Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ειδήσεις για την Κέρκυρα

Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς διαδήλωσαν κατά της συνόδου ΝΑΤΟ και ΟΑΣΕ (27/06/2009)

Στο μέτωπο των αντιδράσεων:
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, διαδήλωση υπό τη διοργάνωση της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας και με τη στήριξη και συμμετοχή πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων.
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και τον όγκο της διαδήλωσης, υποστηρίζοντας ότι ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα. Στην πορεία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους ο οποίος δήλωσε αντίθετος με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

Από τη διαδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης

Στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης αλλά και των συνδικαλιστικών σωματείων που συμμετείχαν στη διαδήλωση, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «ΝΑΤΟ & ΟΑΣΕ μακέλεψαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, είναι αυτοί που για τα συμφέροντα τους, έφτιαξαν και φτιάχνουν κράτη προτεκτοράτα στα Βαλκάνια για να τρομοκρατούν τους λαούς της περιοχής με νέους πολέμους. Είναι αυτοί που συνεχίζουν το μακελειό στο Ιράν και το Αφγανιστάν. ΝΑΤΟ & ΟΑΣΕ είναι οι απόλυτοι τρομοκράτες των λαών. Οι λαοί ξέρουν πια ότι όταν αυτοί μιλούν για ειρήνη εννοούν νέους πολέμους, όταν μιλούν για ασφάλεια εννοούν νέα τρομοκρατικά μέτρα για τους λαούς. Είναι αυτοί που με τον όλεθρο του πολέμου, με τη στήριξη τυραννικών καθεστώτων με τη συντήρηση της εξαθλίωσης στο τρίτο κόσμο, σπρώχνουν στη μετανάστευση και στο ψευτοπαράδεισο της Ε.Ε εκατομμύρια απλών ανθρώπων. Και αφού διαλύσουν και ερημώσουν τις άλλες πατρίδες θα μιλήσουν με θράσος για την ανάγκη ελέγχου των συνόρων παρουσιάζοντας ως αιτία όλων των προβλημάτων τους εξαθλιωμένους του τρίτου κόσμου που αυτοί και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια δημιούργησαν. Τέτοια σχέδια πολέμου ήρθαν να συζητήσουν και στο νησί μας».
Η πορεία ήταν ήρεμη και κατέληξε στο Λιμάνι της Κέρκυρας όπου οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν.
Λίγο αργότερα, δεύτερη διαδήλωση μικρότερη σε όγκο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης υπό τη διοργάνωση φορέων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ συγκέντρωση δαμαρτυρίας στο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποίησε ομάδα αντεξουσιαστών.
Η εν λόγω ομάδα προγραμματίζει πορεία διαμαρτυρίας για σήμερα το απόγευμα στις 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: