Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η Π.Ι.Ν. Ψήφισε παμψηφεί ΝΑΙ σε: ENOVA-ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ-ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ! Με αφορμή τη συζήτηση και τις αποφάσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις ανεμογεννήτριες στον Παντοκράτορα, πραγματοποιήθηκε ένας διάλογος στην ηλεκτρονική σελίδα: ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(Aγανακτισμένοι στην Κέρκυρα) (http://www.facebook.com/groups/167146616681295/?view=permalink&id=203230689739554). Θωρούμε σημαντικό να γίνει γνωστός στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου αλλά και της αναγκαιότητας να ακούγονται ευρύτερα θέσεις πολιτών που δεν ανήκουν στους εκλεκτούς του μονολόγου. Σύντομα στο autenergos.blogspot.com: "Π.Ι.Ν.ικος ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΓΑΡΙΣΜΟΣ". Παρακάτω, ο διάλογος με τη σειρά που εξελίχθηκε και τα πρόσωπα, στη σελίδα των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΩΝ: Γιάννης Ζωχιός
ΠΙΝ.:ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ! 1. Γιατί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ΠΙΝ δε θέλει ανεμογεννήτριες στον “Παντοκράτορα”; Για να μην εμποδίζουν το Ιόνιο Φως (πρωτίστως Κερκυραϊκό) που μεταλαμπαδεύεται στον κόσμο! 2.Από... προεκλογικά προβαλλόταν το σκοτάδι που θα έλαμπε στην ΠΙΝ! Το (ευρύτερα) αριστερό, μαύριζε! «ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ»(ΝαΚ) (Γιάννης Ζωχιός) http://autenergos.blogspot.com/2011/08/blog-post_28.html
Κυριακή στις 11:14 π.μ.
    • Σταμάτης Κυριάκης Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις για τι πράγμα μιλάμε. Το σκοτάδι βρίσκεται αλλού .
    • Γιάννης Ζωχιός Σταμάτη, γνωρίζω πολύ καλά! Έχω γράψει και έχω προτείνει! Σου θυμίζω ότι χθες ο εκπρόσωπος των Αγανακτισμένων πρότεινε το έργο να γίνει από κοινωνικούς φορείς της Κέρκυρας! Η θέση μου είναι σαφής: 1.Ο Δήμος Κέρκυρας να είναι ο Παραγωγός. 2. (και) Η Κέρκυρα να υποστεί τις συνέπειες του αγαθού (ηλεκτρισμός) που καταναλίσκει! Ο... κατεργαρισμός, που η ελίτ προσπαθεί να καλλιεργεί, δε με εκφράζει.
      Κυριακή στις 11:45 π.μ. ·
    • Σταμάτης Κυριάκης Δεν πρόκειται να μειωθεί η κατανάλωση λιγνίτη στην Πτολεμαίδα και στην Μεγαλόπολη. Το Κόλπο δεν είναι να παραχθεί καθαρή ενέργεια αλλά να πουλήσουν οι Γερμανοί ανεμογεννητριες. Υπάρχει πρόταση για παραγωγή ενέργειας στην Κέρκυρα με όρους περιβαλοντικά ανεκτούς και οικονομικά συμφέροντες για τους κατοίκους του νησιού και αποσιωπούνται. Τους αναρτώ στον τοίχο σου εαν μου επιτρέπεις.
      Κυριακή στις 12:19 μ.μ. ·
    • Σταμάτης Κυριάκης Χτές δεν υπήρχε "εκπρόσωπος" των αγανακτισμένων. Μίλησε ο Κώστας Κούστας ως πολίτης και είπε επι λέξη ότι αν ήταν το έργο τόσο ωφέλιμο και τόσο φιλικό προς το περιβάλλον θα έίχε ανααλάβει να το κάνει ένας κοινωνικός συναιτερισμός κατοίκων του νησιού. Υποστήριξε δε ένα σύστημα παραγωγής ενέργειας αποκεντρωμένο και όχι μια βιομηχανικής κλιμακας εγκατάσταση. Μιλάω για λογαριασμό του γιατί δεν έχει λογαριασμό στο Face book και θα τον ενημερώσω για τα γραφόμενα μου. Άλλωστε μπορείς να ΄δείς και τα βίντεο απο τα κανάλια.
      Κυριακή στις 12:31 μ.μ. ·
    • Γιάννης Ζωχιός Σταμάτη, τα όρια λιγνίτη σε Πτολεμαϊδα-Μεγαλόπολη είναι ΠΟΛΥ περιορισμένα. Ακόμη και για τη στενή γενιά μας. Τα νερά εξαρτώνται από το αν... βρέξει! 35 χρόνια.... ασχολούμαι! Όμως, ακόμη κι αν ήταν απεριόριστα, το θέμα δεν είναι αυτό αλλά στην καταστροφή στις περιοχές αυτές, στις ασθένειες-θανάτους και στην εξαφάνιση χωριών και κάμπων. Σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές παραγωγής για την Κέρκυρα, και βέβαια συμφωνώ! Έχω προτείνει από σκουπίδια, ηλιακή και από τα... φράγματα! Το Ερώτημα είναι: Η Κέρκυρα πρέπει να παράγει μέρος της ενέργειας που καταναλίσκει ακόμη κι αν πρέπει να υποστεί περιβαλλοντικές συνέπειες; Σε αυτό απαντάμε πρώτα και εγώ λέω ΝΑΙ! Μετά: Ποιος το παράγει; Εγώ λέω ο Δήμος με τους συλλογικούς φορείς της Κέρκυρας. Τέλος: Πώς και Πού το παράγει; Χωροταξικός σχεδιασμός και Μελέτες για τις πλέον ενδεδειγμένες περιοχές. Είναι σαφής: Η ΣΚΕΤΗ άρνηση οδηγεί στους ιδιώτες και παραγωγή όπου νάναι και όπως νάναι!
      Κυριακή στις 12:38 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός ‎(διόρθωση) Είμαι σαφής: Η ΣΚΕΤΗ άρνηση οδηγεί στους ιδιώτες και παραγωγή όπου νάναι και όπως νάναι!
    • Και βεβαίως μπορείς να αναρτήσεις!
      Κυριακή στις 12:40 μ.μ. ·
    • Σταμάτης Κυριάκης Η δημόσια συζήτηση που έχει γίνει έως τώρα για το ζήτημα του αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα (αλλά και στα Διαπόντια νησιά), οι λαϊκές συνελεύσεις στο Σπαρτύλα, στο Σωκράκι και στην Άνω Κορακιάνα, η προκλητικά αντιφατική στάση της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ( συνεχείς αναβολές της συζήτησης από το Φεβρουάριο, οπότε το είχαμε θέσει ως θέμα για την ημερήσια διάταξη, αυθαίρετη αφαίρεση του θέματος από την ημερήσια διάταξη, ημερίδα στο ΤΕΕ που σχεδιάστηκε να γίνει σε «κλειστό κύκλο») έχουν αναδείξει ήδη πλήθος πλευρών εκ των οποίων οι κυριότερες είναι Η χρήση της αιολικής ενέργειας δεν είναι προς το κοινωνικό συμφέρον γενικά και αόριστα.
      Τα αιολικά πάρκα - βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών είναι μορφή «πράσινης» επιχειρηματικότητας προς όφελος των εταιριών που τις κατασκευάζουν και τις εγκαθιστούν. Η εγκατάστασή τους καταστρέφει ανεπανόρθωτα τον περιβάλλοντα χώρο (διάνοιξη δρόμων σε δασικές εκτάσεις, “φύτεμα” όγκων από μπετόν σε κορυφογραμμές βουνών, οπού το έδαφος είναι “λεπτό”, και σε θαλάσσιες περιοχές) και μετά από 15-20 χρόνια χρήσης αφήνει πίσω της ένα βιομηχανικό νεκροταφείο. Το ενεργειακό κόστος κατασκευής, εγκατάστασης και λειτουργίας των ανεμογεννητριών δεν ισοσταθμίζεται από την παραγόμενη ενέργεια, που κακώς ονομάστηκε εναλλακτική, γιατί σε τέτοια κλίμακα είναι πάντοτε συμπληρωματική. Εταιρίες όπως η ENOVA είτε λυμαίνονται έναντι εξευτελιστικών ενοικίων δημόσιες εκτάσεις είτε ψευδώς τις παρουσιάζουν ως ιδιωτικές, διευκολυνόμενες από την κεντρική και τις τοπικές εξουσίες στο πλαίσιο της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας. Το σημαντικότερο απ’ όλα, εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου και υπό παρόμοιες συνθήκες σήμερα στη χώρα μας χρησιμοποιούνται ως πολιορκητικοί κριοί για την πλήρη άλωση της ΔΕΗ από το ιδιωτικό κεφάλαιο και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Επειδή η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό, πρέπει να βρίσκεται κάτω από εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η ενεργειακή πολιτική πρέπει να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και τις λαϊκές ανάγκες και να σχεδιάζεται μετά από προσεκτική μελέτη των ενεργειακών αναγκών της κάθε περιοχής και της χώρας γενικότερα. Όπως υποστηρίζουν ανεξάρτητες από επιχειρηματικά συμφέροντα επιστημονικές έρευνες διεθνώς, τα κεντρικά – ιεραρχικά μοντέλα παραγωγής και διανομής ενέργειας δεν μπορούν ποτέ να είναι οικολογικά, όπως μπορούν να είναι τα αποκεντρωμένα – κατανεμημένα ή ομότιμα δίκτυα. Τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, ενώ παρουσιάζονται με επιστημονικοφανή μανδύα, δεν αποδεικνύουν την ωφελιμότητα του συγκεκριμένου έργου για το κοινωνικό σύνολο. Επικαλούνται μελέτες που αφορούν άλλες περιοχές προβαίνοντας σε αυθαίρετες γενικεύσεις και προωθούν την αντίληψη της << πράσινης ανάπτυξης >> ( διαχείριση των περιβαλλοντικών ζητημάτων στα πλαίσια της λογικής του κέρδους και της αγοράς ).
      Κυριακή στις 12:47 μ.μ. ·
    • Γιάννης Ζωχιός Δεν αναφέρεις τις εναλλακτικές μορφές παραγωγής που προτείνεις για την Κέρκυρα. ΠΕΡΙΜΕΝΩ! Σε σχέση με το αν οι γεννήτριες είναι περιβαλλοντολογικά σωστές, και βέβαια όχι! Όμως, από που προκύπτει ότι ο λιγνίτης, το πετρέλαιο είναι ανώδυνα; Είναι πολύ... θανατηφόρα. Αλλά για τους λαούς που το υφίστανται. Εκτός, και ανθρώπους θεωρούμε ΜΟΝΟ τους Κερκυραίους! Αν η Κέρκυρα ήταν δίπλα, τι θα λέγαμε; Και εκεί όμως, εκτός από τη ΔΕΗ, υπάρχουν πλήθος ΙΔΙΩΤΩΝ!!! ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ αμέτρητοι! Παντού! Τον θυμάσαι τον... εργολάβο βουλευτή ΠΑΣΟΚο που δεν... ψήφιζε και τελικά... ψήφισε το Μνημόνιο; Σε σχέση με όσα αναφέρεις ότι το ρεύμα να παράγεται από τη ΔΕΗ. Και βέβαια ΝΑΙ! Όμως, η ΔΕΞΙΑ Ευρώπη έχει ψηφίσει νόμους που... απελευθερώνει την παραγωγή και επιβάλλει στη ΔΕΗ να μειώσει την παραγωγή ενέργειας υπέρ των ιδιωτών. Οι εναλλακτικές μορφές λοιπόν είναι: Να ανατραπούν οι... συσχετισμοί στην Ευρώπη και, ΑΜΕΣΑ, η παραγωγή ενέργειας από την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ με συλογικούς φορείς (επιμελητήρια, συνεταιρισμούς κλπ) ώστε και ο πλούτος να μένει στο λαό αλλά και η παραγωγή να μειώνει τα προβλήματα στο περιβάλλον. Δηλαδή, μια προέκταση της ΔΕΗ στην Αυτοδιοίκηση.
      Κυριακή στις 1:25 μ.μ.
    • Σταμάτης Κυριάκης Χρειάζεται να υπάρξει νομοθεσία ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε κοινωνικούς φορείς, ιδιώτες , σχολικά συγκροτήματα, συνεταιρισμους αγροτών ομαδες καλιεργητων αθλητικάέντρα ακόμα και σε κοινότητες κατοίκων να έχουν την δυνατότητα να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες τους. Στην Αμερική (και εξαιτίας των αποστάσεων υπάρχει αυτή η νομοθεσία0 Σε αυτήν την περίπτωση, που μαζικά έχει ενθαρυνθεί μια τέτοια μεταρύθμιση , τότε μικρά φωτοβολταικά, μικρές ανεμογεννητριες αλλά και υβριδικά συστήματα παραγωγής ενέργειας θα μπορούσαν να καταστήσουν αυτάρκεις μικρές πλυθησμιακές ομαδες μεμικρό κόστος. τού έχουμε γιγαντιαίες μονάδες παραγωγής ρευματος ιδιωτικών εταιρειών η και δημοσιων χωρίς κανένα έλεγχο που μας προσφέρουν ένα προιόν που θα μπορούσε να είναι πολύ φτηνό, σε πανάκριβες τιμές. Πρέπει ,δε, να συνυπολογίσουμε και την εξελιξη της τεχνολογίας (πριν απο μερικές μέρες ανακοινώθηκε μια εξαιρετική ανακάλυψη στη υστραλία) μιλάω για τις δεξαμενές ροής όπου μπορεόυν να αποθηκευονται τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικού ρευματος.
      Κυριακή στις 1:59 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Τον Κ. Κούστα τον προσφώνησαν ως εκπρόσωπο των Αγανακτισμένων γι αυτό το αναφέρω.
      Κυριακή στις 2:02 μ.μ.
    • Χρηστος Γκαργκατζης Σταματη δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια νομοθεσια που να απαγορευει την τοποθετηση φωτοβολταικων συστημστων ή αλλων συστηματων.
      Κυριακή στις 2:15 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Σταμάτη, σε σχέση με την τελευταία σου απάντηση: Το ποιες μορφές και που (πχ στην Κέρκυρα) είναι ακόλουθο του: Αν πρέπει (και) στην Κέρκυρα να παράγεται ενέργεια για τις ανάγκες της και από ποιον. Η Αυτοδιοίκηση, αν θέλει μπορεί και να το πράξει και να το επιβάλλει άμεσα. Οι άλλοι φορείς θα συμπορευτούν! Όμως, Περιφέρειες και Δήμοι διαπνέονται από την αντίληψη των κομμάτων τους που... ιδιώτης είναι ο... επιχειρηματίας ή απλώς καταριούνται τους.... επιχειρηματίες και περιμένουν την... μετέπειτα ζωή! Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: Δεν υπάρχει μορφή παραγωγής ενέργειας που να μην βλάπτει το περιβάλλον. Όμως, συνεχώς ανακαλύπτονται τεχνικές (και συμφωνώ μαζί σου) που μειώνουν τις επιπτώσεις. Θέλω όμως την απάντησή σου: Στην Κέρκυρα, ΤΩΡΑ, ποια μέθοδο προτείνεις; Ποιος να το παράγει; Για το... μέλλον, συζητάμε σύμφωνα με τις εξελίξεις. Οι άνθρωποι στην Πτολεμαϊδα κλπ, τώρα πεθαίνουν και πρέπει ΤΩΡΑ να τους... ελαφρύνουμε!
      Κυριακή στις 2:17 μ.μ.
    • Σταμάτης Κυριάκης Χρήστο. Η Νομοθεσία επιβάλει το παραγόμενο ρευμα να πηγαίνει στην ΔΕΗ και η ΔΕΗ να το διανέμει μέσω του Κεντρικού δικτύου της. Αυτήν την εποχή της κρίσης που ο καθένας παλευει για την άμμεση επιβίωση δεν υπάρχει σοβαρή δυνατότητα για μια μια μαζική στροφή του πλυθησμού σε άλλες μορφές ηλεκτροδότησης.
      Κυριακή στις 4:46 μ.μ.
    • Σταμάτης Κυριάκης Γιάννη η τοπική αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή δεν έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους της. Όσον αφορά τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που περιμένεις απο εμένα σε πληροφορώ το εξής. 1 Είμαι σιδηρουργός και δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να συντάξω μια τέτοια μελέτη. 2 Γιατί έχεις αυτήν την απαίτηση απο εμένα και δεν έχεις την ίδια απαίτηση απο την πολιτεία που πληρώνονται για αυτό το σκοπό. 3 Άν δεν σου παρουσιάση ο σιδηρουργός της γειτονιά σου μια ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγή του ηλεκτρικού ρευματος εσύ μετατρέπεις το νησί σε δάσος ανεμογεννητριών μιας εταιρείας.
      Κυριακή στις 4:52 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Σταμάτη, εγώ δεν απευθύνομαι στο επάγγελμα (που δεν γνωρίζω) αλλά στον θαρρετό συνομιλητή μου που εκφράζει απόψεις. Σου ζητάω προτάσεις επειδή μου έγραψες ότι γνωρίζεις μεθόδους παραγωγής, άλλες από τις ανεμογεννήτριες, για την Κέρκυρα. Και βέβαια, δεν... εκφράζω απαίτηση, αλλά περίμενα να διαβάσω θέσεις επειδή μιλάς με βεβαιότητα σε όσα εκφράζεις. Επειδή λοιπόν έχω απόψεις για το θέμα, σου λέω ότι η πλέον ανώδυνη μορφή παραγωγής ενέργεια-ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ- είναι από νερό-ήλιο-αέρα. Όταν ξεκίνησαν τα υδροηλεκτρικά, οι αντιδράσεις ήταν πολλές, και για το... περιβάλλον. Ας αφήσουμε όμως τα τεχνικά. Σαν πολίτης πρέπει να έχεις άποψη στο πρωτεύον: ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΕΥΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΈς ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ; Αν υπάρχει απάντηση σε αυτό, λύτεται το 80% του προβλήματος.
      Κυριακή στις 6:43 μ.μ.
    • Σε σχέση με το Δήμο που γράφεις ότι δεν έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους του. Λοιπόν, όταν έχεις πάνω από 1200 υπάλληλους και χρειάζεσαι 700 ή απολύεις ή τους κάνεις παραγωγικούς και για έσοδα. Το δεύτερο με εκφράζει! Σε παραπέμπω στο προεκλογικό μου πρόγραμμα όταν ξεκίνησα για υποψήφιος δήμαρχος «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ)http://autenergos.blogspot.com/
      * ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
      Κυριακή στις 6:49 μ.μ.
    • Σταμάτης Κυριάκης Γιάννη αν ήμασταν ανεξάρτητο κράτος θα έπρεπε να δούμε πως θα παράγουμε το ρευμα που χρειαζόμαστε . Αλλά να έχουμε επωμισθεί τον τουρισμό να έχουμε κτίσει κάθε γωνιά του νησιού και να θέλουμε να τοποθετηθούν και εκατοντάδες ανεμογεννήτριες αυτό θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία και ορισστική καταστροφή του τόπου μας.
      Μήν ξεχνάς ότι μετά απο σαράντα χρόνια ανηλεούς τουριστικής εκμετάλευσης του νησιού δεν έχουμε πόσιμο νερό, οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση και το νοσοκομείο ξεκίνησε μετά απο 10 χρόνια την λειτουργία του χωρίς προσωπικό. Ακριβώς τότε μας φέρνουν στο σκοτάδι και μια εταιρεία τοποθέτησης και εκμεταλευσης ανεμογενητριών και όλως τυχαίως πιάνουν και 45 πυρκαιές σε ένα απόγευμα πάνω στην κορυφογραμή του όρους Ιστώνη. Στο τέλος θα μας αναγκάσουν να πάρουμε σαν τους Παργινούς τα κόκκαλα των προγόνων μας και να μετακομίσουμε. Δεν γίνεται ελαφράν την καρδία να τους αποκαλείς φως και να μας αποκαλέις σκότος . Ειδικά εσύ
      Κυριακή στις 6:59 μ.μ.
    • Dalida Messian Αυτά τα τέρατα δεν τα θέλουμε στο νησί, ειδικά με τον τρόπο που προσπαθούν να μας τα επιβάλουν.
      Κυριακή στις 7:02 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Σταμάτη, θα... γίνεις καλός... πολιτικός! Επικαλείσαι το... σιδηρουργός για να μην απαντάς, αλλά εκφράζεις, "ακλόνητες" θέσεις. Και... μεταφέρεις τη συζήτηση σε άλλα θέματα όπως οι... πυρκαγιές! Δεν απαντάς: ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΈς ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ; Αν αύριο η Πτολεμαϊδα πει: Εγώ μειώνω την παραγωγή ρεύματος κατά 30%, η Κέρκυρα είναι πρόθυμη να μειώσει την κατανάλωση σε αντίστοιχο ποσοστό για να αποφύγει την παραγωγή ενέργειας; Ή θα ζητήσει από το κράτος να στείλει τα ΜΑΤ να τσακίσει τους... αγωνιζόμενους να μην σηκώσουν τα βάρη; Ανεξάρτητο κράτος! Τι... σημαίνει;Δεν υπάρχουν οι εθνικοί δυνάστες που δρούσαν και δρουν όπως και οι Ευρωπαίοι ή οι διεθνείς; Γιατί, αυτό που θα κάναμε ως... ανεξάρτητο κράτος, δεν το κάνουμε ως ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Δήμοι-Περιφέρειες; Αλήθεια, ποιους... απεκάλεσα... φως; Και ποιους... σκότος; Με ποιους ταυτίζεσαι ώστε να χρησιμοποιείς το "μας αποκαλείς;".
      Κυριακή στις 8:01 μ.μ.
    • Dalida Messian Πιστεύετε κύριε Ζωχιέ ότι οι πυρκαγιές δεν έχουν να κάνουν με τις ανεμογεννήτριες; Εγώ προσωπικά όχι.
      Κυριακή στις 8:05 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός DAlida:Αν περπατήσεις από τον Κάβο έως βόρεια θα δεις εκατοντάδες τέτοια... τέρατα της ΔΕΗ. Ακόμη και στην πόρτα ακριβώς του ΠΑντοκράτορα. Γιατί δεν ζητάμε την κατάργησή τους; Για τον... τρόπο συμφωνώ. Γιατί δεν απαιτούμε όμως από Δήμο και ΠΙΝ να γίνουν αυτοί οι παραγωγοί και να επιλέξει ο λαός, μέσα από συνελεύσεις, τον τρόπο παραγωγής και τον τόπο εγκατάστασης; Αν διαβάσεις τα προηγούμενα, θα δεις ότι στην Πτολεμαΐδα υπάρχουνν ακόμη ψηλότερα... τέρατα που ξερνούν χιλιάδες τόνους καυσαέριου καθημερινά, ο ήλιος κρύβεται και σε χιλιόμετρα μακρυά δεν πλησιάζεις από... μυρουδιά.
      Κυριακή στις 8:10 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Dalida μου, εγώ δεν... πιστεύω, ερευνώ! Αλλά, εννοείς τις πρόφατες πυρκαγιές στην Κέρκυρα;
      Κυριακή στις 8:17 μ.μ.
    • Dalida Messian Ναι, αυτές εννοώ. Και απ' όσο πληροφορηθήκαμε οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες δεν αντικαθιστούν τις υπάρχουσες πηγές ενέργειας. Ο ρόλος τους είναι συμπληρωματικός. Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν. Τα οφέλη τους είναι ελάχιστα μπροστά στα προβλήματα που θα δημιουργήσουν.
      Κυριακή στις 8:21 μ.μ.
    • Markos Metallinos Καλησπερα σας..... ΟΛΟΙ ΣΑΣ εχετε ακουσει για :<Ηλεκτρική ενέργεια από σκουπίδια> αλλα βλεπω οτι δεν ασχολουμασστε και πολυ με το τεραστιο αυτο ΘΕΜΑ!!Εαν ποσταρετε την παραπανω προταση στο google θα δειτε γιατι αυτη ισως ειναι η τελειοτερη λυση για το νησι μας.
      Κυριακή στις 9:01 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Dalida, Αφού εννοείς τις πυρκαγιές στην Κέρκυρα, η απάντησή μου είναι ότι δεν σχετίζεται με το θέμα που συζητάμε, ακόμη και αν κάποιος θεωρήσει ότι ο... επιχειρηματίας έβαλε την φωτιά. Το θέμα είναι αν η Κέρκυρα πρέπει να παράγει ρεύμα για τις ανάγκες της. Λέω ναι και από το Δήμο Κέρκυρας. Σχετικά με το άλλο σου ερώτημα! Λοιπόν! Υπάρχει η παραγωγή που καλύπτει τις σταθερές ανάγκες (ΒΑΣΗ) που κυμαίνεται περίπου στο 70-80%. Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτει (συνήθως με ταχύτητα) μεταβαλλόμενες ανάγκες (πχ ζέστη, κρύο) και λέγεται ΑΙΧΜΗ! Η βάση παράγεται μέχρι σήμερα από λιγνίτη, πυρηνικά, πετρέλαιο και αέριο. Η αιχμή θέλει ταχύτητα και συνήθως καλύπτεται από υδροηλεκτρικά ή αέρα ή ήλιο ή και πετρέλαιο με μηχανές που το ξεκίνημά τους είναι ταχύτατο διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος. ΟΜΩΣ, όπου τα υδροηλεκτρικά-ανεμογεννήτριες-ηλιακά είναι ανεπτυγμένα, χρησιμοποιούνται πλέον και ως... βάση. Επειδή ο λιγνίτης μειώνεται, τα πυρηνικά απορρίπτονται και το πετρέλαιο έχει κρίση, όλο και περισσότερο οι ανανεώσιμες πηγές θα γίνονται ΒΑΣΗ. Κάθε τόπος λοιπόν θα καλείται να συμμετάσχει στην παραγωγή. Επομένως και η Κέρκυρα! Τον τρόπο (ανεμογεννήτριες κλπ) και τον τόπο (Παντοκράτορα ή...), αν δεν τα επιλέξει η αυτοδιοίκηση θα τα επιβάλλει το κράτος με... ιδιώτες. Θεωρώ δεδομένο ότι οι άρχοντες της αυτοδιοίκησης, θέλουν να αποφασίσει το κράτος, να το δώσει στους ιδιώτες για να μην υποστούν το... πολιτικό κόστος.
      Κυριακή στις 9:21 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Μάρκο, την παραγωγή από σκουπίδια την έχω κάμει στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ για το Δήμο. Όμως, πού θα γίνει; Αν αποφασιστεί πχ να γίνει στο Λιβάδι Ρόπα, δε θα υπάρξουν οι ίδιες αντιδράσεις; Γιατί δεν αποφασίζει η ΑΥΤΟΔΙΟΪΚΗΣΗ τον χωροταξικό σχεδιασμό; Μα για... το πολιτικό κόστος και τη... διαπλοκή!
      Κυριακή στις 9:26 μ.μ.
    • Markos Metallinos Το θεμα ειναι.... ΘΕΛΟΥΜΕ???Εαν ΝΑΙ τοτε μπορουμε να το κανουμε και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !! Πρωτα να εξηγησουμε στο κοσμο το ΚΕΡΔΟΣ που θα εχουμε σαν κοινωνια απο ενα τετοιο εργο και μετα θα βρουμε και τη τοποθεσια.
      Κυριακή στις 10:18 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Μάρκο, ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα μαζί σου! Αν θέλουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Τα πάντα!
      Κυριακή στις 10:25 μ.μ.
    Markos Metallinos ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ??
    • Κυριακή στις 10:33 μ.μ.
    • Ελένη Μακροζωνάρη ΕΔΩ!
      Κυριακή στις 10:58 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Καλησπέρα Ελένη!
      Κυριακή στις 11:15 μ.μ.
    • Happy Lou Corfiot Καλημέρα σε όλους!
      Πρώτα από όλα μια διευκρίνιση: Ο Κώστας Κούστας προσφωνήθηκε ως "εκπρόσωπος των Αγανακτισμένος" αλλά οι πρώτες του κουβέντες στο βήμα ήταν ότι: - Οι Αγανακτισμένοι δεν αναγνωρίζουν και δε συνομιλούν με καμία εξουσία - Οι Αγανακτισμένοι δεν εκπροσωπούνται από κανένα! Κατά τα άλλα... 1. Νομίζω έχει ξεκαθαριστεί ότι οι βιομηχανικοί αιολικοί σταθμοί ΔΕΝ παράγουν πράσινη ενέργεια, πρέπει να προστετεύσουμε το νησί από τις αρπάχτρες εταιρείες και τους παρατρεχάμενούς τους και ότι δεν συζητάμε για τέτοια πράματα όταν ψάχνουμε εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτροπαραγωγής. 2. Ναι, κατά τη γνώμη μου η Κέρκυρα θα πρέπει κάποια στιγμή να παράγει το ρεύμα της, όχι από αλληλεγγύη στους κατοίκους της Πτολεμαΐδας αλλά πολύ απλά γιατί όπως καταρρέει ο Κράτος, πολύ σύντομα πολύ πιθανόν να καταρρεύσει και το δίκτυο της ΔΕΗ...! 3. Από εναλλακτικές μεθόδους έχουμε να διαλέξουμε από φωτοβολταϊκά, μικρά αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιοαέριο από σκουπίδια και μούργα, πιθανως κυματική και δεν ξέρω αν έχουμε και γεωθερμία. Επίσης, για να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά τις πηγές που παράγουν ρεύμα με αυξομειώσεις, θα πρέπει να μελετήσουμε και τι λύσεις υπάρχουν για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας: Αντιστρεπτά υδροηλεκτρικά, μπαταρίες βαναδίου, υδρογόνο και ότι άλλο. 4. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για να μπορούμε κάποτε να μιλήσουμε για ενεργειακή αυτάρκεια της Κέρκυρας είναι να μειώσουμε ΔΡΑΣΤΙΚΑ την κατανάλωσή μας. Και μιλάω για μείωση της τάξης του 50% και βλέπουμε! Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιωσιμότητα και να έχουμε τον κλιματισμό στους 20 βαθμούς όταν έξω έχει 40! Άρα πρέπει να αλλάξουν οι νοοτροπίες, προσδοκίες και απαιτήσεις των Κερκυραίων, πράγμα που είναι πολύ πιο δύσκολο από τα τεχνικά θέματα... 5. Προτείνω να συσταθεί μια ομάδα με συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται από την Πλατεία για να διερευνήσει όλες αυτές τις παραμέτρους και να έρθει στη συνέλευση με προτάσεις σχετικά με το ενεργειακό πρόβλημα της Κέρκυρας. Φυσικά προσφέρομαι να συμμετέχω!
      Δευτέρα στις 12:45 μ.μ.
    • Adriana Stavrou Το σιγουρο ειναι οτι καποια στιγμη, η Κερκυρα θα πρεπει να μπορει να εξοικονωμει ενα μεγαλο μερος της ενεργειας που παραγει. Συμφωνω, οτι θα πρεπει να μειωσει σε ενα μεγαλο βαθμο και την ποσοτητα που καταναλωνει. Απο εκει και περα εαν δεν ειναι οι πολιτικοι διατεθειμενοι να πραξουν οσα πρεπει, θα πρεπει οι πολιτες να τ' απαιτησουμε! Νομιζω πως η εποχη που οτι μας πλασσαραν το "καταπιναμε",.....περασε! Συμφωνω να ψαξουμε και να βρουμε μονοι μας τη λυση που ταιριαζει για το νησι μας, χωρις να το καταδικασουμε σε βιομηχανικη ζωνη.....προσφερομαι και εγω να συμμετεχω σε οτι χρειαστει!
      Δευτέρα στις 2:00 μ.μ.
    • Γιάννης Ζωχιός Happy kai Andriana, εφόσον συμφωνήσουμε ότι και η Κέρκυρα πρέπει να παράγει ποσότητα ρεύματος, ανεξάρτητα και αν μειώσει την κτανάλωση, τα άλλα είναι πλέον απλά. Βέβαια όχι στο μέλλον αλλά από... χθές. Το επόμενο βήμα είναι ποιος το παράγει. Πρέπει το κέντρο να είναι ΠΙΝ-Δήμος, διαφορετικά θα κυριαρχόύν Enova κλπ όπως αποοφάσισαν δυστυχώς προχθές στο Περιφερειακό.
    • Το ποια μορφή παραγωγής και που θα εγκατασταθεί είναι το άλλο βήμα που σχετίζεται με το χωροταξικό και τη λειτουργία των Λαϊκών Συνελέυσεων. Πάντως όλες οι μορφές ΑΠΕ έχουν τα δικά τους προβλήματα σε σχέση με το περιβάλλον που όμως δεν συγκρίνεται με το Λιγνίτη-πετρέλαιο-πυρινικό. Η θέση μου είναι ότι (και) η Κέρκυρα πρέπει να υποστεί τις περιβαλλοντικές συνέπειες από το αγαθό που καταναλίσκει. Ας επιλέξει μεταξύ των ποιο ανώδυνων, εφόσον επαρκούν. Σας διαβεβαιώ όμως, όταν ως πολιτική και αυτοδιοικητική λειτουργία κυριαρχεί ο "πολιτιστικός κατεργαρισμός" και μεθοδεύεται να γίνει και κοινωνικός, κάθε μορφή θα απορρίπτεται . Στηνπρόταση για ομάδα στη διάθεσή σας αλλά από απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: