Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμός:Από το ΔΡΥικό στο ΔΕΝΔΙΑκό! Αριστερής ελίτ υποτέλεια!

ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμός
Από το ΔΡΥικό στο ΔΕΝΔΙΑκό!  
Η υποτέλεια της ηγετικής Αριστερής ελίτ!
Τελευταίο θύμα: Ο ενιαίος Δήμος!
ΔΙΑΡΚΕΣ ΘΥΜΑ: Ο ΛΑΟΣ!
Θύτης:Ο "Κερκυραϊκός κατεργαρισμός"


Άρθρο του Γιάννη Ζωχιού


Εμπεδώθηκε διαχρονικά μια κατεργαρική συνείδηση  ότι αρκεί η υποταγή, με την ελπίδα σε άλλες δυνάμεις, και όλα καλά! 
Πυρήνας,  η βοήθεια του... Άγιου για: να πετύχουμε και να αποτύχουν οι άλλοι, να γιάνουμε και να πεθάνουν οι άλλοι, να νικήσουμε και να συντριβούν οι άλλοι, να πλουτίσουμε και να φτωχύνουν άλλοι,  να κερδοσκοπήσουμε εκμεταλλευόμενοι  άλλους, να αρπάξουμε και να αρπαγούν άλλοι, να κυριαρχήσει το ψέμα μας στην αλήθεια άλλων, να γίνουμε δυνατοί και να αποδυναμωθούν άλλοι, να μην οργανώσουμε τίποτα, να μην παίρνουμε πρωτοβουλίες, να μην απαιτούμε, να μην αντιδρούμε, να μην κρίνουμε να μην ξεσηκωνόμαστε, να μη διαμαρτυρόμαστε. Και, όλα ο... Άγιος θα τα φέρει...Δεξιά!

Αυτή η επιβολή περί  της κυριαρχίας μιας υπεριπτάμενης άγιας Δύναμης, η οποία καθορίζει τα πάντα για εμάς, χωρίς εμάς,  γίνεται βαθιά συνείδηση. 
Συνείδηση  εφησυχασμού, ωχαδερφισμού, αδυναμίας, ανικανότητας, υποταγής.
Όμως, αυτή η συνείδηση είναι που αξιοποιείται για ποικίλες επιβολές.
Ο ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμός έχει τις βάσεις του και στηρίζει την κυριαρχία του σ' αυτή την υποτελή  συνείδηση την οποία καλλιεργεί και  τροφοδοτεί ποικιλότροπα.
Ο ΘΕΟΤΟΚΙσμός βιώθηκε έντονα ως μια ισχυρή μορφή ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμού.
Από τις νεώτερες ξεχωρίζουν αυτές του  ΔΡΥικού και  ΔΕΝΔΙΑκού.
Η Προσωποποίηση αυτή συνδέθηκε με την αθηνοκεντρική τους εξουσία, την προστασία τους από την ισχυρή τοπική θρησκευτική "Άγια" εξουσία και την υποταγή της συνολικής σχεδόν τοπικής  ηγετικής ελίτ η οποία ελέγχει τις κάθε μορφής συλλογικότητες και μέσω αυτών υποτάσσουν το λαού.

Η εξαγορά συνειδήσεων  είναι  το κυρίαρχο μέσο.
Και οι τρεις ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμοί δε φείδονταν μέσων εξαγοράς συνειδήσεων. Κυρίως... αντιπάλων!  
Μια διαφορά  από το ΘΕΟΤΟΚΙκό είναι ότι, στο ΔΡΥικό και  ΔΕΝΔΙΑκό
ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμό,  "υποτάσσονται" και εκφάνσεις της Αριστερής ηγετικής ελίτ.
Το ζήσαμε ποικιλότροπα στο ΔΡΥικό.
Ως Υπουργός Γεωργίας πχ δεν πιέστηκε καθόλου από την αγροτική ηγεσία.
Αλλά και στην περίοδο που, ενώ την πλειοψηφία είχε η ΝΔ, την  ΤΕΔΚ "κέρδισε" το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και στην ΟΚΕΣΑ. Η πρωτόγνωρη και πρωτότυπη  20ετής Αυτονομία της   έγινε ειδικός στόχος προς εξαφάνιση.  Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και αριστερός Δήμαρχος (τρόφιμος του ΔΡΥισμού) για να "στηρίξει"  τη ΔΡΥική καταστροφική κυριαρχία στους Απόδημους. Αλλά και στις δικαστικές περιπέτειες της ΟΚΕΣΑ από   δικομανείς,  αριστεροί δικηγόροι της Κέρκυρας "έστριβαν" μόλις άκουγαν ότι "εμπλέκεται" ο ΔΡΥισμός.

Ο ΔΕΝΙΑκός  ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμός έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με το ΔΡΥικό.
Η γενική σιωπή έχει νεφώσει το Νησί. Η χαλαρή πχ αντίδραση στη... στρατοπεδοποίηση του  Παλαιού Νοσοκομείου είναι χαρακτηριστική.
Εκεί όμως που  διακρίνεται είναι στην τραγικότητα  της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.
Και δεν αναφερόμαστε στους ταγμένους. Αυτοί είναι μοιραίοι  και για  τους εαυτούς τους.
Κορύφωση της υποταγής και συμπόρευση με το ΔΕΝΔΙΑσμό είναι  η διάλυση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, τη μεγαλύτερη κατάκτηση  για να βγει η Κέρκυρα από την καθυστέρηση
Η προπαγάνδα  ότι οι Κερκυραίοι είναι ανίκανοι να διευθύνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Δήμο προβάλλεται  ως   κυρίαρχη και μάλιστα ως λαϊκή.
Η συνολική Αριστερή ηγετική  ελίτ μάλιστα, αυτογελειοποιούμενη,  την ιδεολογικοποιεί προσπαθώντας να κουκουλώσει την υποτέλεια στον  ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμό.
Ταπεινώνει την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ!
Η ΣΥΡΙΖΑική μάλιστα ελίτ δεν κρύβει καθόλου τη στύλωση στη ΔΕΞΙΑ. Ικετεύει, γελοιοποιημένη,  καθημερνά το Δένδια και ορκίζεται... αφοσίωση με μνημείο στο ΠΝ. Αρκεί να διαλύσει το Δήμο!
Στην πραγματικότητα δεν αντιδρά στα αρνητικά του Καλλικράτη αλλά τρέμει τα θετικά που "ξέφυγαν" της κεντρικής εξουσίας: Στο ενιαίο του Δήμου, στα Τοπικά Συμβούλια και, κυρίως, στις Λαϊκές Συνελεύσεις.   

Και στις δυο όμως περιόδους του  ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμού, τοπικά ΜΜΕ πρωτοστατούν στην προστασία, την υπηρέτηση  και ανάδειξη των ΚΕΡΚΥΡΑιαρχών. 
Έτσι, εξαφανίζονται φωνές, συλλογικές-ατομικές, που αναδεικνύουν το συνολικό  καταστροφικό ρόλο τους και αποκρούουν κάθε μορφής υποτελούς συνείδησης και του  ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμού. 

Ο ΚΕΡΚΥΡΑιαρχισμός: Αγιακός-παραγοντικός,  αποδεικνύεται, ιστορικά, καταστροφικός και μόνο.
Η αποτίναξη του είναι δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία.
Η συνολική κερκυραϊκή καθυστέρηση πρέπει να γκρεμιστεί.

Ο ενιαίος Δήμος, και με Ανατροπές, 
είναι πολύ σημαντικό βήμα. Καθοριστικό.
Γι αυτό και υπονομεύεται.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: