Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

17ο Συνέδριο ΟΚΕΣΑ:

Αποκαλύψεις σοκ!

Νέα μεθόδευση να μη λυθεί η κρίση!

Επιδίωξη σύγκρουσης ΔΣ-Εξ.Επ.

Η εξουσία ελέγχει συνειδήσεις!

ΓΚΕΡΕΚΟΥ-ΔΕΝΔΙΑΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους.

Το autenergos.blogspot.com/ θα προσπαθήσει να παρουσιάσει πολύ συνοπτικά τις εξελίξεις στην ΟΚΕΣΑ σε σχέση με το τελευταίο 17ο Συνέδριο. Θα συνεχίσει ερευνώντας το ρόλο κομμάτων-βουλευτών-ΜΜΕ. Κυρίως, γιατί οι σημερινοί βουλευτές, ενώ γνωρίζουν σιωπούν και γίνονται συνένοχοι προηγούμενων αυτουργών. Ταυτόχρονα θα αναρτά περιλήψεις από το βιβλίο που γράφεται για την ΟΚΕΣΑ, εμπλουτισμένο και με γενικότερα Κερκυραϊκά γεγονότα.

Αναμενόμενα τα διαδραματισμένα στο 17ο Συνέδριο:

Ένας έγκυρος παρατηρητής ανέμενε όσα διαδραματίστηκαν στο 17ο Συνέδριο. Όπως σχολιαζόταν κατά και μετά το Συνέδριο, είναι τόσο βαθιές οι ενοχές των φυσικών και ηθικών αυτουργών, ώστε δικαιολογημένα επιδιώκουν τη διάλυση της ΟΚΕΣΑ γιατί μόνο έτσι ελπίζουν να διαγραφούν εγκλήματα κατά των Απόδημων, προδοτικές συμπεριφορές, συναλλαγές και διαπλοκές, να κουκουλωθούν παλαιά και νέα «σκάνδαλα» και βέβαια να εξαφανιστεί το Κτίριο πουλώντας το κοψοχρονιάς.

Για το Κτίριο σύντομα θα αποκαλυφθούν στοιχεία που φθάνουν στο autenergos.blogspot.com/ σχετικά με αυτούς που την τελευταία περίοδο προσέφεραν γη και ύδωρ για να κουκουλωθεί το «παρελθόν» και, διαλύοντας την ΟΚΕΣΑ, να «μαγειρευτεί» η πώληση του Κτιρίου συνεργαζόμενοι στο πάρτι .

Επίσης, θα αποκαλυφθεί ποιοι και σε ποιο υπουργείο έστησαν μηχανισμό με κολλητούς από την ΟΚΕΣΑ ώστε να δημιουργηθούν κατάλογοι χρηματοδοτήσεων με σκοπό τη συνέχιση εξαγοράς συνειδήσεων. Δηλαδή, επανάληψη του παρελθόντος (και) με διαφορετικά πρόσωπα.

Το ιστορικό μέχρι και κατά το 17ο Συνέδριο:

-Στο 15ο Συνέδριο (2008) παραιτήθηκε η Διοίκηση που απαρτιζόταν κύρια από τους δημιουργούς της κρίσης με παρατρεχάμενους.

- Οι δημιουργοί της κρίσης, ενώ εμπόδισαν την εκλογή οργάνων, μεθόδευσαν το διορισμό διοίκησης από το δικαστήριο με μεθόδους που έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο τους Συλλόγους.

- Όμως, η διορισμένη διοίκηση, (κυρίως ο Πρόεδρος που προτίμησε να παραιτηθεί) αρνήθηκε να παίξει το ρόλο υποτακτικού.

-Τελικά έγινε το 16ο Συνέδριο το Νοέμβρη 2009 με αποχή και υπονόμευση από αυτούς που εμπορεύτηκαν την ΟΚΕΣΑ. Όμως, παρά τη λυσσώδη μεθόδευση, εκλέχτηκαν όργανα με σαφείς κατευθύνσεις: Να παραλάβουν το σύνολο περιουσίας-αρχείου από τη Διοίκηση που παραιτήθηκε στο 15ο Συνέδριο. Να προχωρήσουν (με πλήρη τα καταστατικά δικαιώματα και υποχρεώσεις) όλες οι διαδικασίες για τα 25 εκ. δρχ. ΥΠΕΧΩΔΕ, νέες χρηματοδοτήσεις κλπ για την αναπαλαίωση του κτιρίου. Να αντιμετωπιστεί η χρονίζουσα κρίση (δίκες κλπ). Να προγραμματιστεί έργο σε όλους τους τομείς με άμεσο της προσωρινής στέγης και για τους Συλλόγους. Τέλος, αφού θα συσπειρώνονταν οι Σύλλογοι, να προγραμματιστεί έκτακτο Συνέδριο σε 6 μήνες ώστε, αν υπάρχουν νέες υποψηφιότητες που θα ήθελαν να στηρίξουν την ΟΚΕΣΑ, να εκλεγούν νέα όργανα.

ΥΠΟΝΌΜΕΥΣΗ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Και ενώ αυτές ήταν οι σαφείς κατευθύνσεις του 16ου Συνέδριου, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν πριν αλλά και στο 17ο Συνέδριο, έγιναν πολλά ώστε να μην υλοποιηθούν. Όπως αποκαλύφθηκε, οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξ. Επιτροπής συμπορεύτηκαν με το Συνέδριο. Όμως, μια «ομαδούλα» που υφάρπαξε δολίως κορυφαίες θέσεις στο ΔΣ με τη δέσμευση να υλοποιήσει τη νέα πορεία της ΟΚΕΣΑ, ποδοπάτησε δεσμεύσεις, όργανα και αποφάσεις, δολοπλοκούσε παρασκηνιακά με την εκτός οργάνων «ΔΡΥικη ομάδα» και κακοποιώντας το ρόλο τους στο ΔΣ επεδίωξαν την αδρανοποίηση του ΔΣ, τη ρήξη με την Εξ. Επιτροπή και δεν προχώρησε τίποτα απ’ όσα αποφασίζονταν στο ΔΣ.

Όχι μόνο εμπόδιζε το ΔΣ να δράση ώστε να λυθεί η κρίση, αλλά έφθασαν στο σημείο να μην υλοποιούν τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΔΣ να εκπροσωπηθεί η ΟΚΕΣΑ στο δικαστήριο που την είχαν προσεπικαλέσει οι υπεύθυνοι της κρίσης. Επίσης, απαίτησαν από τον υπεύθυνο στην ιστοσελίδα της ΟΚΕΣΑ να αναρτήσει την εισήγηση Προέδρου που δεν είχε ψηφιστεί εμφανίζοντάς της ψευδώς ως απόφαση ενώ ούτε καθαρόγραψαν τα πρακτικά ούτε ανάρτησαν ποτέ την ίδια την απόφαση.

Σημαντικό στοιχείο, όπως παρουσιάστηκε, είναι ότι μέχρι το Συνέδριο δεν καθαρογράφτηκαν ούτε υπογράφηκαν κρίσιμα πρακτικά και σημαντικές αποφάσεις του ΔΣ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες λόγω και του φόβου μήπως αλλοιωθούν.

Πληροφορίες του autenergos.blogspot.com/ αναφέρουν ότι υπήρξε νομική καθοδήγηση από την πλευρά των δημιουργών της κρίσης προς την «ομαδούλα» να απουσιάσει η ΟΚΕΣΑ από τη δίκη ώστε να καταδικαστεί για να μετριαστούν οι ευθύνες τους.

Επειδή όμως (παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες) το ΔΣ τελικά αποφάσισε να μην απουσιάζει η ΟΚΕΣΑ από το δικαστήριο, αλλοιώθηκε η απόφαση του Οργάνου και σύμφωνα με τα στοιχεία του autenergos.blogspot.com/ ο νομικός έλαβε κατευθύνσεις (από τη δόλια ομαδούλα) που δεν εξέφραζαν τις αποφάσεις. Αυτή η πράξη ξεσήκωσε τα μέλη του ΔΣ. Λέγεται ότι ερευνούνται ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της αλλοίωσης των αποφάσεων.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Παρότι ΔΣ και Εξ. ΕΠ. από την αρχή έδειξαν πλήρη διάθεση για στενή συνεργασία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε το 16ο Συνέδριο, ο «ηγετικός πυρήνας» που ποδηγέτησε το ΔΣ σε στενή δολοπλοκία με την εκτός οργάνων «ομάδα της κρίσης», μεθόδευσε ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των δύο Οργάνων της ΟΚΕΣΑ.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ! ΚΑΙ…ΣΚΑΝΔΑΛΑ;

Αρχικές εκτιμήσεις συνέδεαν τη μεθόδευση για ρήξη ΔΣ και Εξ. Επ. με τη συνήθη επιδίωξη διαιώνισης της κρίσης.

Όμως, όταν η Εξ. Επ. ζήτησε να ελέγξει το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής και τον Ισολογισμό, δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά αφενός για όσα διαπίστωνε αφετέρου για τη λυσσώδη αντίδραση κατά του ελέγχου. Ήταν τέτοια η αντίδραση που εύλογα τέθηκε ο προβληματισμός ότι, ακόμη κι αν δεν έχουν να κρύψουν κάτι σοβαρό, με τη φοβική τους εικόνα προκαλούσαν βεβαιότητα.

Ενδεικτικά ,από αυτά που καταγράφηκαν κατά τον Έλεγχο της Εξ. Επιτροπής: Η παράδοση- παραλαβή έγινε μόνο από τους δύο Προέδρους και Γραμματείς ενώ απουσίαζαν από όλη τη διαδικασία οι πλέον αρμόδιοι, δηλαδή Ταμίες και Υπεύθυνοι Περιουσίας. Επίσης, ο οικονομικός Απολογισμός δεν υπογραφόταν από τον νυν Ταμία.

Βρέθηκαν δύο σφραγίδες. Παρουσιάστηκαν προκλητικές «αναλήθειες» για τους λόγους που αφέθηκαν να χαθούν 2000 ευρώ από το ΥΠΥΓΠΡ παρά τα χρέη της ΟΚΕΣΑ και βρέθηκαν περίπου 8.000 ευρώ έσοδα και 6.000 έξοδα χωρίς καμία υπογραφή και κανένα παραστατικό. Στα πλαίσια δε της μεθόδευσης διάλυσης της ΟΚΕΣΑ κάποιοι διαμέλισαν και «μοιράστηκαν» χορευτικό και χορωδία

Σύμφωνα με όσα ήλθαν σε γνώση του autenergos.blogspot.com/, ενώ η Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας εισηγήθηκαν στο ΔΣ και αυτό (πολύ σωστά) ψήφισε τον Ισολογισμό από το 2008 (χρόνο που είχε κλείσει το τότε ΔΣ και ελέγξει η τότε Εξ. Επιτροπή) έως το 2010, μόλις διαπιστώθηκαν από την Εξ. Επ. τα παραπάνω (και όχι μόνο), απαίτησαν να μην ελέγξει όσα εισηγήθηκαν και αποφάσισε του ΔΣ με πρόθεση να μην καταγραφούν τα διαπιστούμενα.

Η Εξ. Επ. έδωσε τη δυνατότητα στους δύο Προέδρους και Γραμματείς που παρέλαβαν και παρέδωσαν να καταθέσουν μέχρι το Συνέδριο κάθε αναγκαίο στοιχείο. Αντί όμως να διευκολύνουν τη διαφάνεια, απαιτούσαν να αλλοιωθούν οι εισηγήσεις ΔΣ και Εξ. Επ.

Επειδή δεν μπορούσαν να το πετύχουν επιδιώχθηκε η διάλυση του Συνέδριου για να μην αναζητηθούν οι πολύ σοβαρές «ευθύνες» πρώην και νυν Προέδρων-Γραμματέων. Τελικά όχι μόνο δεν εκλέχτηκαν όργανα αλλά δεν ψηφίστηκε ούτε ο Απολογισμός και ο Ισολογισμός. Έτσι, πρέπει να συζητηθούν όλα ξανά στο επόμενο 18ο Συνέδριο και να ψηφιστούν σε αυτό. Όμως, μέχρι νέου ελέγχου, πρέπει να διαφυλαχτούν όλα τα στοιχεία.

Μέρες του… μαύρου 2002!

Όσοι έκαναν συγκρίσεις σχολίαζαν στο autenergos.blogspot.com/ ότι το 17ο Συνέδριο θυμίζει το 2002 με τις μαύρες μέρες στην ιστορία της ΟΚΕΣΑ. Μοιραίο πρόσωπο το οποίο, ενώ τότε προέδρευε στο 12ο Συνέδριο και δεν εφάρμοσε το Καταστατικό με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ως διαγραμμένος ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών, τώρα διέπραξε ανάλογα χρησιμοποιώντας κορυφαίο ρόλο στο ΔΣ.

Παραλληλίζοντας δε 12ο και 17ο Συνέδρια έλεγαν χαριτολογώντας ότι θα θαύμαζε και ο Γκέμπελς όσα μηχανορραφούσαν για να ενοχοποιηθεί η ΟΚΕΣΑ στο Δικαστήριο, τις δολοπλοκίες ενάντια στους Συμβούλους και άλλα στελέχη που διατύπωναν άποψη, έκαναν προτάσεις να βγει η ΟΚΕΣΑ από την κρίση, ήθελαν να δουλέψουν για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των οργάνων, δεν ακολουθούσαν τα μαγειρέματα τους εκτός ΟΚΕΣΑ και αρνήθηκαν να υπηρετήσουν το παρελθόν της κρίσης αλλά και όσα έγιναν προκειμένου να προκληθεί ρήξη μεταξύ ΔΣ και Εξ. Επ.

Ερμήνευαν δε αυτή την εικόνα οι γνωρίζοντες ως αποτέλεσμα της καθοδήγησης από το ίδιο παραεξουσιαστικό κέντρο. Διερωτόνταν δε αν υπήρξαν ισχυρά ανταλλάγματα-συναλλαγές (όπως και παλαιότερα) που εύκολα εξαγοράζουν συνειδήσεις και μάλιστα εύπλαστες συνειδήσεις που αυτοτοποθετούνται και…αριστερά. Και αυτό είναι το δράμα για τα κινήματα και την κοινωνία: Οι εύπλαστες συνειδήσεις που με μανδύα αριστερό γίνονται εύκολα όργανα της εξουσίας. Και μάλιστα της πλέον διεφθαρμένης ποδοπατώντας αρχές, σχέσεις, στόχους, αλληλοδεσμεύσεις.

Τι πρέπει να γίνει σύμφωνα και με το Καταστατικό:

Γνώστες του Καταστατικού και των διαδικασιών θεωρούν ότι δεν μπορεί να γίνει δικαστικός διορισμός διοίκησης αφού το ΔΣ δεν κατέθεσε απόφαση παραίτησης στο Συνέδριο όπως έγινε στο 15ο. Επομένως, το ΔΣ ή πρέπει να καλέσει νέο Συνέδριο και να παραιτηθεί σε αυτό ή να συνεχίσει. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΌΡΓΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΖΩΗ 16 ΜΗΝΩΝ.

Όμως, ακόμη κι αν παραιτηθεί το τωρινό ΔΣ, μέχρι εκλογής ή διορισμού νέας διοίκησης, συνεχίζει να έχει την απόλυτη ευθύνη της ΟΚΕΣΑ και ελέγχεται από την Εξ. Επιτροπή.

Η διαδικασία συνέχειας είναι απλή:

Να συνεδριάσει το ΔΣ και να γίνει ανασύνθεση του Οργάνου. Αυτοί που θα αναλάβουν Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας να δεσμευτούν ότι θα λειτουργήσουν καταστατικά, δε θα επαναλάβουν όσα θλιβερά συνέβησαν πρόσφατα και στο παρελθόν και θα συνεργαστούν στενά με όλα τα όργανα, επιτροπές και μέλη της ΟΚΕΣΑ. Κυρίως, θα προχωρήσουν το έργο της Ομοσπονδίας, το Κτίριο και να μη χαθούν τα 25 εκ. δρχ., την ενότητα, τη διαφάνεια, τον επανέλεγχο όσων παρέλαβαν (κυρίως τα οικονομικά), την αντικειμενική ενημέρωση, τη διάσωση χορευτικού, χορωδίας κλπ

Είναι ανάγκη, εκτός της διαφύλαξη των φακέλων με τα στοιχεία και τον επανέλεγχο των οικονομικών 2008-2009 που διαχειρίστηκε η παραιτημένη διοίκηση και παρέδωσε στην παρούσα, πρέπει το ΔΣ να ερευνήσει αν μέλη του ΔΣ έχουν προχωρήσει σε μυστικές συνεννοήσεις για πώληση του Κτιρίου. Επίσης, αν δημιουργήθηκαν κατάλογοι χρηματοδότησης σε υπουργείο για την εξαγορά Συλλόγων και Προσώπων. Τέλος να ζητήσει τους καταλόγους των χρηματοδοτήσεων Συλλόγων από το 2000. Πρέπει να υπάρξει για όλα απόλυτη διαφάνεια.

Βέβαια, εκτιμιέται ότι οι εξελίξεις θα είναι φθινοπωρινές. Η ΟΚΕΣΑ έχει όργανα τα οποία έχουν καταστατικές και νομικές υποχρεώσεις-ευθύνες.

Σίγουρα, όσο οι «δημιουργοί της κρίσης» με τους παρατρεχάμενους, στραγγαλίζουν τους Συλλόγους τους και δεν επιτρέπουν την πληροφόρηση και ανάδειξη νέων στελεχών, θα εμποδίζουν μια νέα πορεία.

Όμως, εκφράζεται η βεβαιότητα και το autenergos.blogspot.com/ την μεταφέρει: Η ΟΚΕΣΑ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: