Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Καλό Καλοκαίρι !
http://vavanta.blogspot.com

Προβοκάτσια ή βλακεία;

Μικρός Φωκίων

Το ΙΝΚΑ καλεί τους καταναλωτές να κάνουν μποϋκοτάζ στα τρόφιμα κάθε Πέμπτη μέχρι να μειωθούν οι τιμές. Κάποιος αφελής θα μπορούσε να πει πως κάτι είναι και αυτό, είναι μια μίνιμουμ αντίδραση στην ακρίβεια. Στην πραγματικότητα όμως αυτή η κίνηση μοιάζει να είναι προβοκατόρικη για τον στόχο των καταναλωτών. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ακόμα και αν τις Πέμπτες δεν αγόραζε κανένας τρόφιμα (γενικά και αόριστα) οι εταιρείες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα μιας και τα τρόφιμα θα τα αγόραζε ο καταναλωτής την προηγούμενη μέρα ή την επόμενη. Οπότε το αποτέλεσμα του μποϋκοτάζ είναι προδιαγεγραμμένο. Πλήρης αποτυχία. Και δεν είναι το μοναδικό αρνητικό. Στην ουσία ο καταναλωτής θα πιστέψει ότι το μποϋκοτάζ ως όπλο άμυνας είναι αποτυχημένο. Στην ουσία το ΙΝΚΑ με αυτή του την πρόταση στηρίζει την ακρίβεια και αποδυναμώνει τις δυνατότητες των καταναλωτών. Αν η πρόταση αυτή δεν έγινε λόγω βλακείας τότε έγινε προβοκατόρικα.

Τι θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα; Όπως έχω ξαναγράψει το στοχευόμενο μποϋκοτάζ το οποίο θα έχει διάρκεια. Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση των καταναλωτών. όσο θα περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι θα συμμετέχουν στο μποϋκοτάζ.

Έγινε πριν από λίγο καιρό ένα μποϊκοτάζ στο ακριβό γάλα, αυτό που κοστίζει πάνω από ένα Ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να παρατηρηθεί μια πραγματική ή φημολογούμενη έλλειψη φθηνού γάλατος. Αν όμως ο στόχος δεν ήταν γενικός αλλά στόχευε σε μια μάρκα πχ ΔΕΛΤΑ τότε θα αποδυναμώναμε τις προβοκάτσιες από τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες. Τι θα κάνανε; Θα κρύβανε όλα τα γάλατα εκτός από της ΔΕΛΤΑ;

Άρα αν θέλουμε να έχουμε πράγματι αποτέλεσμα μία λύση υπάρχει. Μποϋκοτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα, με συνεχή ενημέρωση και προτροπή με όσα μέσα διαθέτουμε και χωρίς χρονικό περιορισμό, το μποϋκοτάζ θα σταματήσει όταν πετύχουμε τον στόχο μας.

Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες ή ενστάσεις, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Η δική μου πρόταση είναι καθαρή και πιστεύω ότι είναι η μοναδική που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Ας ξεκινήσουμε με το γάλα, μιας και αυτό το προϊόν ήταν το πρώτο που μπήκε στην λίστα. Μπορούμε να φτιάξουμε μια λίστα από όλα τα προϊόντα και να τα μποϋκοτάρουμε.

Μπορείτε να πείτε την γνώμη σας ή τις προτάσεις σας εδώ: http://antiakribeia.blogspot.com/

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: