Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

4/10/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)
Η ανεξάρτητη διαβίωση στην Σουηδία από τον Dr. Adolf Ratzka

από:Νίκος http://www.disabled.gr/

Στην Ελλάδα η αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής έχει παραστρατίσει βαθιά. Δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, πόσοι είμαστε και το κυριότερο δεν ξέρουμε πού πάμε.

Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τα πάντα πέριξ της αναπηρίας (της δικής μας προσωπικής αναπηρίας) και να σκεφτούμε καθαρά μακριά από παραμορφώσεις και θολές παραστάσεις.

Αυτή τη φορά το http://www.disabled.gr/ δημοσιεύει ένα μοναδικό κείμενο του Dr. Adolf Ratzka για την ανεξάρτητη διαβίωση στη Σουηδία, για τα κέντρα και την ανεξάρτητη διαβίωση στην Στοκχόλμη, για τις υπηρεσίες προσωπικών βοηθών, για τους δικαιούχους προσωπικής βοήθειας, για τους χρήστες υπηρεσιών προσωπικής βοήθειας στην Στοκχόλμη και γενικώς στην Σουηδία και πάνω από όλα για την δική του ζωή.

Το κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17814 και περιλαμβάνει και αριθμούς και δημογραφικά στοιχεία αλλά και κοστολόγια.

Για όσους δεν ξέρουν ποιος είναι ο Dr. Adolf Ratzka θα το μάθουν όταν διαβάσουν το κείμενο.

Επειδή από κράτος σε κράτος αλλάζουν τα κοστολόγια καθώς και το κόστος της ζωής, γι' αυτό είναι σημαντικό να διαβάσετε και την αντίστοιχη εμπειρία από την Βρετανία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη βόρεια Ιρλανδία, στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17749 που επίσης περιλαμβάνει δημογραφικά στοιχεία, αριθμούς χρηστών και πληροφορίες για τις αμοιβές των προσωπικών βοηθών.

Με ανοιχτό μυαλό μπορείτε να κάνετε τους απλούς υπολογισμούς και να δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η υποστήριξη των Ελλήνων με αναπηρίες από επαγγελματίες βοηθούς για ένα έτος.

Εκ των προτέρων σας λέω πως το οικονομικό κόστος είναι ασήμαντο και από αυτό η κοινωνία μπορεί να αποσβέσει το 60%.

Εδώ όμως συμβαίνει ένα παράδοξο: Ότι δεν θέλουν να αλλάξουν οι κυβερνήσεις το επιδοτούν έτσι και σε ό,τι αφορά την αναπηρία όταν δεν θέλουν κάτι να αλλάξουν χορηγούν επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις.

Και για αυτές τις πολιτικές έχουν και συνηγόρους όλους αυτούς που διεκδικούν την φρούρηση του κοινωνικού τους ύπνου.

Νίκος http://www.disabled.gr/

Αυτή την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, μαζί με την Αυγή της Κυριακής

Ο δαίμων

ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Περιοδικό για την οικολογία.

Κυκλοφορεί με την ΑΥΓΗ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα

Τηλέφωνο: 210 3316738, e-mail: daimon@enternet.gr

Τεύχος 86, Οκτώβριος 2008

Από τα περιεχόμενα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύμης Παπαδημητρίου, «Όχι ?λλα Πυρηνικά Ψέματα» (εστιάζει σε παρούσες διαρροές παλιών θαμένων πυρηνικών αποβλήτων στη Γερμανία)

Βασίλης Παπακριβόπουλος, «Ανακύκλωση Χαρτιού, Νέο Σκηνικό» (Εστιάζει στον ανταγωνισμό μεταξύ ιδιωτικών εταιριών και Δήμων στην Ευρώπη για τη διεκδίκηση της διαχείρισης του υπό ανακύκλωση χαρτιού)

Φάνη Δημητρακούδη, «Πλαστικές Σακούλες»

Βάσω Κανελλοπούλου, «Ενεργειακά Παράλογα» (περιγραφή παρόντων πρακτικών στη δόμηση που εντατικοποιούν το πρόβλημα της θερμικής δυσφορίας)

Κλιματική Αλλαγή

Σεβαστιανός Μοιρασγεντής, «Επιπτώσεις των Κλιματικών Αλλαγών (μέρος β)

Δέσποινα Σπανούδη, «Η Βοιωτία μετατρέπεται σε νέο Ενεργειακό Κέντρο της χώρας»

Ρίτα Καραβασίλη, «Μείωση της Ενεργειακής κατανάλωσης Κτιρίων- Πιστοποιητικό ενεργειακής Απόδοσης»

ΦΑΚΕΛΟΣ (Αμίαντος)

«Αμίαντος το ανθρώπινο κόστος της απληστίας των εταιριών», από την έκδοση της Συνομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πράσινοι βορείων χωρών

Μεταλλευτικό Παρατηρητήριο- Μαρία Καδόγλου, «Αμίαντος ως οικοδομικό υλικό στο Στρατώνι Χαλκιδικής»

Βάσω Κανελλοπούλου, «Μην επεμβαίνεις στο Κοτέτσι», (μέτρα προστασίας του ανύποπτου κοινού -αλλά και των εργαζομένων- από την περιβαλλοντική ρύπανση κατεδαφίσεων που περιλαμβάνουν αμίαντο)

ΘΕΜΑΤΑ

Σάκης Κουρουζίδης, «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακινήσεων»

Δίκτυο Επιβάτης, «Διακήρυξη Πάτρας για τη βιώσιμη κινητικότηα στις πόλεις της περιφέρειας

Μπάμπης Μπιλίνης, «Καρέτα Καρέτα, Γεννητούρια στη Μήλο»

Γιάννης Σχίζας, «Κενά δαιμόνια»

Δήμος Τσαντίλης, «Real Politik ή Κενά δαιμόνια - απάντηση»

ΔΙΕΘΝΗ

Ευθύμης Παπαδημητρίου

ΟΙΚΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δημήτρης Κωστόπουλος, Το πετρέλαιο πάει στον πόλεμο

ΒΙΟ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΙ

Έλενα Μαγείρου, «Το βιολογικό Αυγό»

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανακοίνωση Συνεδρίου Οικολογίας Βόλου

Ανακοίνωση Διαδημοτικής Κίνησης Υμηττού

Από την ηλεκτρονική έκδοση του Μεσόγειος ΣΟΣ «Κλίμα και ενέργεια»:

-Πρόσκληση της διεθνούς Οργάνωσης Ενέργειας για ενεργειακή Επανάσταση

-Δυνατότητες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Οικιακό Τομέα στη Βρετανία

Από: Κωνσταντίνος Βαμβακόπουλος

Έχει σύμμαχο την απομόνωση

Το φαινόμενο Γκρούεφσκι και ο θίασος των γελωτοποιών και του παραλόγου που κινεί τα νήματα της εσωτερικής αλλά και της εξωτερικής πολιτικής των Σκοπίων είναι πλέον σαφέστατο πως δεν επιθυμεί οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα της ονομασίας του κρατιδίου. Αντίθετα, μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις εξελίξεις εύκολα διακρίνεται η προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους της ομάδας Γκρούεφσκι να διαιωνίσουν την συγκεκριμένη «διαμάχη», επειδή ουσιαστικά αποτελεί «πηγή ζωής» για την πολιτική ύπαρξή τους. Ο Γκρούεφσκι «γεννήθηκε» και αναδείχθηκε μέσα από το συγκεκριμένο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Κατεύθυνε τις πολιτικές τους θέσεις (αργότερα ως πρωθυπουργός και τις πολιτικές του πρακτικές) στα άκρα, προκειμένου να συσπειρώσει τους πολίτες και να τους μετατρέψει σε μάζες, μέσω του ακραίου και φανατισμένου εθνικισμού, για να μπορεί να ασκεί ευκολότερο έλεγχο και ουσιαστικά να διατηρεί την εξουσία του μέσα από την συγκεκριμένη (ιστορικά δοκιμασμένη) πρακτική. Ο κ. Γκρούεφσκι γνωρίζει πολύ καλά πως εάν λυθεί το θέμα του ονόματος, τότε ουσιαστικά «ανοίγουν οι πόρτες» για τον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και μεγιστοποιείται το θέμα ασφάλειας του κράτους μέσω του ΝΑΤΟ. Αυτόματα, οποιοσδήποτε εθνικιστικός παροξυσμός ουσιαστικά αδρανοποιείται από τους ίδιους τους πολίτες, αλλά και επιτακτικά επιβάλλεται από την Ε.Ε. η «εξαφάνιση» οποιασδήποτε ακραίας και επιθετικής πολιτικής, μέσα στα πλαίσια της ομαλής συνύπαρξης των κρατών-μελών της Ε.Ε. Το ίδιο όμως θα συμβεί και μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ που προϋποθέτει την μη πρόκληση «συμμαχικών κρατών». Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι το τέλος του θα αρχίσει την στιγμή εκείνη που θα κάνει βήματα προς οποιαδήποτε επίλυση και αυτός είναι ο κύριος αλλά και ο μοναδικός λόγος που ποτέ δεν θα επιθυμήσει να τερματιστούν οι διαφορές και η ένταση με την Ελλάδα, που με τόση επιμέλεια φροντίζει να διατηρεί τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπόλοιπος θίασός του (Μιλόσοσκι κ.α.). Κι επειδή γνωρίζει πάρα πολύ καλά το πολιτικό του μέλλον, φροντίζει να εξαφανίσει τον ισχυρότερό του αντίπαλο (Τσερβένκοφσκι) προκειμένου να είναι ο «μοναδικός παίκτης» στην πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ. Το σχέδιο της Ράις, εξάλλου, απαιτεί μεσοπρόθεσμη συνέχεια της υπάρχουσας πολιτικής Γκρούεφσκι, προκειμένου να εξασφαλίσει την σταθερή στρατιωτική και επιχειρηματική ύπαρξη (μέσω των βάσεων) των ΗΠΑ, στην συγκεκριμένη περιοχή των Βαλκανίων προσθέτοντας ένα ακόμη αγκάθι στην Ρωσία…

Κωνσταντίνος

STOPCARTEL

Λ.Συγγρου 132,17671

Αθηνα

www.stopcartel.org

NEWS LETTER 3-10-2008

Βρετανος αξιωματουχος φυλακιζεται για καρτελ αεροπορικων εταιριων φορτιου .Στην Ελλαδα ; 3-10-2008

--

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Βοηθειστε την Ελλαδα να αποκτησει πραγματικη ελευθερη οικονομια !

Συμμετοχη σε καρτελ και καταχρηση οικονομικης δυναμης ειναι κακουργημα.

Πολιτικοι τολμηστε τωρα !

Η Ελλαδα θεωρειται διεθνως και ειναι η "Μαυρη τρυπα"του Ανταγωνισμου στην Ευρωπη,καθ'οσον ελεγχεται πληρως απο πανισχυρα καρτελ.

Το STOPCARTEL απο μακρου ζητησε απο την Ελληνικη Κυβερνηση να τροποποιησει τον νομο και να θεσπισει βαρειες Αντιμονοπωλιακες ποινες.(ολο το κειμενο της τροπολογιας )

Η Ελληνικη Κυβερνηση αρνειται ακομη και να συζητησει την προταση-τροπολογια του STOPCARTEL

Στειλτε μηνυματα υποστηριξης στις προσπαθειες του STOPCARTEL

Βοηθειστε την Ελλαδα να αποκτησει πραγματικη ελευθερη οικονομια !

Δεν υπάρχουν σχόλια: