Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

«Πενθούμε τον Αλέξανδρο» Συλλήψεις και τραυματισμοί στο Αμβούργο σε διαδήλωση αλληλεγγύης στην ελληνική νεολαίαΤο γύρο του κόσμου κάνουν εδώ και δύο εβδομάδες εικόνες από την Ελλάδα στις φλόγες
Αμβούργο Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν το Σάββατο στο Αμβούργο στη διάρκεια συμπλοκών που ξέσπασαν στο περιθώριο συγκέντρωσης συμπαράστασης στο μαθητικό κίνημα της Ελλάδας. Εκδήλωση διαμαρτυρίας και μπροστά από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Στη διαδήλωση στο Αμβούργο μετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Οι διαδηλωτές, κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Η αλληλεγγύη είναι ένα όπλο, η εξέγερση ένα επιχείρημα. Πενθούμε τον Αλέξανδρο» σε αναφορά στον 16χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από ειδικό φρουρό της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε μπροστά από το προξενείο της Ελλάδας.

Παράλληλα, μία μικρή ομάδα διαδηλωτών, περίπου 15 άτομα, διαμαρτυρήθηκε το Σάββατο μπροστά από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους «εξεγερθέντες» στην Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα για την «απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων».

Αστυνομική δύναμη έλαβε προληπτικά μέτρα. Η μικρή ομάδα των διαδηλωτών αποτελείτο από Αμερικανούς, κυρίως φοιτητές, που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας σε όλο τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, έκαναν ξανά το γύρο του κόσμου φωτογραφίες με τα επεισόδια γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας...

Newsroom ΔΟΛ

               21/12/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: