Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΉ “ΚΕΡΚΥΡΑΙΑΡΧΩΝ” ΣΙΩΠΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ!

Η περίοδος της “εξαγοράς συνειδήσεων “ ζει!

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος πήγε στην Κέρκυρα με πλήρη γνώση ότι θα επαναλάβε τις αθλιότητες Δένδια-Αβραμόπουλου στο νέο Νοσοκομείο.

Όμως, η δημόσια (και ψύχραιμη) παρέμβαση Μπούκα κτύπησε καμπάνα και ίσως καθόρισε τις εξελίξεις.

Ο Α. Λοβέρδος πήγε να κάμει τη φιέστα του... αγιασμού! Τι άλλη κατάπτωση να προσθέσει ένας υπουργός που αρέσκεται (και) στη φιγούρα!

Τελικά, έκανε τη γνωστή επικοινωνιακή μπαρούφα του! Εμφανίστηκε να αποστρέφεται τις... φιέστες αν και γνώριζε απόλυτα τι σχεδιάστηκε!

Όμως: Ω, του... θαύματος! Εκκωφαντική σιωπή για τον εξευτελισμό που επιφύλαξε στους παρευρισκομένους να του υποβάλλουν τα σέβη! ΜΜΕ και δήθεν εχθροί του αθηνοκεντρικού κράτους, υποκλίθηκαν στον εκπρόσωπο του... Κολωνακίου και... ξεφάντωσαν κυρίως κατά του... διορισμένου Προέδρου του Νοσοκομείου, ο οποίος βέβαια έχει τις δικές του τεράστιες ευθύνες για την πρωτοβουλία ή την αποδοχή εντολής να οργανώσει τα θρησκευτικοπολιτικά μασκαρέματα ενώ θα μπορούσε να γκρεμίσει την πινακίδα (Δένδια) της ντροπής και να τοποθετήσει άλλην, ΤΙΜΏΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΌ ΚΑΙ ΜΌΝΟ! Και έως εκεί! Ο υπουργός δεν χρειαζόταν στην Κέρκυρα!

Η διαδικασία του... αγιασμού σημαίνει το επίσημο μπουκάρισμα των εμπόρων της ελπίδας, της ζωής και της... υγείας στο νέο νέο νοσοκομείο!

Γιατί όμως τόση σιωπή απέναντι στον Αθηνοκεντρικό Επισκέπτη και την εξάντληση των λεονταρισμών κατά κάποιων... τοπικών και κυρίως του Προέδρου; Γιατί, ΜΜΕ και άλλοι παράγοντες δεν ξιφούλκησαν; Γιατί το... κερκυραϊκό φως που μεταλαμπαδεύτηκε (από τα πολλά που εκπέμπουν οι άριοι) ήταν της υπόκλισης προς το...Κέντρο;

Ας δούμε λίγο το βαθύτερο (και σε χρόνο) παρασκήνιο:

Ο Λοβέρδος είναι ο Υπαρχηγός του ακροΔΕΞΙΌστροφου Αρχηγού Μπένυ στο ΔΕΞΙΌστροφο ΠΑΣΟΚ!

Η Κέρκυρα μεγαλούργησε ακροδεξιόστροφα μια και το “σύστημα” με την “εξαγορά συνειδήσεων” ρίζωσε βαθιά αφού, μακρόχρονα, πολλές... συνειδήσεις, ΑΠΌ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΈΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΆ, υπήρξαν τρόφιμες αυτού του “διεφθαρμένου συστήματος”. Το χώρο της Υγείας τον είχαν εμπλέξει βαθιά . Ιδιαίτερα το 2002 είχαν ειπωθεί πολλά περί... εξαγορασμένων συνειδήσεων! Θύμα μεγάλο αυτού του “συστήματος” υπήρξε και η ΟΚΕΣΑ!

Τελευταία, αυτό το... σύστημα αναγεννήθηκε (διορισμένο από το Κολωνάκι) επτανησιακά!

Όμως, στο Αθηναϊκό Κέντρο συμβαίνουν σημαντικότατες... ΔΕΞΙΕΣ εξελίξεις:

Ο... ακροδεξιόστροφος Αρχηγός βρίσκεται σε αδιάκοπο εναγκαλισμό με τον Πρόεδρο Καρατζαφύρερ!

Το σημαντικότερο: Αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση του Υπαρχηγού Λοβέρδου, ήλθε το επίσημο διάγγελμα Βενιζέλου ότι ΔΕ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΊ η εγκληματική, κατά του λαού, περίοδος Καραμανλή! Δηλαδή, ο λαός έδειξε ανοχή απέναντι στην πλέον σκληρή πολιτική ακούγοντας τις σαφείς διαβεβαιώσεις ΠΑΣΟΚ ότι, εκτός από τις μεγάλες προσδοκίες, θα τιμωρούνταν και οι πολιτικοί εγκληματίες, αλλά ξαφνικά ακούει τον Υπαρχηγό να διακηρύσσει αδιάντροπα: Σας εξαπατήσαμε!

Έτσι, δεν αθωώνει μόνο και πλήρως το ΔΕΞΙΟ, Καραμανλικό, σύμβολο αλλά κυρίως όλη τη ΔΕΞΙΑ!

Αυτό όμως βολεύει και την (συντηρητική) αριστερά αφού κύριος στόχος της δεν είναι η ΔΕΞΙΌστροφη πολιτική του ΠΑΣΟΚ (και κατ' επέκταση το ΔΕΞΙΟ σύστημα) αλλά ευκαιριακά ψηφοθηρικά κέρδη από τη φθορά του!

Έτσι λοιπόν στήθηκε η.... ασυλία στον Αθηναίο Λοβέρδου υπαρχηγό του ακροΔΕΞΙΟστροφου που μπήκε στο ΠΑΣΟΚ “επειδή ήμουν Σημιτικός” και πρόσφατα χαρακτήρισε ρουφιάνους όσους καταγγέλλουν τους φοροφυγάδες!

Σιγά που δεν ήξεραν ότι γυρόφερνε το Νησί ή ότι... κουράστηκαν τα... πανό να περιμένουν ή ότι το... Σωματείο ήταν “από το πρωί στο Νοσοκομείο” ( Άκουσον, άκουσον: από το... πρωί!!!) και... δεν... άντεχε!

Οι βαθιές ρίζες της περιόδου της “εξαγοράς συνειδήσεων” και η... ανανέωσή της, αποτελούν ένα σημαντικό κόμβο στην μακρόχρονη καταθληπτική εικόνα της Κέρκυρας με ειδικό “σεβασμό” στο Αθηνοκεντρικό κράτος, θρησκευτικό σκοταδισμό, βαθύ συντηρητισμό, καθυστέρηση, υπανάπτυξη, αναλφαβητισμό. .!

Δεν υπάρχουν σχόλια: