Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ

 ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ

Η γη και οι υποδομές λαϊκή περιουσία για τις

 ανάγκες ωΗ γη και οι υποδομές λαϊκή

 περιουσία για τις ανάγκες 
 
του εργαζόμενου λαού


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών προχωράει με γοργά βήματα στις ιδιωτικοποιήσεις. Η παραχώρηση του Ερημίτη στην N.C.H. Capital, η παραχώρηση των περιφερειακών Αεροδρομίων (και της Κέρκυρας), συνεχίζοντας με τα Λιμάνια, τη ΔΕΗ, την Καθαριότητα των Δήμων και των Δημόσιων Οργανισμών, την Ασφάλιση και Δημόσιες Εκτάσεις όπως το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό κτλ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Έπεται συνέχεια με άλλες 110 παραλίες (Ίσσος, Αλυκές Λευκίμμης κτλ), ορεινοί όγκοι, λίμνες, ποτάμια και άλλες εκτάσεις φυσικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής του κεφαλαίου, πιστή εντολή της Ε.Ε. , όρο για την κερδοφορία και του ντόπιου κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση για να πείσει το λαό να αποδεχτεί την πολιτική, που υπηρετεί το κεφάλαιο, σε βάρος του,  παρουσιάζει τις ιδιωτικοποιήσεις ως ωφέλιμες, ως “αντιμετώπιση της ανεργίας”. Για τις θέσεις εργασίας, η εργοδοσία θα επιδοτηθεί αδρά, ενώ θα δίνουν μισθούς πείνας, χωρίς ΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα.
Είναι πρόκληση οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμος, η Περιφέρεια κι αυτοί που μέχρι χθες προωθούσαν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξαν την 47σέλιδη πρόταση για συμφωνία με την Τρόικα, που προέβλεπε και την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη, να το παίζουν σήμερα παραπλανημένοι. Όσοι σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί τάχα, να υπάρχει φιλολαϊκό σχέδιο που να χωράει τα συμφέροντα των καπιταλιστών και του λαού, μας κοροϊδεύουν, κι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας.
Σήμερα δυο αντίθετοι κόσμοι έρχονται σε σύγκρουση. Από τη μια εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, που παράγουν όλο τον πλούτο και στενάζουν από την ανεργία, την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα, τα λουκέτα, τους φόρους. Από την άλλη ξένα και ντόπια μονοπώλια, που ιδιαίτερα στον Τουρισμό, θησαυρίζουν, κάνοντας νέα ρεκόρ εισπράξεων και κερδών μέσα στην κρίση.
Υπάρχει η δυνατότητα ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό. Οι υποδομές, οι φυσικοί πόροι, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, το καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της χώρας, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα.
Ψηλά το κεφάλι! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός! Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να μην αποδεχτούν την εξαθλίωση! Να μην πιστέψουν την κυβέρνηση, ότι περάσαμε τα δύσκολα! Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους, παραιτημένους από αγώνες να αποδεχτούμε τα μέτρα που πήραν, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουν να συνηθίσουμε την εξαθλίωση, τα συσσίτια και την ανεργία. Δεν τους κάνουμε τη χάρη.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, οργανωμένοι στα ταξικά σωματεία, να παλέψουν για:
  • Να ακυρωθούν τώρα οι συμφωνίες ΤΑΙΠΕΔ – μεγαλοεπιχειρηματιών, για την παραχώρηση υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ) και την παραχώρηση εκτάσεων, όπως ο Ερημίτης κτλ.
  • Να μην παραχωρηθούν στους μεγαλοκαρχαρίες ο Ίσσος, οι Αλυκές στη Λευκίμμη, άλλες 110 παραλίες κι υποδομές που περιλαμβάνονται στην περιουσία του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.
  • Να χαράξει με την πάλη του την προοπτική, ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου οι δημόσιοι χώροι, η γη, οι υποδομές, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία και ο εργαζόμενος λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.
Κέρκυρα 26/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: