Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕ σώθηκε το 1716

ΜΕ ΘΑΥΜΑ “ΑΓΙΟΥ”,

από τους Τούρκους!

Ιστορική παρέμβαση ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ!

Δικαίωση για τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ»(ΝαΚ)

pulimenos-portrait-122 Ανατρεπτικές εξελίξεις στην Κέρκυρα με πολύ ευρύτερες διαστάσεις.

Ο Στέφανος Πουλημένος, πρώην Νομάρχης και διευθυντής της εφημερίδας: “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ”, με άρθρο του που ανάρτησε και το www.enimerosi.com κάνει μια καταλυτική παρουσίαση ιστορικών στοιχείων που επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά “τρέμουν” να πουν. Ότι δηλαδή, η απελευθέρωση της Κέρκυρας το 1716 από την τουρκική πολιορκία οφείλεται στην οχύρωση της Πόλης και τη θυσία “Γερμανών, Ιταλών, Σκλαβούνων μαζί με τους Κερκυραίους και άλλους ΄Ελληνες” που την υπεράσπισαν για 47 μέρας.

Αυτό το πραγματικό γεγονός κακοποίησε η θρησκευτική εξουσία και το εμπορεύεται ως... θαύμα εκμεταλλευόμενη και μια έντονη θαλασσοταραχή.

Η σκοταδιστική αυτή εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων αγώνων (όπως και της επιστήμης αφού αποκρύπτουν τα ιατρικά επιτεύγματα που θεράπευσαν την πανώλη για να επιβάλλουν το...θαύμα) ταυτίζεται πάντοτε με την ιστορική αλλοίωση συνδυασμένη και με τρομοκράτηση όσων δημόσια αρνούνται να ταυτιστούν.

Η παρέμβαση ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή:

-Γίνεται στις 11 Αυγούστου που η Κέρκυρα γιορτάζει το... “Θαύμα του Άγιου”.

-Ο Στέφανος Πουλημένος τολμάει, αν και “πολιτικά” καταγράφεται στη Δεξιά παράταξη που ταυτίζεται με τη θρησκεία και ως όπιο κατά του λαού.

Αυτό δηλαδή που έχουν χρέος και έπρεπε να αναδεικνύουν διαχρονικά και σταθερά οι πνευματικοί άνθρωποι, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο,η εκπαιδευτική κοινότητα, οι (αριστεροί κυρίως) δημοσιογράφοι, η αυτοδιοίκηση, οι συλλογικότητες και βεβαίως τα αριστεροκομμουνιστικά κόμματα και πολιτικοί.

Η “καθυστέρηση” της Κέρκυρας και η πρωτιά στον αναλφαβητισμό, έχουν τις βάσεις τους στην “υποταγμένη” συμπεριφορά όλως των παραπάνω, διαχρονικά.

Η ανατρεπτική και πολλά υποσχόμενη (κυρίως για παιδεία, νέα γενιά, πρόοδο) ιστορική τοποθέτηση Πουλημένου έχει και συμβολική σημασία για τη «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» αφού “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ”, στην Καλλικράτεια προεκλογική περίοδο το 2010, είχε φιλοξενήσει (και έκανε άριστα που τα δημοσίευσε ) καυστικά άρθρα εναντίον του... “υποψήφιου” Δημάρχου, Γιάννη Ζωχιού, ζητώντας μάλιστα να... κρεμαστεί στην Πλατεία, επειδή στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝαΚ(ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) περιλαμβανόταν ότι ο Δήμος Κέρκυρας θα παρουσιάζει και την επιστημονική άποψη σχετικά με τον ίδιο τον “Άγιο” Σπυρίδωνα αλλά τα εμφανιζόμενα ως... θαύματά του.

Ελπίζουμε, την πρόταση για... σταύρωση Πουλημένου να μην την κάμουν οι θεοφοβούμενοι... πνευματικοί ή αριστεροκομμουνιστές! Το άρθρο-παρέμβαση πουλημένου στο:http://www.enimerosi.com/2011-02-14-11-50-23/2011-02-14-11-56-07/8446-----------1716.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: