Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ:

Κρίσης,ΟΚΕΣΑ,συνέχεια:

1η Φλεβάρη, στο ΕΦΕΤΕΙΟ Κέρκυρας,

η πολιτική δίκη κατά ΖΩΧΙΟΥΓιάννη!

Καλούνται όλοι και ΜΜΕ-ΟΚΕΣΑ

Φορείς-πολιτικοί στο Εφετείο.

Αναμένεται και η απόφαση ΟΚΕΣΑ!

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΕκδικάζεται τη Δευτέρα 1/2/2010 στο Εφετείο Κέρκυρας η έφεση του Γιάννη Ζωχιού για τα γεγονότα στην ΟΚΕΣΑ.

Οδηγούνται στα δικαστήρια οι αγώνες:

- Να αναπτυχθεί η ΟΚΕΣΑ για να συντονίζει τους Απόδημους και να δημιουργούν πολιτισμό.

- Να στηρίζει τη Γενέτειρα και τα προβλήματά της.

- Να λειτουργεί η ΟΚΕΣΑ αυτόνομα, μακριά από έλεγχο κομμάτων και πολιτικάντηδων.

- Να μην πουληθεί το 3ώροφο Κτίριο που αγοράστηκε με στέρημα λαού και φορέων.

- Να μη σπαταλιούνται οι οικονομικές προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων για την αναπαλαίωση του Κτιρίου.

- Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε κάθε πράξη και διαχείριση, δημοκρατία στη λειτουργία, σεβασμός στα όργανα και στα δικαιώματα.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠαραθέτουμε αποφάσεις δικαίωσης του Γ. Ζωχιού από: το Εφετείο Αθηνών, το 15ο Συνέδριο της ΟΚΕΣΑ και στοιχεία του τελευταίου Συμβουλίου της ΟΚΕΣΑ:

Α. Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 817

που δέχτηκε και το Εφετείο:

1. «Η αναφορά (από το Γ. ΖΩΧΙΟ) στη μεθόδευση πώλησης του ακινήτου… καθώς επίσης και η χρησιμοποίηση από τον ενάγοντα (Δ. ΚΑΠΑΔΟΧΟ) τίτλων τους οποίους δεν κατείχε και ειδικότερα εκείνους του καθηγητή της Παντείου και της Νομικής, αποδείχθηκε αληθής».

2. «…η ρήση του εναγόμενου (ΖΩΧΙΟΥ) ότι τα 27.000.000 δραχμές που είχε εγκρίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναπαλαίωση του τριώροφου διατηρητέου ακινήτου ‘κινδυνεύουν να χαθούν’ ήταν αλήθεια…».

3. «…σχετικά με τα αναφερόμενα από τον εναγόμενο (ΖΩΧΙΟ) για οικονομικά

σκάνδαλα, αυτά αποδείχτηκαν αληθή…» (Σημείωση: αφορούν το αναφερθέν στις επιστολές για κατασπατάληση περίπου 20 εκατ. δρχ. που είχαν δοθεί από φορείς της Κέρκυρας, το κράτος, ιδιώτες κλπ για την αναπαλαίωση. Επίσης άλλα προβλήματα στη διαχείριση).

4. «Αναφορικά δε με την προσφώνηση…. κατά την οποία απεκάλεσε τον ενάγοντα (ΚΑΠΑΔΟΧΟ) ‘μη συγγραφέα βιβλίων του 17ου αιώνα’, αυτός (ΖΩΧΙΟΣ) εξέφρασε μια εκτίμηση για το κατά πόσο …τα δύο βιβλία… ‘Αγροτικός Πλούτος της Κέρκυρας’ και ‘Εκκλησιές και Μοναστήρια’ ήταν πράγματι επιστημονικά πρωτότυπη δεδομένου ότι επρόκειτο για επιμέλεια σε έργο άλλων και ειδικότερα του γάλλου κ. Ντεκόρς».

5. «…το θέμα που έθιξε (ο ΖΩΧΙΟΣ).., συγκεκριμένα η απώλεια της αυτονομίας της Ομοσπονδίας… υπό την έννοια της επιρροής του κ. Γ. ΔΡΥ…. εκκινούσε από το ότι μια ομάδα συμβούλων της Ομοσπονδίας… ήταν παράλληλα και πολιτικά στελέχη είτε στο πολιτικό είτε στο Υπουργικό γραφείο του Γ. ΔΡΥ. Άλλωστε ο ενάγων (ΚΑΠΑΔΟΧΟΣ) παρουσίαζε το έργο του Γ. ΔΡΥ σε όλες τις μεγάλες προεκλογικές εκδηλώσεις, γεγονός που σχολιαζόταν στην ομοσπονδία…».

6. «…τα όσα ο εναγόμενος (ΖΩΧΙΟΣ) ανέφερε για την εκδίωξή του με τον συγκεκριμένο τρόπο (σημείωση: Κλήση της αστυνομίας) από τα γραφεία της ομοσπονδίας ήταν αληθινά καθώς επίσης και τα σχετικά με την διαγραφή του συλλόγου του των Βουνιαταδιτών…».

7. «Συνεπώς από όλα τα ανωτέρω συνάγεται ότι ο εναγόμενος (ΖΩΧΙΟΣ) δεν τέλεσε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, δεδομένου ότι όσα ισχυρίστηκε και διέδωσε με τις επίδικες επιστολές του … ήταν αληθινά…»

Β. ΑΠΟΦΑΣΗ 15ου Συνέδριου ΟΚΕΣΑ

1.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤο 15ο Συνέδριο, επιθυμώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της δικαστικής κρίσης στην ΟΚΕΣΑ, αποφασίζει: 1. Αποδοκιμάζει απερίφραστα τα δημοσιεύματα στο φύλλο 35 της εφημερίδας «Τα Κερκυραϊκά» τα οποία προκάλεσαν τη σαφή διάψευση του Εισαγγελέα Αθ. Καφίρη και του Π. Σαμούρη (Δ/ντή του Γραφείου του Τ. Χυτήρη), σύμφωνα με τα κείμενα που κατατέθηκαν στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

2. 2. Αποδοκιμάζει απερίφραστα τα δημοσιεύματα στο φύλλο 35 της εφημερίδας «Τα Κερκυραϊκά» κλπ, σύμφωνα με τα οποία οι Γιάννης Κοντοσώρος και Γιάννης Ζωχιός ήταν παράνομοι Πρόεδροι της Εξ. Επιτροπής και του ΔΣ αντίστοιχα και ήταν παράνομη η αγορά του Κτιρίου-Πνευματικού Κέντρου.

3. 3. Ακυρώνει την απόφαση του ΔΣ προς τους Συλλόγους και τα ΜΜΕ ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος Γιάννης Ζωχιός δεν προσκαλείται, δεν προσφωνείται στην ΟΚΕΣΑ και στους Συλλόγους και δεν δημοσιεύονται κείμενά του στην Εφημερίδα.

Γ. Προτάσεις Συμβούλων στη συνεδρίαση

Του ΔΣ ΟΚΕΣΑ της 27/1/2010

(αναμένεται η απόφαση για ανάρτηση)

Ξενοδοχεία & Διαμέρισματα στην Κέρκυρα1. Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά την ανάκληση άμεσα όλων των προσεπικλήσεων κατά της ΟΚΕΣΑ και των 20 Στελεχών της στην δικαστική αντιπαράθεση Στελεχών της Ομοσπονδίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε περίπτωση μη επίσημης ανάκλησης, το ΔΣ αποφασίζει να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει τα δικαιώματά της ώστε να μην έχει οικονομικές και νομικές συνέπειες αλλά να στηρίξει τους 20 που προσεπικλήθηκαν.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα στελέχη-διαδίκους των δικάσιμων της 1ης και 25ης Φλεβάρη 2010 να αποσύρουν τις μηνύσεις και αγωγές αποδεχόμενα την απόφαση του 15ου Συνεδρίου της ΟΚΕΣΑ.

3. Η ΟΚΕΣΑ συγκροτεί επιτροπή η οποία θα ερευνήσει σε βάθος και θα συντάξει λεπτομερές πόρισμα σχετικά με όσα αναφέρονται στις αγωγές και μηνύσεις των διαδίκων στελεχών της ΟΚΕΣΑ, εκείνα που συμπληρωματικά θα προσθέσουν για έρευνα και όσα το ΔΣ και η επιτροπή κρίνει σχετικά με τη λειτουργία και τη διαχείριση στην ΟΚΕΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: