Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο τύπου της "Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς Στα Ιόνια"

-Για το "βοήθεια στο σπιτι"........ -Για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ακτή Μεσογγή.......

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 σχόλιο:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Δελτίο τύπου της "Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς Στα Ιόνια"



25 Οκτώβρη 2010



-Για το "βοήθεια στο σπιτι"

Η πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ έρχεται να μας θυμίσει τον πραγματικό χαρακτήρα της συζήτησης για το ελληνικό χρέος. Παρά την επίθεση της κυβέρνησης στα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αποπληρωθεί το μέρος εκείνο του χρέους προς τους εργαζόμενους των νομαρχιών και των δήμων, τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στα προγράμματα της ΕΕ. Ο αγώνας των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο σπίτι" βγάζει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια την πρόθεση των κυβερνώντων να επιτεθούν σε κάθε έκφραση του κράτους πρόνοιας. Η ανάθεση της χρηματοδότησης του προγράμματος στους ήδη χρεωμένους ΟΤΑ (η επιχορήγηση των οποίων έχει ήδη περικοπεί κατά περίπου 30% ) επί της ουσίας σημαίνει είτε τη διακοπή του προγράμματος, ανεργία για τους εργαζόμενους και μετάθεση στους ώμους των οικογενειών του οικονομικού βάρους της φροντίδας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας είτε την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και σε βάρος του κράτους και των λαϊκών στρωμάτων.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων του "Βοήθεια στο σπίτι", έναν αγώνα όχι μόνο ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις αλλά και έναν αγώνα υπέρ του δικαιώματος στην φροντίδα και την περίθαλψη των συμπολιτών μας. Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές θα πρέπει να μονιμοποιηθούν και η χρηματοδότηση των προγραμμάτων να γίνεται απευθείας από το κράτος, στο ακέραιο του ποσού.


-Για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ακτή Μεσογγή

Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των αποτελεσμάτων της αδιέξοδης πολιτικής για τον τουρισμό, με τις απολύσεις των ξενοδοχουπαλλήλων, τα κλειστά ξενοδοχεία και τις μειωμένες κρατήσεις στα Ιόνια νησιά. Η σημερινή κινητοποίηση των υπαλλήλων του Ακτή Μεσογγή στην ΠΙΝ (και η άρνηση του περιφερειάρχη να δεσμευτεί ουσιαστικά για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους) αναδεικνύει τα πάγια προβλήματα του τουρισμού στην χώρα και την περιοχή μας. Οι άνθρωποι που καταδικάστηκαν σε εξάμηνη εργασία και ζωή για δεκαετίες τώρα πέφτουν θύματα των επιχειρηματικών αναδιαρθρώσεων, με την πολιτεία να "νίπτει τα χείρας της". Αν, ήδη, οι επιχειρηματίες έχουν την απόλυτη ελευθερία να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους με το πρόσχημα της πτώσης των κερδών, απολύοντας τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτά τα κέρδη χρόνια τώρα, είναι να απορεί κανείς σε ποιά κατάσταση θα περιπέσουν τα εργασιακά δικαιώματα όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο "προσέλκυσης επενδύσεων" της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Τί διαστάσεις θα πάρει τότε η (ήδη ανεξέλεγκτη) εργοδοτική αυθαιρεσία;

Την απόλυση βέβαια ακολουθεί και ο εμπαιγμός, καθώς ο Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία μια βδομάδα μετά τις εκλογές, προκειμένου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να πάρουν όχι τα δεδουλευμένα και την ασφάλιση, αλλά επίδομα από τον ΟΑΕΔ (!). Είναι προφανές ότι η διαδικασία του fast track δεν ισχύει για τις αποφάσεις εκείνες που αφορούν τους εργαζόμενους, για τις αποφάσεις που αποτελούν ζήτημα επιβίωσης για αυτούς.


Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια στηρίζει κάθε αγώνα για το δικαίωμα στο μεροκάματο, τη ζωή και την αξιοπρέπεια της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των λαϊκών στρωμάτων. Ο αγώνας των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ακτή Μεσογγή θα νικήσει. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των καπιταλιστών!