Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Οδυσσέας Επικουρίδης

Προβολή Ελληνικού Πολιτισμού Εκτός των Συνόρων μας

Λεωνίδας Λοϊζίδης
www.loizides.gr

Η χώρα μας παρότι μικρή συνεχίζει να 'μπολιάζει' με τη μοναδική της δυναμική πολίτες όλου του κόσμου σε σημαντικούς τομείς και πόσο μάλλον στον πολιτισμό.

Σήμερα η τεχνολογία καθιστά την προβολή αυτή πιο γρήγορη αλλά σε καμία περίπτωση δεν την αντικαθιστά με την προσωπική συμβολή των ανθρώπων που είναι η Ελλάδα μας στο εξωτερικό.

Το "Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη" ταξιδεύει τις "ΒΑΚΧΕΣ" του Ευριπίδη σε απόδοση της κοσμήτορος και καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίκας Θωμαδάκη και σε σκηνοθεσία του πρωτοποριακού και καινοτόμου σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη με 20ετή ενεργή πορεία στο θεατρικό στερέωμα, υπηρετώντας πάντα το ποιοτικό θέατρο, και με καλλιτεχνικές επιτυχίες που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν, όπως φιλοδοξεί και η νέα μας επερχόμενη παραγωγή, στο εξωτερικό και να περιοδεύσουν σε Ευρώπη και Αμερική. Την μουσική που θα πλαισιώσει την εν λόγω θεατρική παραγωγή συνθέτει και επιμελείται ο διεθνούς φήμης και βραβευμένος στην Αμερική συνθέτης, Δημήτρης Κατής, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης επιμελείται η Δέσποινα Βολίδη. Το έργο θα παρουσιαστεί στα Ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους. Η πρωτοτυπία του έγκειται στην απόδοσή του μόνο από γυναικείο καστ, που θα αποτελείται συνολικά από οχτώ γυναίκες, επίλεκτες επαγγελματίες ηθοποιούς, εκ των καλυτέρων Ελλήνων ηθοποιών. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα του Λεωνίδα Λοϊζίδη, που στόχο έχει να αναδείξει το ρόλο και τη δύναμη της γυναίκας, τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα και το αύριο....perisotera www.loizides.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: