Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΚΑΝΟΡΑΣ:Κατεπείγον προς Εφορευτική Συνεταιρισμού ΔΕΗ:Αναβολή εκλογών-Έκτακτη ΓΣ-Θεσμική έρευνα της "κρίσης".



κατεπείγουσα επιστολή
 

προς την Εφορευτική
 

Συνεταιρισμού ΔΕΗ


από τη Συνεταιριστική 
 

Κίνηση Ανατροπής


Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ







Προτείνει:

- Αναβολή εκλογών στο Συνεταιρισμό

- Άμεση σύγκλιση έκτακτης ΓΣ

- Θεσμική έρευνα της "κρίσης".

To autenergos.blogspot, με διαχρονικό ρόλο ανάδειξης σημαντικότατων κοινωνικών-εργατικών-ταξικών  θεμάτων, παρουσιάζει την κρίσιμη,  αναλυτικότατη αυτή επιστολή της Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ η οποία πρέπει να ταρακουνήσει θεσμούς, το συνδικαλιστικό,  συνεταιριστικό και κοινωνικά  κινήματα, παρατάξεις, κόμματα κάθε πρόσωπο με πολιτική, ταξική , συνεταιριστική  συνείδηση.

Κυρίως όμως πρέπει να ξεσηκώσει τους
  
 απανταχού εργαζόμενους

και συνταξιούχους της ΔΕΗ.


Είναι διαπιστωμένο ότι, σε αντίθεση με συνειδητοποιημένα Συνδικάτα,  η ΓΕΝΟΠ,  η ΠΟΣ, άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία και Εργατικοί Εκπρόσωποι στις Διοικήσεις ΔΕΗ κλπ,   όχι μόνο  σιωπούν σκανδαλωδώς για την κρίση και τα "γεγονότα" στον ΠΣΥΠ αλλά  φέρονται να επιδιώκουν  και τη σιωπή άλλων. 

Είναι χαρακτηριστική η "στάση" απέναντι σε  προσπάθειες τρομοκράτησης ή "ταπείνωσης"  της Προέδρου του Σωματείου στο Συνεταιρισμό (αλλά και κορυφαίας συνδικαλίστριας  έως ΓΣΕΕ) η οποία μηνύθηκε για το θάρρος της να προστατεύει το κύρος του ΠΣΥΠ και τους εργαζόμενους, στην απόλυση της Υποδιευθύντριας γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Συνεταίρων αλλά και σε απειλές κατά πρώην Αντιπροέδρου της ΓΕΝΟΠ γιατί αναδεικνύει την "κρίση"  και προβάλλει   ανακοινώσεις  του Σωματείου ΠΣΥΠ κλπ. 

Πάντως,  το πόσο καθοριστική θεωρεί η  Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ την  αποδοχή της πρότασής της από την Εφορευτική του Συνεταιρισμού, φαίνεται από το κλείσιμο της επιστολής με τη συνταρακτική κραυγή:
".....Να αποκαταστήσετε το κύρος δεκάδων χιλιάδων Εργαζόμενων-Συνταξιούχων της ΔΕΗ και των Οικογενειών τους, των ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμιων που προσβάλλονται επειδή στιγματίζονται αφενός ως αδιάφοροι για τη Συνεταιριστική Ιδέα, τη Συνεταιριστική Περιουσία, τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ και αφετέρου ως απηνείς διώκτες, άτεγκτοι εργοδότες, αδίστακτα αφεντικά".


Παρακάτω ολόκληρη η Επιστολή 
της Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ:

Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ
Κίνηση ΑΝατροπής
ΟΡαματικόςΑυτοδιαχειριζόμενοςΣυνεταιρισμόςΔΕΗ


Αθήνα: 14/5/2016
Κατεπείγον
Προς την Εφορευτική του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ:
Θέμα: Αναβολή εκλογών - Έκτακτη ΓΣ - Θεσμική έρευνα της "κρίσης".


Κυρίες/Κύριοι Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής,
Έκπληκτοι Συνέταιροι του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ (με 17 χιλ. μέλη τουλάχιστον) μαθαίνουν, τυχαία, ότι πραγματοποιήθηκε στις 11 Μάη 2016 εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στην οποία ψηφίστηκε ο απολογισμός 2015 και σας εξέλεξε προκειμένου να διεξάγετε τις εκλογές.
Προσκλήσεις προς τα μέλη για τις Συνελεύσεις δεν εμφανίζονται ούτε σε μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, ούτε στα e-mails, μήτε στις ηλεκτρονικές σελίδες του ΠΣΥΠ και στο fb. Επίσης, δεν έφθασαν ταχυδρομικά και, σε ηλεκτρονική αναζήτηση, δεν εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Αντίθετα, στο fb του ΠΣΥΠ (https://www.facebook.com/psypdeh.gr/) αναρτήθηκαν, μετά, εικόνες από τη Συνέλευση αλλά με ελάχιστη παρουσία περίπου τριών δεκάδων μελών, παρά την απαιτούμενη ιδιαίτερη συμμετοχή από τις 17 χιλ. Συνεταίρους.
Και όλα αυτά παρόλα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός και έπρεπε να λάβουν γνώση χιλιάδες Συνέταιροι και να πάρουν ιστορικές αποφάσεις.
 Έκπληξη προκαλεί πληροφορία ότι δεν κατατέθηκε Έκθεση Ορκωτών,όπως και το 2015, ενώ δεν είναι γνωστό αν μοιράστηκε Έκθεση Εποπτικού ή απλώς διαβάστηκε από μη σχετικούς.
Υπενθυμίζεται ότι για δεκαετίες η Συνέλευση πραγματοποιείται στους Μήνες Ιούνιο-Ιούλιο.
Φυσικά, απαιτείται καταστατική και νομική διερεύνηση όλων των παραπάνω.

Όμως, Η κρίση που επικρατεί εδώ και χρόνια στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΔΕΗ και η οποία έχει επιδεινωθεί τελευταία” (σύμφωνα με το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 10-5-2016 του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - SASE: Τσιβγούλη, Βερνα-δάκη...., ο οποίος έχει και πολλές εκατοντάδες Συνεταίρους), δεν μπορεί να μη διερευνηθεί και αντιμετωπισθεί πριν τις εκλογές.

 
Οι σχετικές διαχρονικές ανακοινώσεις/καταγγελίες Σωματείων και Παρατάξεων, οι συγκλονιστικές διαμαρτυρίες/καταγγελίες του Σωματείου των Εργαζόμενων στο Συνε-ταιρισμό και το πλήθος των αγωνιωδών Εκθέσεων της πρώην Υποδιευθύντριας ΠΣΥΠ/ΔΕΗ, απαιτούν διερεύνηση σε συνδυασμό με τις μηνύσεις κλπ εναντίον της Προέδρου του Σωματείου και της Υποδιευθύντριας αλλά και την αζήμια απόλυσή της.


Έχετε λοιπόν τη μεγάλη υποχρέωση και ευθύνη:
 
- Να αναβάλλετε τις εκλογές για όσο χρόνο απαιτείται.
- Να ζητήσετε έκτακτη Γενική Συνέλευση Συνεταίρων με σκοπό να γίνει ουσιαστική συζήτηση με εισηγητικό λόγο και στην Πρόεδρο του Σωματείου και στην απολυμένη Υποδιευθύντρια και ακολούθως να λάβει αποφάσεις διερεύνησης της “Κρίσης”, των αιτιών και των βλαβών που έχουν προκληθεί.
- Σε περίπτωση που δε γίνει δεκτό το αίτημά σας από το ΔΣ, να παραιτηθείτε ώστε να είναι αναγκαία η σύγκληση της Γεν. Συνέλευσης.

Σας γίνεται γνωστό ότι, 
 
σε περίπτωση που είχαν ληφθεί προσκλήσεις για τη Συνέλευση 2016, Συνέταιροι και Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ. ΠΣΥΠ/ΔΕΗ θα κατέθεταν στην έναρξη της Συνέλευσης την παρακάτω πρόταση για απόφαση:

Α. Διακοπή των εργασιών της ΓΣ και συνέχιση σε νέα ημερομηνία.
Β. Εκλογή, 3μελούς Επιτροπής με εντολή να καταθέσει εισήγηση στη νέα συνεδρίαση.
Γ. Η 3μελής Επιτροπή, μετά από γραπτό αίτημα της ίδιας, να στελεχωθεί με ισότιμη συμμετοχή, προαιρετικά, από εκπροσώπους των: Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ορκωτών Λογιστών, ΔΕΗ, Οικονομικού Επιμελητηρίου, ΣΔΟΕ, ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίας Λογιστών, ΓΕΝΟΠ και ΠΟΣ ΔΕΗ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ/SASE.
Δ. Όσο λειτουργεί η Επιτροπή, αναστέλλονται οι αρμοδιότητες Προεδρείων: ΔΣ, Επ.Συμβ. και οι συμβάσεις Οικονομικών και Νομικών Συμβούλων. Δε λαμβάνονται αποφάσεις που να δεσμεύουν το Συνεταιρισμό.
Ε. Άμεση ανάκληση:
- Μηνύσεων και αγωγής κατά της Προέδρου του Σωματείου και της πρ. Υποδιευθύντριας.
- Όλων των αντεργατικών μισθολογικών μειώσεων στους Εργαζόμενους ΠΣΥΠ.

Ζ. Η Επιτροπή, με απεριόριστες αρμοδιότητες, διευκολύνεται από τα Όργανα και Υπηρεσίες ΠΣΥΠ να εξετάσει οτιδήποτε, από οπουδήποτε τεθεί και να καταθέσει πόρισμα στη Γ. Συνέλευση ενδεικτικά για:

1. α).Πώς έφθασε ο ΠΣΥΠ στη σημερινή δραματική κατάσταση. Αν κινδυνεύει από “σκέψεις”διάλυσης.
β). Γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι καθοριστικές αποφάσεις της Συνέλευσης 2008 η οποία διέβλεψε σαφώς την επερχόμενη ένταση της κρίσης. Γιατί δεν υλοποίησαν καίριες Υπηρεσιακές Εισηγήσεις.
γ). Πώς και γιατί “αποθέματα” εμπορευμάτων έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ.

2. Τους λόγους καθαίρεσης το 2013 του πρώτου Προέδρου της σημερινής Διοίκησης, (η οποία εκλέχτηκε τον Ιούλιο 2012 και όχι το Μάρτη 2013 όπως, περίεργα, το Προεδρείο του ΔΣ προβάλλει σε δικαστήρια) , αν και κοινές οι ευθύνες με τον τότε αλλά και σημερινό Γ. Γραμματέα.
3. Όλες τις συνταρακτικές καταγγελίες-διαμαρτυρίες-προτάσεις στις ανακοινώσεις του Σωματείου Προ-σωπικού για την κρίση στο Συνεταιρισμό και τις μεγάλες, αποκλειστικές, ευθύνες τη Διοίκησης.
4. Τους λόγους που το Εποπτικό Συμβούλιο, στη Συνέλευση 2012, εισηγήθηκε τη μη απαλλαγή της Διοίκησης του Συνεταιρισμού.
5. Το μεγάλο σκάνδαλο με τα “παρακρατούμενα” περ. 4 εκατ. ευρώ από εταιρεία Συνεταίρου, πρώην Προέδρου ΓΕΝΟΠ. Γιατί δεν εισακούστηκαν από τη Διοίκηση εισηγήσεις Υπηρεσιών και δεν υλοποιήθηκαν αποφάσεις Συνελεύσεων. Οι μέγιστοι κίνδυνοι για το Συνεταιρισμό.
6. Τα άνω των 700 χιλ. ευρώ εξωφρενικά δικηγορικά/δικαστικά έξοδα της κρίσιμης περιόδου.
7. Την αγωγή περ. 250 χιλ. ευρώ κατά του Συνεταιρισμού (από εταιρεία συζύγου Συνεταίρου), επειδή η Διοίκηση ΠΣΥΠ απέρριψε τη σαφή, προτρεπτική εισήγηση των Υπηρεσιών του για εμπρόθεσμη καταγγελία “σύμβασης” για το Περιοδικό.
8. Τα περ. 300 χιλ. ευρώ που “χαρίστηκαν” στην “ΚΩΣΤΊΚΑΣ”, αντίθετα από σαφείς εισηγήσεις Υπηρεσιών.
9. α. Την Επιλογή Εταιρείας Ορκωτών Λογιστών.
β. Εάν υπάρχει “εκφοβισμός” μελών Οργάνων και Εργαζόμενων.

10. Τις εντυπωσιακές, αχρείαστες, συμβάσεις άνω των 100 χιλ.ευρώ με Εταιρεία Συμβούλων/ Ορκωτών, αντίθετα Υπηρεσιακών εισηγήσεων. Την ταυτόχρονη μείωση μισθών και αζήμια απόλυση.

11. Το ποιος και με ποια επιδίωξη, κρυφά από το Λογιστήριο, Παρασκευή βράδυ-9 η ώρα, προσπάθησε 4 φορές, να “παραβιάσει” ηλεκτρονικά τον τραπεζικό λογαριασμό του Συνεται-ρισμού στην ΕΤΕ. Γιατί υπήρξε άρνηση διερεύνησης,όπως ζήτησαν αγωνιωδώς οι Υπηρεσίες.

12. Τη συνταρακτική-δραματική-προφητική επιστολή 6/2/13 του μέλους του σημερινού ΔΣ, Γ. Θάνου.
13. α. Δημοσίευμα Conta News:“Καταγγελίες για “φαγοπότι” στο Συνεταιρισμό ΔΕΗ”.
β. Κόστος εκτός έδρας Οργάνων.
γ. “Απολύσεις” και Προσλήψεις προσωπικού.

14. Τις ανακοινώσεις-καταγγελίες από πολλά Σωματεία και Παρατάξεις Συνεταίρων για πρωτόγνωρες, σοβαρές-αρνητικές-βλαπτικές πράξεις της Διοίκησης. Και κατά των εργαζόμενων στον ΠΣΥΠ.
15. Τη διάθεση των εκατομμυρίων ευρώ της μηνιαίας έκτακτης εισφοράς των 6 ευρώ από το 2010.
16. Τη σύμβαση: Σύστημα υγείας Ελευθέρας” με τη μηνιαία συνδρομή 6 ευρώ.
17. Τις καταγγελίες του Σωματείου των Εργαζόμενων αλλά και Σωματείων των Συνέταιρων, ΕΚΑ κλπ για απειλές, πιέσεις, απολύσεις , μειώσεις μισθών των Εργαζόμενων στον ΠΣΥΠ.
18. Την “αφαίρεση” και αλλοίωση  προσωπικών δεδομένων από φάκελο εργαζόμενης και “δημοσιοποίησή” τους.
19. α. Πιθανά πορίσματα υλοποίησης αποφάσεων του σημερινού ΔΣ για: “σκάνδαλα”, “διαθέσεις κινητών” και
β). Εάν είναι αντικαταστατική η συμμετοχή, στο νυν ΔΣ, μέλους του με ποινική δίκη στη ΓΕΝΟΠ.

20. Εάν η μήνυση κατά της Προέδρου του Σωματείου των Εργαζόμενων στον ΠΣΥΠ και για 10ετίες Εκπροσώπου τους στο ΔΣ ΠΣΥΠ, είναι πράξη αντεκδίκησης και εκφοβισμού επειδή με το Σωματείο υποστηρίζει τα συμφέροντα Συνεταιρισμού-Εργαζόμενων και βεβαίωσε ως αποκλειστικά υπεύθυνη τη Διοίκηση του ΠΣΥΠ για όσα μεθοδεύτηκε να φορτώσουν/συκοφαντήσουν την τ. Υποδιευθύντρια.

21. Εάν σχεδιάστηκε, πως και από ποιους η απόλυση, και μάλιστα δίχως αποζημίωση (πρωτό-γνωρη αντεργατική πράξη στην ιστορία των αφεντικών), της επί 32 χρόνια υπαλλήλου και πρώην Υποδιευθύντριας, επειδή προστάτευε τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού από αντισυναι-τεριστικές πράξεις. Ποιος συνέταξε το “Εξώδικο Απόλυσης” και πιθανές ποινικές ευθύνες.

Κυρίες και Κύριοι της Εφορευτικής ΠΣΥΠ/ΔΕΗ,
Τα παραπάνω ενδεικτικά θα είχε τη δυνατότητα να ακούσει και αποφασίσει η Γενική Συνέλευση. Όμως, από εσάς εξαρτάται εάν τα ακούσει πριν τις εκλογές.
Έχετε το δικαίωμα, την υποχρέωση και ευθύνη να στηρίξετε τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού και των Συνεταίρων.
Να αποκαταστήσετε το κύρος δεκάδων χιλιάδων Εργαζόμενων-Συνταξιούχων της ΔΕΗ και των Οικογενειών τους, των ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμιων που προσβάλλονται επειδή στιγματίζονται αφενός ως αδιάφοροι για τη Συνεταιρι-στική Ιδέα, τη Συνεταιριστική Περιουσία, τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ και αφετέρου ως απηνείς διώκτες, άτεγκτοι εργοδότες, αδίστακτα αφεντικά.
Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ




H Πρόταση

ΑΥΤΕΝΕΡΓOΥ 

για Κατάργηση

 της Εκμετάλλευσης 

Ανθρώπου και Φύσης από Άνθρωπο

στο:

http://autenergos.blogspot.gr/2016/03/1-petition-by-autenergos-april-1st.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: