθηκαν (εκτός του τελευταίου)στις 200πρώτες σελίδες του Μνημονίου , ενώ υπολείπονται άλλες 978 , που ποιος ξέρει τι δραματικότερο για τη χώρα μας μπορεί ακόμη αυτές να κρύβουν.
Στις αρχές του Ιούλη , η Βρυξέλλες ανακοίνωσαν στοιχεία του ΝΑΤΟ στα οποία αναφέρονται:
Η Ελλάδα για το 2009 κέρδισε το αργυρούν μετάλλιο , ανάμεσα στα 28 μέλη του Ατλαντικού Συναπαντήματος(το χρυσό το πήραν οι ΗΠΑ) , με πάνω από το 2% (όριο)του ΑΕΠ , σκαρφαλώνοντας στο 3,4% , μεταφραζόμενο σε 7 δις e. Αν δεν είχαν διατεθεί τα δις αυτά για τα συμφέροντα της «συμμαχίας» καμία σφαγή και λεηλασία στα εισοδήματα κανενός δεν θα είχε επιβληθεί και θα υπήρχε και περίσσευμα 1,2 διςe.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο Άμυνας , το ετήσιο κόστος για την αποστολή Ελληνικών Στρατιωτικών Δυνάμεων που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ και στο εξωτερικό , ανέρχεται σε 300 εκ.e(Ιράν, Αφγανιστάν ,Ιράκ, Κόσοβο, Λίβανο κλπ. Μια πρόσθετη οικονομική αιμορραγία , που στόχο έχει την Αμερικανική εξάρτηση των λαών των χωρών αυτών , αφού μόνο ο ορυκτός πλούτος σε μέταλλα του Αφγανιστάν ανέρχεται σε τρις $ .Μόνο η αξία του σπάνιου και πανάκριβου Λιθίου (τόχουν οι μπαταρίες των κινητών μας) ανέρχεται σε ένα τρις $. Αξίζει τον κόπο επομένως να δολοφονούν και αμάχους μετά τις διαρροές πληροφοριών απ’ το πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Υ .Γ.:Το παρόν κείμενο δημσιεύφθηκε
σε συνδικαλιστική εφημερίδα 28-7-2010