Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οι δραστηριότητες του υποψηφίου δημάρχου Δήμου Κέρκυρας

ΖΩΧΙΟΥ Γιάννη

4/10/2010

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)

Επικοινωνία: e-mails: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com izochios@tellas.gr

τηλ. 6937179122 http://autenergos.blogspot.com/2010/07/972010-13072010.html

Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΖΩΧΙΟΥ Γιάννη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη:

1. Παραβρέθηκε στις σημαντικές εκδηλώσεις στη Ν. ΒΙΔΟ όπου πραγματοποιείται η Διεθνής Εικαστική Διαπολιτισμική Συνάντηση-Έκθεση «ιδανικη Πόλη – Η ΠΟΛΗ των φιλοσόφων». Όλα όσα δημιουργούνται εκεί τιμούν την Κέρκυρα, τους Οργανωτές και ιδιαίτερα το Δήμο Κέρκυρας.

2. Επισκέφτηκε το Ιον. Πανεπιστήμιο όπου ενημερώθηκε από τους φοιτητές για τα αιτήματα που τους οδήγησαν στην κατάληψη, έκφρασε τη συμπαράστασή του και ανέλυσε τα τμήματα των προγραμματικΩΝ αρχΩΝ σχετικών με την παιδεία στην Κέρκυρα, τον κορυφαίο ρόλο του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, το κτιριακό για τις σχολές και τους φοιτητές και βέβαια την πολιτική της ΝαΚ να λειτουργούν Πανεπιστήμιο και Φοιτητές ενταγμένοι στην κοινωνία.

3. Παραβρέθηκε στην παρουσίαση της «Μεθόδου Διαχείρισης Καταλοίπων των Ελαιοτριβείων», με εισηγητή τον μελετητή κ. Μπακούρο, που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελαιοτριβέων Κέρκυρας και ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων Ελαιοτριβείων την Κυριακή στο Επιμελητήριο.

Ο Γ. Ζωχιός δέχτηκε μια εντυπωσιακή έκπληξη αφού, η μέθοδος της «ΑΝΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ» που πρότεινε ο κ. Μπακούρος ήταν η μέθοδος που το 1987, οι καθηγητές Γεωπονικού Πανεπιστημίου Μπαλής και Νταλής, είχαν εισηγηθεί ως λύση για τη μούργα κλπ στο 3ήμερο Συνέδριο που οργάνωσε η ΟΚΕΣΑ στην Αθήνα για την «Οικονομική-Κοινωνική και Πολιτιστική Ανάπτυξη της Κέρκυρας». Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο Συνέδριο το 1987, ειδικός επιστήμονας εισηγήθηκε και έγινε αποδεχτή η λύση των φραγμάτων για τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης.

Κατά το χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέπτυξε στους Ελαιοτριβείς και στους άλλους παρευρισκόμενους τις θέσεις που η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) προτείνει για το περιβάλλον και την αγροτική ανάπτυξη με κεντρικό ρόλο στα επιμελητήρια, τους συνεταιρισμούς και τα σχετικά σωματεία, μέσα από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Διαπόντιων-Κέρκυρας. Διευκρίνισε ότι τόσο σημαντικά θέματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα «φορτώνονται» ΜΟΝΟ μεμονωμένα αλλά να αποτελεί συνολική πολιτική του Δήμου με τις ανάλογες απαιτήσεις από το κράτος. Εξήγησε ότι οι συνολικές λύσεις δίνονται με τις 10 Κεντρικές Υποδομές που προτείνονται από τη ΝαΚ με πρώτο τον Οδικό ‘Άξονα Βορρά-Νότου και τις παράλληλες εγκαταστάσεις ύδρευσης-άρδευσης, αποχέτευσης, φ. αερίου, δικτύων και απόβλητων που θα ξεκινήσουν την 1/1/2001 εάν ο λαός εξουσιοδοτήσει τη ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ.

Τέλος, ο κ. Μπακούρος επιβεβαίωσε ότι, το εργοστάσιο για επεξεργασία της μούργας κλπ με παραγωγή ενέργειας που προτείνει από την ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ επεξεργασία, μπορεί να συνδυαστεί με το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος από την καύση των σκουπιδιών που προτείνει η ΝαΚ.

Σήμερα 4/10/2010 ο Γιάννης Ζωχιός:

- Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ΚΟΡΦΟΥ ΤΣΑΝΕΛ, θα παραβρεθεί στις 10 το βράδυ στην κοινή εμφάνιση όλων των υποψηφίων δημάρχων.

- Θα συναντηθεί με:

Τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Τον Αρχιεπίσκοπο του Καθολικού Δόγματος κον. Σπιτιέρη Ιωσήφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: