Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ 


ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τον τελευταίο μήνα, οι συνάδελφοί μας στο εργοτάξιο Μίραμαρε, γίνονται μάρτυρες της πιο άγριας εκμετάλλευσης – εξαπάτησης από πλευράς της εργοδοσίας που ακούει στο όνομα ΠΙΜΑ-ΜΑΡ Α.Ε.
Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς, πώς εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει τις «δουλειές» της – επενδύσεις, σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας, σε καθεστώς ανεξέλεγκτης υπερεκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων, καταπατώντας κάθε εργατικό νόμο, Συλλογική Σύμβαση, ωράριο εργασίας, κανόνες ασφάλειας εργοταξίου, καθεστώς ασφάλισης των εργαζομένων και πολλά άλλα.
Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις….
Από το ότι βάφτισε τους οικοδόμους, ξενοδοχοϋπάλληλους για να γλιτώσει τα ένσημα και το δωρόσημο, από τις χιλιάδες υπερωρίες Σαββάτων και Κυριακών που δεν αναγνωρίζει και δεν πληρώνει, από το γεγονός ότι μετά από τρεις ελέγχους του ΙΚΑ στο εργοτάξιο δεν υπήρχε βιβλίο παρουσίας εργοταξίου και μόνο μετά από παρέμβαση του Σωματείου εδώ και δύο εβδομάδες αναγκάστηκε να βάλει, αλλάζοντας και τις ημέρες εργασίας σε 5νθημερο από 6!

Το θράσος τους δεν έχει όρια!
Δεν τους φτάνει που ακόμα και αυτά τα κουτσουρεμένα δικαιώματα που έχει ο εργαζόμενος τα έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια, έρχονται σήμερα και απειλούν κι εκβιάζουν τους συναδέλφους ότι αν δεν υπογράψουν καινούργιες ατομικές συμβάσεις αποικιακού τύπου με 30 ευρώ μικτά την ημέρα!!! (δηλαδή 18 έως 20 ευρώ καθαρά!!) θεωρούνται ότι έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία!
Τα 18 μέχρι 20 ευρώ το μεροκάματο του οικοδόμου για μια πολυεθνική εταιρεία, που αγοράζει νησιά και βραχονησίδες ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ, αγοράζει ξενοδοχεία και επιχειρήσεις τουρισμού εκτός από την Κέρκυρα σε Μύκονο, Άνδρο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, είναι δίκαιη αμοιβή!

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, αυτά είναι οι αναπτυξιακοί τους νόμοι και η υγιής επιχειρηματικότητα, με τους «καλούς επενδυτές» που θα φέρουν δουλειές και ψωμάκι για το λαό να φάει! Οι άραβες με τα πετροδόλαρα που θα μας σώσουν!
Με 30 ευρώ μικτά στον οικοδόμο, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με το ΛΟΚ-ΑΟΥΤ και την κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων. Ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας και του συνδικαλισμού θέλουν να καταργήσουν.

Δε θα τους περάσει!
Ενιαία είναι η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων – ενιαία θα είναι και η απάντηση.

Οι συνάδελφοί μας στο Μίραμαρε δεν είναι μόνοι τους. Το πρόβλημά τους είναι πρόβλημα και όλων των άλλων εργαζομένων: των ξενοδοχοϋπαλλήλων που λιποθυμούν από την υπερεργασία για ένα κομμάτι ψωμί, των ιδιωτικών υπαλλήλων που σήμερα πετάγονται στο δρόμο (βλέπε Μαρινόπουλος), της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς που της δημεύουν την περιουσία και δεν την αφήνουν να παράγει, του αυτοαπασχολούμενου που κλείνει το μαγαζί του γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό με τα μεγάλα μονοπώλια.

Κοινός είναι ο εχθρός, κοινή είναι και η λύση, κοινός και ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Κανένας κοινωνικός διάλογος, καμιά κοινωνική ειρήνη δεν έλυσε τα προβλήματά μας, ίσα – ίσα, είτε με κρίση είτε χωρίς, αυτοί που έχαναν πάντα ήταν οι εργαζόμενοι. Εμείς πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, εμείς και την κρίση τους!

Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να πούμε: Ή εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας ή αυτοί, μια χούφτα πλουτοκράτες τύπου ΠΙΜΑ-ΜΑΡ, παράσιτα της κοινωνίας, που γεμίζουν τις κοιλιές τους με τον κόπο και τον ιδρώτα μας!

Όπου υπάρχει ΠΑΜΕ και ταξικό συνδικάτο οικοδόμων, ατομική σύμβαση με 30 ευρώ μεροκάματο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ούτε ομαδικές απολύσεις και απειλές περνάνε!Οργανωνόμαστε μαζικά στα σωματεία μας. Αγκαλιάζουμε το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, γιατί ΝΑΙ, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, ξενοδοχείο δεν χτίζεται και δεν δουλεύει και ΝΑΙ, μπορούμε χωρίς αφεντικά!

Κέρκυρα, 18/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: