Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αρχηγοί στην Κέρκυρα και“επικίνδυνες” δηλώσεις ΣΑΜΑΡΑ για κατάργηση:

Δήμου-”Καλλικράτη” και...ΠΙΝ।

Προεκλογικά, Μενδώνη, ΑΞΟΝΑΣ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ.

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) 13/10/2010

τηλ. 6937179122 http://autenergos.blogspot.com/2010/07/972010-13072010.html

Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  1. Συνεχίζονται οι προεκλογικές κινήσεις του υποψηφίου δημάρχου ΖΩΧΙΟΥ Γιάννη έχοντας επαφές-συνεργασίες στην Αθήνα για το ψηφοδέλτιο και θέματα της Κέρκυρας. Μεταξύ άλλων ζήτησε ξανά συνάντηση με την κ. Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με “Ουνέσκο”και τα μνημεία της Κέρκυρας. Όπως και τον Αύγουστο, μέχρι σήμερα, η Γ. Γραμματέας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Εκτιμούμε μετά από “παρεμβάσεις” Γκερέκου-Χυτήρη λόγω και της αυστηρής ανακοίνωσης του Ζωχιού Γιάννη τον Αύγουστο.

  2. Οι Επισκέψεις Παπανδρέου-Σαμαρά το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα, μοναδικό σκοπό είχαν την ενίσχυση των υποψηφίων τους σε Δήμο και Περιφέρεια και να μη μειωθεί η ετεροδιαχείριση στην Αυτοδιοίκηση. Δε θα μας αφορούσε αν δεν χρησιμοποιούσαν τα χρήματα του λαού και τον “εξαναγκασμό” των ΜΜΕ σε βάρος υποψηφίων που δεν διορίζονται από.... αρχηγούς και κατ' επέκταση σε βάρος του λαού.

  3. Θεωρούμε πολύ σημαντική την ανακοίνωση στην Κέρκυρα του υφυπουργού Μαγκριώτη ότι το έργο της εθνικής οδού Βορρά-Νότου θα επανεξετασθεί από την αρχή αφού έτσι ανοίγει η προοπτική για τη νέα χάραξη του άξονα όπως προτείνει η ΝαΚ από χλωμό-Αγραφούς με δύο σήραγγες (Αγ.Δέκα και Παντελεήμονα) και κόμβο (για Νοσοκομείο-Πόλη), σε συνδυασμό με όλα τα κεντρικά δίκτυα.

  4. Η δήλωση Α. ΣΑΜΑΡΑ ότι θα καταργήσει τον Καλλικράτη, τον ένα δήμο στην Κέρκυρα και βέβαια την ΠΙΝ θεωρείται από τη ΝαΚ αντιλαϊκή, επικίνδυνη και αντικερκυραϊκή. Ο πολιτικός ηγέτης της ελληνικής Δεξιάς (συνοδεία του κουκουλωτή του Βατοπέδιου σκανδάλου), ως γνήσιος συνεχιστής των προγενέστερών του, εκφράζοντας το αντιλαϊκό, συγκεντρωτικό, αυταρχικό, εκμεταλλευτικό κράτος που γεννά μόνο αδικία-καταπίεση-σκάνδαλα-μνημόνια και “διαφθορά”, είναι συνεπής στη θέση του κόμματός του εναντίον της αυτοδιοίκησης και κυρίως κάθε θεσμού που αποδυναμώνει την κρατική διεφθαρμένη εξουσία και ενισχύει το λαϊκό ρόλο. Ο λαός δε θα επιτρέψει (η ΝαΚ θα στηρίξει με όποιες δυνάμεις διαθέτει) την αναβίωση του αυταρχικού συστήματος που ονειρεύεται ο κ. Σαμαράς ο οποίος τρέμει μήπως υπονομευθεού οι δεξιές επιδιώξεις αν η Καλλικράτεια αυτοδιοίκηση ισχυροποιηθεί περισσότερο με λαϊκές επιδιώξεις και αγώνες.

Καλούνται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να απαντήσουν στον αν θα δεχθούν κατάργηση του “Καλλικράτη”, του ενός δήμου και κατ' επέκταση της Περιφέρειας Ι.Ν. που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: