Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ-Ο.ΚΕ.Σ.Α.:Αποκλειστικό-Συνταρακτικό:Ποτέ δε χάθηκαν, τα δήθεν χαμένα, 25 εκ.δρχ.για την αναπαλαίωση του Κτιρίου.

Αποκλειστικό:
Συνταρακτικό για Κέρκυρα-Απόδημους:
 
ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ-Ο.ΚΕ.Σ.Α.: 
Ζητούν, από  ΥΠΕΚΑ-Π.Τ.,
(μετά από 15 χρόνια)
  τα, δήθεν χαμένα, 25 εκ.δρχ. 
 για την αναπαλαίωση του Κτιρίου!

Γκερέκου-Χαραλάμπους-Μωραίτης
"επιβεβαίωσαν": Ποτέ δε... χάθηκαν!


50 εκατ.δρχ. δεν πήγαν  στην αναπαλαίωση!
Άφωνοι και οι δικαστές!
9 εκατ. δρχ. για 2 "βιβλία!"


Η ΟΚΕΣΑ αλλάζει σελίδα!
Βαδίζει προς δημιουργική πορεία!


Το autenergos.blogspot συνεχίζει την παρουσίαση γεγονότων, και ως αποκλειστικότητες,  για Απόδημους-Κέρκυρα. 

Συνταρακτικά όσα άκουγαν οι δικαστές στις 24 Οκτώβρη 2013, όπου οι δικομανείς έσυραν και την ΟΚΕΣΑ παρότι, το 2010, είχε κριθεί δικαστικά ότι ούτε η Ομοσπονδία, μήτε άλλα 20 στελέχη (και αυτά σύρθηκαν στα δικαστήρια) έχουν ευθύνες για όσα συκοφαντικά διέπραξαν οι κρινόμενοι, ως υπεύθυνοι για την κρίση στην ΟΚΕΣΑ.  

Έτριβαν τα μάτια τους οι δικαστές κυρίως γιατί 50  εκατομμύρια δρχ. δε χρησιμοποιήθηκαν για την αναπαλαίωση. 
Για την   οργανωμένη κρίση στην Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ),  αποδείχτηκε περίτρανα, και στα δικαστήρια, ότι  οφείλεται στη  μεθόδευση:
-ελέγχου της Ομοσπονδίας (και των Συλλόγων) από βουλευτικά γραφεία,
-διάλυσή της,
-πώλησης του 3ώροφου -με δεντρόφυτο  Κήπο- νεοκλασικού Κτιρίου της στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ του πλήθους  των αναληθειών που χρησιμοποίησαν οι δικαζόμενοι όταν κυριαρχούσαν, ήταν και αυτό με τα 25 εκ. δρχ. Δηλαδή, τα υπόλοιπα από τα 30 που επιχορήγησε το ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΤΕΡΠΣ  το 1997 την ΟΚΕΣΑ  για την αναπαλαίωση, επειδή χαρακτήρισε το Κτίριο ως παραδοσιακό και διατηρητέο.
Η Διοίκηση που ανέλαβε για το 1999-2000, μετά την Προεδρία Ζωχιού,   αφού  η πλειοψηφία της συνέχισε την 20ετή αυτονομία στην ΟΚΕΣΑ, έκανε  αρκετά (παρά τα  έντονα εμπόδια της διατεταγμένης μειοψηφίας) για να προχωρήσει η αναπαλαίωση.
Και αυτό, ταυτόχρονα, με την  εξόφληση των δύο τελευταίων δόσεων αγοράς  με ποσά που  όλα  σχεδόν  είχαν εξασφαλιστεί από την περίοδο  Προεδρίας Ζωχιού.

Μετά το 2000, επειδή η "βουλευτική Ομάδα" κυριάρχησε στην ΟΚΕΣΑ και ανατράπηκε  η 2οετής αυτονομία της, προχώρησε  η αδρανοποίησή της (η μάρτυρας της "Ομάδας", εκπλήσσοντας και τους δικαστές  στο δικαστήριο στις 24 Οκτώβρη 2013, επιβεβαίωσε σαφώς  ότι από το 2001 η ΟΚΕΣΑ ουσιαστικά  δε λειτουργεί,).  Έτσι ξεκίνησε και μεθόδευση πώλησης του Κτιρίου.
Για να προκληθεί δε  απογοήτευση και να επιβληθεί   η  πώληση  ως ανάγκη και "μόνη λύση",  χρησιμοποιήθηκαν πολλαπλά και  τα 30 εκατ. δρχ. του ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΤΕΡΠΣ:
1. Απεκρύβη από την "Ομάδα" ότι υπήρχαν, ως ανείσπρακτα, τα 25 εκατ.δρχ. (η μάρτυράς τους κατέθεσε: "Ο κ. Ζωχιός το έλεγε ότι υπήρχαν). Και αυτό για να επιβληθούν οι  πολυποίκιλες συκοφαντίες εναντίον όσων επεδίωκαν να εξουδετερώσουν  αλλά και να προκληθεί απογοήτευση ότι, αφού δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μπορεί να προχωρήσει η αναπαλαίωση και το Κτίριο πρέπει να πουληθεί.
2. Όπου δεν... περνούσε το παραπάνω, προσπαθούσαν να επιβάλλουν τη διάδοση ότι τα 25 εκατ. δρχ είχαν χαθεί και επιπλέον ότι επρόκειτο για έντοκο δάνειο αποκρύπτοντας ότι ήταν δωρεάν επιχορήγηση.
3. Τα 5 εκατ. δρχ. που δόθηκαν  από το ΕΤΕΡΠΣ ως προκαταβολή (έναντι τον 30 εκ. δρχ) και γράφτηκαν στο Ταμείο ΟΚΕΣΑ 30/9/1998 (δηλαδή λίγες μέρες  πριν την παραίτηση Ζωχιού), μετά το 2001 δεν εμφανίζονται  πλέον στο Ταμείο της Ομοσπονδίας.
Και αυτό,  παρότι οι Ισολογισμοί είχαν υπόλοιπο (χάριν  των επιχορηγήσεων για την αναπαλαίωση)1999: 5.5 εκατ. δρχ., 2000: 11.5, εκατ. δρχ.,  το δε 2001   τα έσοδα ήταν 17.5 εκατ. δρχ.
Όμως, στον Ισολογισμό 2001, εμφανίζονται ως   υπόλοιπο Ταμείου  ΜΟΝΟ 500.000 δρχ. από τις παραπάνω δεκάδες εκατομμύρια που είχαν δοθεί ως  επιχορήγηση για την αναπαλαίωση.
Τότε, έγινε γνωστό ακόμη ότι 2 εκατ. δρχ., χορηγία του  ΥΠΥΓΠΡ για την αναπαλαίωση (επί προεδρίας Ζωχιού), είχαν χαθεί γιατί καθυστέρησε η εκταμίευση.

Δηλαδή, το τέλος 2001(πρώτη χρονιά που η    ΟΚΕΣΑ χάνει την αυτονομία της):
-Δεν υπάρχουν στο Ταμείο ΟΚΕΣΑ τα περίπου 20 εκατ. δρχ που είχαν εισπραχθεί  αποκλειστικά για την αναπαλαίωση του Κτιρίου.
-Έτσι, δεν υπάρχουν και τα   5 εκατ. δρχ της προκαταβολής, από τα 30 του  ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΤΕΡΠΣ.
-Χάνονται τα 2 εκατ. του ΥΠΥΓΠ για τον ίδο σκοπό.
-Δεν εισπράττονται τα υπόλοιπα 25 εκατ. δρχ.από ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΤΕΡΠΣ.

Όμως, είναι απίστευτο  ότι, την ίδια περίοδο, μόνο για την έκδοση δύο "βιβλίων", χρησιμοποιήθηκαν  9.000.000 δρχ. 

 Επακόλουθο αυτής της τραγικότητας στο τέλος 2001; Άρχισαν οι συγκρούσεις στην ΟΚΕΣΑ, με όσα θλιβερά  ακολούθησαν , και οι δίκες.

Αποδείχτηκε: Με αυτά τα 50 περίπου εκατ. δρχ, θεωρείται σίγουρο ότι οι δύο όροφοι θα είχαν ολοκληρωθεί!
Με τη τότε δε δυναμική της ΟΚΕΣΑ, και με την πολύ σημαντική Επιτροπή Προσωπικοτήτων, ήταν βέβαιο ότι θα είχε εξασφαλισθεί  το σύνολο των απαιτούμενων κονδυλίων και σήμερα η Κέρκυρα θα κοσμούσε, με το Κτίριο και τις δημιουργίες της, το κέντρο της Αθήνας.


Όμως, οι μεθοδεύσεις  να διαλυθεί η ΟΚΕΣΑ συνεχίστηκαν (και συνεχίζονται) αδιάκοπα και πολύτροπα.
Ταυτόχρονα, εμποδιζόταν έντονα κάθε προσπάθεια  να  γίνει γνωστό ευρέως  ότι υπάρχουν, ως ανείσπρακτα, τα υπόλοιπα 25 εκατ. από ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΤΕΡΠΣ δρχ. και να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες  από ΟΚΕΣΑ για να εισπραχτούν.

Αυτή η μεθόδευση  παρεμπόδισης της ΟΚΕΣΑ να υπερασπίσει τα δικαιώματά της, υποχρέωσε  το Σύλλογο Βουνιαταδιτών (ο Σύλλογος που το 1981 εξουσιοδότησε το Γ. Ζωχιό να  ιδρύσει την ΟΚΕΣΑ) και έστειλε  το 2011 σχετική επιστολή στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ.  Την κοινοποίησε δε και στους Βουλευτές Κέρκυρας.
Δύο από αυτούς: κ.Α. Γκερέκου και κ. Μ. Χαραλάμπους μαζί με τον κ.  Ν. Μωραίτη έκαναν σχετική Ερώτηση. 
Η απάντηση ήταν συντριπτική: Τα 25 εκατ. δε χάθηκαν ποτέ!
Όμως, οι ανενεργές επιχορηγήσεις, με απόφαση της κ. Μπιρμπίλη τον Ιούνιο  20011, μεταφέρθηκαν στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ (διάδοχο του ΕΤΕΡΠΣ).

Τελικά η ΟΚΕΣΑ, ξεπερνώντας  πλήθος εμποδίων,  απέστειλε το 2013,  μετά το 18ο Συνέδριο, σχετική επιστολή σε ΥΠΕΚΑ και ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ζητώντας την απόδοση των 25 εκατ. δρχ. και επιπλέον νέα χρηματοδότηση.

Στα δικαστήρια αναδείχθηκαν όλες οι συκοφαντίες και  τα γεγονότα. Και όλα αυτά που έβαλαν ευθέως κατά  του κύρους και της ιστορίας της ΟΚΕΣΑ.

Όμως, είναι άξιο επισήμανσης ότι, η μεθόδευση να μεταφερθούν οι ευθύνες στην ΟΚΕΣΑ και σε άλλα 20 στελέχη, συνοδεύτηκε και με την προσπάθεια να μην παρευρεθεί  η Ομοσπονδία στο δικαστήριο ώστε να μην υπερασπίσει τον εαυτό της και τα στελέχη της.
Επειδή αυτό απέτυχε, ακολουθήθηκε η τακτική  της δήθεν ουδετερότητας και έτσι στο δικαστήριο   εμφανίστηκε "αποδυναμωμένη" η υπεράσπιση της Ομοσπονδίας. Δεν κατατέθηκαν ακόμη και καθοριστικές  αποφάσεις συνεδρίων. Και όλα αυτά παρά τις σαφείς αποφάσεις των Οργάνων της: να παρευρεθεί, να αναδείξει την αλήθεια, να υπερασπίσει.
Το κρίσιμο αυτό κενό προσπάθησε να καλύψει  η πλευρά των θυμάτων αυτής της συνολικής μεθόδευσης  τα οποία ανέλαβαν και το βάρος της υπεράσπισης ΟΚΕΣΑ-Μελών-Στελεχών, από τους διώκτες τους.
 

Η ΟΚΕΣΑ, όπως έχει γράψει ξανά το autenergos.blogspot ( πχ http://autenergos.blogspot.gr/2013/09/p-margin-bottom-0.html) σιγά και σταθερά , αλλάζει σελίδα και βαδίζει προς τη νέα δημιουργική πορεία.
Η αισιοδοξία και το χαμόγελο επανέρχονται στην ΟΚΕΣΑ, στους Συλλόγους, στους Απόδημους, στη Γενέτειρα. 
Η αναπαλαίωση του Κτιρίου είναι επιλογή και ανάγκη.
Η είσπραξη των, από το 1997,  25 εκατ. δρχ. από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, θα δώσει ικανή ώθηση. 

Ένα ερώτημα όμως  αιωρείται: Οι διαπλεκόμενοι με το κράτος και τους μηχανισμούς του "κουράστηκαν" ή θα δράσουν  ώστε να υπονομεύσουν τις ενθαρρυντικές προσπάθειες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: