Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης: ΟΧΙ!

από   
ΖΩΧΙΟ Γιάννη


Η συνολική   πορεία στην (αυτοδημιούργητη και διάφανη)   ζωή μου: Ατομικά-κοινωνικά-συνδικαλιστικά-πολιτικά,   είναι βαθιά ΑΡΙΣΤΕΡΗ  σε θεωρία και πράξη.
Ακόμη και κατά την περίοδο  κομματικής ένταξης (ΣΠ+ΠΑΣΟΚ:  1976-1985 που με διέγραψε) η λειτουργία και δράση μου ήταν με Άποψη, Αυτόνομη και Αυτενεργή.
Γι αυτό και η δύναμή μου να  εκφράζομαι ελεύθερα, να δρω, να οργανώνω, ν' αγωνίζομαι, να συγκρούομαι, να χάνω/νικώ, να δημιουργώ!

Αυτή η συνολική πορεία συνετέλεσε  στη  βαθιά Πολιτικοποιημένη Αριστερή συνείδηση και δράση.
Έτσι, η συνολική συγκρότηση και δράση μου είναι ενάντια στο ΔΕΞΙΟ Σύστημα (όχι φυσικά κατά των ψηφοφόρων της Δεξιάς) στην παγκόσμια μορφή του που έχει αποκλειστικό σκοπό την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Γι αυτό και σαφής θέση μου είναι ότι η "ανατροπή" του είναι δυνατή  με  ταυτόχρονη Εθνική-Ευρωπαϊκή-Παγκόσμια συντονισμένη δράση, μέσα και έξω από υπάρχοντες και νέους θεσμούς, εθνικούς-ευρωπαϊκούς-παγκόσμιους.
Επομένως, η συμμετοχή των κρατών σε περιφερειακούς θεσμούς (πχ Ευρώπη) είναι αναγκαία για την επιτυχία της "ανατροπής" και την παγκόσμια οργάνωση της κοινωνίας.
Και αυτό είναι ευθύνη-έργο-αποστολή της συνολικής Αριστεράς.

Όταν το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε (επιτέλους) από το αντιαριστερό καβούκι της "ψήφου για αντιπολίτευση" και ζήτησε "ψήφο διακυβέρνησης", στήριξα ανεπιφύλακτα και ανυστερόβουλα  (με παράλληλη σκληρή κριτική), μαζί με πολλές χιλιάδες ανένταχτους Αριστερούς.

Από το Γενάρη 2015 περίμενα από την Κυβέρνηση να έχει κάνει πολλά.
 Να έχει ψηφίσει τουλάχιστον όλα τα αναγκαία νομοσχέδια "ανατροπής" και οργάνωσης του βαθύτατα  θεοκρατικού, εξαρτημένου, αντιλαϊκού, εκμεταλλευτικού και πολυδιεφθαρμένου Κράτους σε όλα τα επίπεδα.  Πρώτη στη διαφθορά η Θρησκεία.
Δυστυχώς, πληγώνομαι καθημερινά.

Όμως,η βαθιά αριστερή μου συνείδηση και η ανάλυση που ως Αριστερός υποχρεούμαι και δύναμαι , μου προσφέρει τη γνώση και βεβαιότητα  να περιμένω πως το Δεξιό σύστημα, ντόπιο-ευρωπαϊκό-παγκόσμιο, θα μεθοδεύσει να ενσωματώσει, υποτάξει ή να γκρεμίσει κάθε τι που είναι Αριστερό.
Πολύ περισσότερο  αν είναι αριστερή κυβέρνηση, όπως στην Ελλάδα.

Αυτό που συμβαίνει αυτό το 6μηνο στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τη συντονισμένη Δεξιά δράση κατά της Αριστερής Κυβέρνησης, ανεξάρτητα πως οι Αριστεροί αξιολογούμε  την πορεία της.
Η ελληνική  Δεξιά (με κομματική έκφραση: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ) λειτουργεί αποφασιστικά και συντονισμένα  με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ενάντια στον ελληνικό και τους λαούς του κόσμου. Είναι απόλυτα συνεπής στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και γι αυτό απαιτεί, από κοινού με την Τρόικα,  διάλυση μισθών, συντάξεων, πρόνοιας, δ.υγείας, δ.περιουσίας....
Το βλέπουμε καθημερινά πως, συντονισμένα,  τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό ώστε να μην ψηφίσει ΟΧΙ.

Είμαι υπέρ του Δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Και φυσικά υπέρ του ΟΧΙ!
Ένα ΟΧΙ προς το παγκόσμιο   ΔΕΞΙΟ σύστημα της  εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!
Ένα ΟΧΙ που σημαίνει ΝΑΙ στη συνολική Αριστερή δράση εντός της Ευρώπης και  Παγκόσμια για ανατροπή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

(Αν "μπορούσα" να μετακινηθώ στην Κέρκυρα, 
θα ψήφιζα και ΟΧΙ) 

Γιάννης Ζωχιός


(Σκέψεις-αναλύσεις-θέσεις και εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_2.html)



1 σχόλιο:

Ευάγγελος Νικ.Γούλας είπε...

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα τόσες Αλήθειες 2002 .wmv
Αρχείο StudioVGGR. Ευάγγελος Νικ.Γούλας.
Η μνήμη -δυστυχώς- έχει κοντά ποδάρια. Αλλά αν πάρουμε υπόψη το θετικό σενάριο, αυτό δηλαδή που λέει ότι το εκλογικό σώμα θα λάβει υπόψη το άδειο πορτοφόλι του, το φαγητό που δεν έχει στο τραπέζι του, το μέλλον που δεν έχει μπροστά του, την σύνταξη που δεν έχει, τα φάρμακα που εν έχει και δεν θα λάβει υπόψη τα δελτία των οκτώ και
τις εφημερίδες των κυρίαρχων ΜΜΕ, τότε όντως το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο θα καταρρεύσει, μαζί με την πολιτικής των Μνημονίων. https://youtu.be/c6gdeAr0re4
Ελεύθερος Ρεπόρτερ Αν.Αττικής Ευάγγελος Νικ.Γούλας.