Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Γ. Παπασίμος: Ο ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ «ΓΟΛΓΟΘΑΣ»


Ο ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ «ΓΟΛΓΟΘΑΣ»
Του Γεωργίου Παπασίμου
Site: http://www.gpapasimos.gr/ Twitter: @PapasimosG


Η Ελλάδα «σταυρώνεται» καθημερινά επί έξι χρόνια εφαρμογής του μνημονιακού «οδοστρωτήρα» και η ελληνική κοινωνία βιώνει τον δικό της ανηφορικό «γολγοθά». Από την εμφάνιση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης του 2008, που ανέδειξε τις έντονες «πληγές» του Ελληνικού περιφερειακού κλεπτοκρατικού καπιταλισμού, η Χώρα μας καθεύδει συνεχώς σε «κατήφορο». Η οικονομία βρίσκεται σε «κωματώδη» κατάσταση και η παραγωγική διαδικασία στο ναδίρ. Το δημόσιο χρέος, που ξεπερνά πλέον το 180% του ΑΕΠ, πνίγει την χώρα, σε συνδυασμό με το έλλειμμα, την αρνητικότητα του εμπορικού ισοζυγίου και την ανεργία, που έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστό του 30%.
Η σκληρή, νεοφιλελεύθερη ταξική και ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική της βίαιης εσωτερικής υποτίμησης της προηγούμενης επταετιας έχει επιφέρει ραγδαία «φτωχοποίηση» στο μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού Λαού, οι, δε, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες έχουν φθάσει στο απόγειο, διχοτομώντας βαθύτατα την Ελληνική κοινωνία. Διχοτόμηση, που προσδίδει χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής Χώρας, όπου τα 2/3 αυτής βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή στο κατώφλι αυτών. Το υπόλοιπο 1/3, που αποτελείται από την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, τους ραντιέρηδες και τους πάσης φύσεως «αετονύχηδες», που αξιοποιούν την διαπλοκή τους με το Δημόσιο και την πολιτική εξουσία, αλλά και μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού της Χώρας ζει ανέτως, με τον «ληστευμένο» πλούτο, που αποκτήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, μέσω της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Είναι, πραγματικά, εντυπωσιακό ότι, την ώρα, που η Ελλάδα βιώνει τις κρισιμότερες στιγμές από την ίδρυσή της ως Κράτος και, οπωσδήποτε, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οικονομική και πολιτική «ελίτ» της εμφανίζει την εικόνα μιας «ξετσίπωτης» κάστας πλουτοκρατών, η οποία κινείται και δρα πάνω και έξω από την κρίση, αλλά και τους Νόμους, έχοντας διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα από εκείνα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ επί επτα χρονια σχεδόν, μετά την ένταξη της Χώρας στους καταστρεπτικούς μηχανισμούς του Μνημονίου, έχουν ληφθεί κάθε είδους απίθανο μέτρο, που οδηγεί στην μαζική οικονομική εξόντωση της πλειοψηφίας του Λαού, και ετοιμάζονται ενόψει της αξιολόγησης να ληφθούν σκληρότατα μέτρα, που θα αποτελειώσουν ότι παραγωγικό υπάρχει στη χώρα, δεν έχουν πειραχθεί στο παραμικρό τα συμφέροντα αυτής της «αντεθνικής ελίτ» (οικονομικής, πολιτικής, χρηματιστηριακής κ.λπ.), η οποία, όχι μόνο έχει εξάγει τον κλεμμένο εθνικό πλούτο στις Ελβετικές τράπεζες και σε άλλους «φορολογικούς παραδείσους», αλλά, μέρος αυτής συμμετέχει ενεργά μέχρι σήμερα στην ολοκληρωτική «σκύλευση του πτώματος» της Ελλάδος.
Έτσι, αποδεικνύεται η τραγική ανικανότητα και η εγκληματική, πλέον, δράση και συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού, το οποίο δομήθηκε κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και μετέτρεψε την Ελλάδα σε «όμηρο» των σύγχρονων «δεσμοφυλάκων», που είναι το διεθνές κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Μεταπολίτευση που πνέει τα λοίσθια και βιώνουμε σήμερα έντονα τους σπασμούς του τέλους της, μετά την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της πρόδηλης αδυναμίας του να υλοποιήσει στοιχειωδώς τα υποσχεθέντα και τα αυτονόητα για την «Σωτηρία» της Χώρας.
Έφθασε η ώρα για πλήρη ανατροπή αυτής της φαύλης κατάστασης. Να τεθεί τέλος στην παρακμή της χώρας. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μπει τέλος στις ψευδαισθήσεις, τις ιδεοληψίες, το επιδιωκόμενο ατομικό βόλεμα και την πρόταξη του ιδιωτικού έναντι του δημόσιου συμφέροντος και της συλλογικότητας.
Απαιτείται η συγκρότηση ενός άφθαρτου πολιτικού υποκειμένου, ενός δημοκρατικού πατριωτικού προοδευτικού μετώπου «σωτηρίας» της Χώρας και η πρόταξη μιας νέας πολιτικής πλατφόρμας, που θα εμπεριέχει τα αυτονόητα ,αλλά και τους ανθρώπους, που θα την διαχειριστούν, έξω από το σημερινό πολιτικό προσωπικό, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά «λίγο» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όντας αρκούντως ενσωματωμένου στα δίχτυα του νόθου πελατειακού κράτους, με στόχο την υπέρβαση της κρίσης και την «ανάσταση» της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: