Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Προκλήσεις φασιστών με την ανοχή και την συμπαιγνία της αστυνομίας Από ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη περιοδεία κλιμακίου του Μετώπου – Ελεύθερη Αττική με την συμμετοχή του επικεφαλής Α. Αλαβάνου και πολλών στελεχών και υποψηφίων, στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.
Η περιοδεία ξεκίνησε γύρω στις 5.00μμ από την πλατεία Βικτωρίας και συνεχίστηκε στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και έπειτα Αχαρνών.
Ο Αλέκος Αλαβάνος, τα μέλη και τα στελέχη της Ελεύθερης Αττικής συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα με πλήθος κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών και διακίνησαν φυλλάδια με τις θέσεις του συνδυασμού.
Όταν το κλιμάκιο του Μετώπου έφτασε στον Άγιο Παντελεήμονα και ανέβηκε στην πλατεία αντιμετώπισε την επιθετική συμπεριφορά ολιγομελούς ομάδας ατόμων που επιχείρησαν να επιτεθούν φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα, βρίζοντας και εκσφενδονίζοντας αυγά και πλήθος άλλων αντικειμένων.
Έφτασαν να χειροδικήσουν τραυματίζοντας κάποια από τα στελέχη του συνδυασμού. Μάλιστα μια κοπέλα της έσπασαν τα δόντια. Όλα αυτά μπόρεσαν να συμβούν εξ αιτίας της προκλητικής συμπαιγνίας της αστυνομίας, ΜΑΤ και μοτοσικλετιστών, που όχι μόνο δεν εμπόδισαν τις βίαιες επιθέσεις των τραμπούκων, φασιστών αλλά ούτε συνέλαβαν κανέναν απ’ τους δράστες.
Το κλιμάκιο του Μετώπου – Ελεύθερη Αττική συνέχισε κανονικά την περιοδεία του και κατέληξε στην πλατεία Αμερικής όπου διεξάγεται συναυλία στην σκηνή του Φορτηγού με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέκος Αλαβάνος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Παπουτσή καταγγέλλοντας την στάση της αστυνομίας. Για το περιστατικό δήλωσε πως ο χώρος που είναι άβατο για τον πρωθυπουργό, τον υπουργό, τον νομάρχη, τον δήμαρχο δεν είναι άβατο για την Ελεύθερη Αττική.
Το Μέτωπο – Ελεύθερη Αττική δηλώνει λόγω και έργω ότι δεν τρομοκρατείται από την δράση και τις απειλές φασιστικών συμμοριών ούτε και πτοείται από την στάση της αστυνομίας. Αντίθετα θα συνεχίσει την δράση του καλώντας τον λαό στον δρόμο της απελευθέρωσης από την κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και το μνημόνιο, αλλά και την φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής στις λαϊκές συνοικίες, με όπλο την αλληλεγγύη και την πάλη των κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών, κόντρα στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα κηρύγματα μίσους και βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: