Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πανγκερκυραϊκός Αμερικής: "Εκδηλώσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα". Και με... παστιτσάδο!!!

Φωτογραφία του χρήστη Pankerkyraikos Association of America.Πανγκερκυραϊκός Αμερικής: Με ιδιαίτερο Κερκυραϊκό άρωμα!!! 

 Οι Κερκυραίοι της Αμερικής δε σταματούν να εκπλήσσουν με την έντονη παρουσία τους! Με όλα τα μέσα δε σταματούν να ζωντανεύουν τις παραδόσεις. Θυμούνται, αναβιώνουν, δημιουργούν!  
Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

"Με μεγαλοπρέπεια και μαζική συμμετοχή γιόρτασαν οι Κερκυραίοι της Νέα Υόρκης τη γιορτή του ‘‘πολιούχου’’ του νησιού Αγ. Σπυρίδωνα. Πολοί εκκλησιάστηκαν στο ναό της Μεταμόρφωσης στην Κορώνα και μετά ακολούθησε γεύμα στην αίθουσα δεξιώσεων της κοινότητας με παραδοσιακό κόκορα παστιτσάδο, μπόλικο κρασί και αναψυκτικά. Η ευτυχία του γεύματος ήταν εγγυημένη μιας και οργανώθηκε από τον γνωστό κερκυραίο αρχιμάγειρα Προκόπη Ζέρβα που έβαλε όλη τη τέχνη του και με τη βοήθεια σπετσερικών (μπαχαρικών και καρυκευμάτων για τους μη Κερκυραίους) ξαναζωντάνεψε γεύσεις και μνήμες από το νησί των Φαιάκων. Θα ήταν παράληψη αν μια Κερκυραίική σύναξη δεν συνοδευόταν με μουσική. Ο καταξιωμένος τροβαδούρος της Αστόριας, Σεραφείμ Λάζος ήταν εκεί με την κιθάρα του και σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό με την τέχνη του.  Αργά το απόγευμα ο Αγιος Βασίλης μοίρασε δώρα σε δεκάδες παιδία.  
Φωτογραφία του χρήστη Pankerkyraikos Association of America.Η γιορτινή σύναξη των Κερκυραίων στη Κορώνα είχε πολλαπλό στόχο περα από την καλή κουζίνα του Προκόπη Ζέρβα. Ήταν μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ταμείο αλληλεγγύης των Κερκυραίων, Corfu Relief που για τρίτη φορά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης θα μοιράσουν είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σε συμπατριώτες μας στο νησί που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο. Συγκεντρώθηκε ποσό πάνω από 6,000 δολάρια, τα περισσότερα προσφορά του Πανκερκυραικού Συλλόγου Αμερικής, μελών του συλλόγου και του συλλόγου Μαθράκι. Η διανομή αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί τις παραμονές των Χριστουγέννων. Αν υπάρχουν ομογενείς που θέλουν να βοηθήσουν το Corfu Relief μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση pankerkyraikos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 347 678-3267


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: