Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

STOP ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ;

Γλυτώνει η Κέρκυρα από πολιτικαντισμούς;

Ο κ. Παμπούκης θα… καλέσει την Αυτοδιοίκηση;

Βάρυνε και η… «φυλάκιση» Καραμανλή!

Ο κ. Δένδιας, θα «απαιτήσει» τη συνάντηση;

Άδοξο τέλος διαφαίνεται στην επικοινωνιακή, σε βάρος της Αυτοδιοίκησης, μπαρούφα Δένδια που θα έβλαπτε και την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του autenergos.blogspot.com/, ο υπουργός επικρατείας Χ. Παμπούκης υποχρεώθηκε να σταματήσει την φιγουρατζίδικη επιδίωξη Ν. Δένδια (που και τον ίδιο εξυπηρετούσε εμφανιζόμενος στον Πρωθυπουργό ότι «ελέγχει» στελέχη της ΝΔ), μετά τη χτεσινή καταγγελία για τους τρεις βουλευτές Κέρκυρας από τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) που θα συμμετάσχει στις εκλογές για το Δήμο Κέρκυρας με υποψήφιο Δήμαρχο το Γιάννη Ζωχιό.

Πηγές του ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΥ λένε ότι πέρα από την αναρμοδιότητα Παμπούκη, δεν είχε τίποτε να προσφέρει. Απλώς θα ικανοποιούσε την προπαγανδιστική αμετροέπεια Δένδια (με ποια ανταλλάγματα;) ο οποίος αναζητεί συνεχή προβολή στην κούφια πολιτική του παρουσία. Αλλά και να αποπροσανατολίσει (όπως και η κ. Γκερέκου) για τις βαρύτατες ευθύνες του στα δράματα της Κέρκυρας (νοσοκομείο, σκουπίδια, ΔΜ κλπ) που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Βέβαια βάρυνε και το άλλο σημαντικό. Σχολιαζόταν έντονα ότι δεν είναι δυνατόν να «φυλακίζεται» ουσιαστικά ο Καραμανλής (μέσω Αγγέλου) για το σκάνδαλο των σκανδάλων, το Βατοπέδι, και ο ο υπερυπουργός του ΠΑΣΟΚ να στηρίζει την επικοινωνιακή επιδίωξη (και ως… συντεχνιακή αλληλεγγύη) αυτού που έθαψε το σκάνδαλο και αθώωσε τον Καραμανλή. Μάλιστα, υπενθύμιζαν οι ίδιες πηγές, η υπουργοποίηση Δένδια παρουσιάστηκε από τον τύπο και στελέχη (πχ Χρ. Μούκας) ως δώρο από τον… αθωωθέντα Καραμανλή.

Εκτιμήσεις καταλήγουν ότι η παρέμβαση από τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) υπήρξε θετικότατη για την Κέρκυρα αφού, αφενός σταμάτησε μια αεριτζίδικη πρακτική (όπως και αυτή της κ. Γκερέκου) και αφετέρου ο κ Παμπούκης οφείλει τώρα να κατέβει στην Κέρκυρα ή να καλέσει όλη την Αυτοδιοίκησή της και να ανακοινώσει ουσιαστικές κυβερνητικές αποφάσεις για τα μεγάλα προβλήματα, μετά από συντονισμό των αρμόδιων υπουργών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας δε θα σταματήσει και θα επιδιώξει, και με παρεμβάσεις από Ρηγίλλης, να γίνει έστω μια τυπική επαφή. Όμως, δημιουργείται μείζον θέμα για τον κ. Παμπούκη και τους συναρμόδιους υπουργούς για «τη θεσμική εκτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: