Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΓΚΕΡΕΚΟΥ-ΔΕΝΔΙΑΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Χάρτης της Κέρκυρας. Κλικ για Μεγέθυνση!
να περιοριστούν στον «ύψιστο ρόλο» τους!

Συνυπεύθυνοι για το Κερκυραϊκό δράμα.

Δεν απαλλάσσονται με αεριτζίδικα ταξίδια… Γραμματέων

ή επίσκεψη σε… Υπουργό ή δηλώσεις περί… στρατιώτη!

Τέρμα ο πολιτικατζισμός με τη ΝαΚ!

«ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) 20/7/2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κέρκυρας Γιάννης Ζωχιός

Οι βουλευτές της Κέρκυρας είναι, αναλογικά, συνυπεύθυνοι του δραματικού κατήφορου στα Νησιά μας ως συνεχιστές μιας πολιτικής δίχως όραμα, εκμεταλλευτικής του λαού, αρπακόλλικης, αδιάφορης έως κατακρημνιστηκής.

Οι δύο πρώτοι, αν και 7χρονοι βουλευτές και διετέλεσαν αντιλαϊκοί υπουργοί στις κυβερνήσεις τους με βαρύτατες ευθύνες για την οικονομική σύνθλιψη του λαού, τις ουρανομήκης απάτες, τα κουκούλωμα σκανδάλων (πχ Βατοπέδι), την υπονόμευση της αυτοδιοίκησης και δίχως οι ίδιοι να αλλάξουν κάτι στην Κέρκυρα, ακόμη και με τις αρμοδιότητές τους, τώρα θυμούνται ότι υπάρχουν προβλήματα στα νησιά μας. Έτσι, η μία τρέχει να μας κουβαλήσει γραμματείς του ΥΠ Πολιτισμού (πρώην υφισταμένους) και ο άλλος να συναντήσει τον Μπαμπούκη, «αντίπαλο» μεν αλλά πρόθυμο για… συνεργασία, λόγω της… δικηγορίστικης αλληλεγγύης (όπως δήλωσε ο κ.Δένδιας) ενώ θα έπρεπε σαν ειδικός υπουργός ΠΑΣΟΚ να είχε φροντίσει η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα και όχι να κάνει επικοινωνιακές απραξίες. Ο τρίτος δε βουλευτής, παρότι δεν έχει ίδιες ευθύνες με τους άλλους, ολημερίς μας βομβαρδίζει ότι είναι… στρατιώτης και περιμένει τη… στρατηγική διαταγή, αδιαφορώντας για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ανυπαρξία.

Προκύπτει όμως και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με το ότι μόνιμα και ασύδοτα η βουλευτική ιδιότητα υποκαθιστά τα θεσμικά όργανα των νησιών, θεωρώντας τα απλά θυμιατιστές και ικέτες τους. Γιατί, πέρα από θέματα όπως το νοσοκομείο ή το δικαστικό μέγαρο που, τέλος πάντων, έχει προσανατολιστεί η μορφή τους, για τα υπόλοιπα που διατυμπανίζουν ότι ζητούν να ενταχθούν σε προγράμματα κλπ, ποιος τα αποφάσισε; Και πως μπορούν να προκαταλαμβάνουν τον νέο ενιαίο Δήμο Κέρκυρας;

Βέβαια γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή φιγουρατζίδικη, πολιτικάντικη, αεριτζίδικη επικοινωνιακή πρακτική. Όμως, συμπεραίνουμε και κάτι πρόσθετο και βαθιά επικίνδυνο: Ενόψει των δημοτικών εκλογών θέλουν να στείλουν μήνυμα προς τους υποψήφιους, και κατ΄ επέκταση στον Δήμο Κέρκυρας, για το ποιος είναι (και θα πρέπει να είναι) το… αφεντικό. Και οι τρεις, με τον τρόπο τους , απαιτούν τη συνέχιση της υποταγής θεσμών-λαού.

Όμως, η 20ετής δυναμική και έντονα δημιουργική-παραγωγική-αγωνιστική πορεία της ΟΚΕΣΑ, επειδή αρνήθηκε προστάτες και χειραγωγούς, αποτελεί ιδιαίτερο παράδειγμα και για το Δήμο Κέρκυρας.

Οι τρεις βουλευτές πρέπει πρώτοι να συνειδητοποιήσουν βαθιά ότι, τέτοια τερτίπια , όχι μόνο δε θα έχουν πλέον χώρο αν ο λαός επιλέξει τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ), αλλά θα αποτελούν και «αδίκημα». Για πελατειακές και σχέσεις διαπλοκής-συναλλαγής-υποταγής, δε θα τους προσφέρεται ο Δήμος Κέρκυρας.

Ο ρόλος τους είναι ύψιστος και όχι ταπεινός. Οφείλουν αποκλειστικά και μόνο να περιορι-στούν στον βαρύτατο και ύψιστο σκοπό τους νομοθετώντας ένα άλλο ασκοτάδιστο κράτος που δε θα αδικεί-εκμεταλλεύεται το λαό, ούτε θα είναι υποχείριο του κεφαλαίου και θα επιτρέπει στους θεσμούς λαϊκής εκπροσώπησης να λειτουργούν δίχως περιορισμούς και υπονομεύσεις.

Μπορεί κάποιοι κομματικοί μηχανισμοί να ανταμείβουν ποταπές ή «σκανδαλώδεις» υπηρεσίες ή άλλοι για το πάθος να αυτοπροβάλλονται ως στρατιώτες που απλώς εκτελούν. Όμως, Κέρκυρα-Διαπόντια χρειάζονται ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τους κάτοικους ΕΝΕΡΓΟΥΣ-ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΥΣ. Και οι τρεις βουλευτές, με την (αναλογική) συνευθύνη και κυρίως λόγω της μη αυτενέργειάς τους, ούτε θέλουν μήτε μπορούν να ανατρέψουν τη δραματική κατάσταση στην οποία και αυτοί, αναλογικά, οδήγησαν τα νησιά μας.

Με την ευκαιρία, καλούνται οι βουλευτές να απαντήσουν αν παρεμβαίνουν σε κάποια από τα ΜΜΕ για επιλεκτική προβολή ή κόψιμο υποψηφίων Δημάρχων και κυρίως να ενημερώσουν το λαό αν, κάποιοι απ΄ αυτούς, είχαν ή έχουν (άμεσα ή έμμεσα όπως ακούγεται) οποιαδήποτε μετοχική σχέση με τα δύο τοπικά κανάλια. Πέρα από τους λόγους διαφάνειας, η «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) θα δημοτικοποιήσει το ένα κανάλι και πρέπει να είναι γνωστοί οι μέτοχοι στους οποίους θα απευθυνθεί.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 22/7/2010 βράδυ θα δημοσιοποιηθεί ένα τμήμα των Προγραμματικών Αρχών. Υπενθυμίζεται ότι από στις 13 Ιουλίου δόθηκε στη δημοσιότητα η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗγια το ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣαπό τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζομενη Κέρκυρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: