Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ: Οικονομικά Δήμων και σκουπίδια

στον Περιφερειάρχη

«ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) 19/7/2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας Γιάννης Ζωχιός

Προς

Το Γενικό Γραμματέα Ιονίων Νήσων

κον ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΛΙΔΗ

Κοινοποίηση: Κους Νομάρχη, Πρόεδρο ΤΕΔΚ, Δημάρχους, Κοινοτάρχες

Κέρκυρας-Διαπόντιων

Θέμα: 1. Οικονομική κατάσταση Νομαρχίας-Δήμων-Κοινοτήτων.

2. Δημοτική μονάδα αποτέφρωσης σκουπιδιών και παραγωγής ενέργειας

Κύριε Γενικέ,

Α. Στις 2/7/2010 με δημόσια επιστολή μου προς τους κους Νομάρχη, Πρόεδρο ΤΕΔΚ, Δημάρχους, Κοινοτάρχες Κέρκυρας-Οθωνών-Ερείκουσσας-Μαθράκι πρότεινα να δημοσιευθεί, με ευθύνη και συντονισμό της Νομαρχίας, έως 15 Ιούλη 2010, πλήρης-λεπτομερής η οικονομική και διαχειριστική κατάσταση Νομαρχίας-Δήμων-Κοινοτήτων έως την ημερομηνία δημοσίευσης καθώς και επιπλέον στοιχεία για το διάστημα μέχρι την παράδοση-παραλαβή.

Ήδη, στις 16/7/2010 και ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Γ. Τρεπεκλής δήλωσε ότι ζητά τη δημοσίευση των οικονομικών Δήμων

Β. Σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών, στις 10/7/2010 δημοσιοποιήθηκε πρόταση από τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) για βιομηχανική λύση με σύγχρονες δημοτικές μονάδες αποτέφρωσης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης σκουπιδιών και παραγωγή ενέργειας.

Καλούνταν δε: «ΠΙΝ-Νομαρχία και ΤΕΔΚ να ξεκινήσουν ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ αναθέτοντας σε ΤΕΕ και Πολυτεχνεία για να ετοιμαστούν οι μελέτες μέχρι τέλος 2010 ώστε 1/1/2011 να είναι τα πάντα έτοιμα και, εκλεγμένοι ΠΙΝ και Δήμου Κέρκυρας, να αποφασίσουν και υλοποιήσουν».

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα σε σας παρακαλώ να συμβάλλετε να υλοποιηθούν τα παραπάνω ώστε να συγκροτηθούν τα προεκλογικά προγράμματα και να πραγματοποιηθεί ο εκλογικός αγώνας με γνώση όλων των οικονομικών στοιχείων και βέβαια να μην χαθεί καθόλου χρόνος για το σοβαρότατο πρόβλημα της Κέρκυρας από τα σκουπίδια.

Με εκτίμηση

Γιάννης Ζωχιός

Τηλ. 6937179122-e-mail: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com izochios@tellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: