Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

meta name="Originator" content="Microsoft Word 12">

25/9/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

ΚΚΕ

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Γ. Μαυρίκο μέλος της ΚΕ και βουλευτή, Ηλ. Σταμέλο στέλεχος της ΚΟΑ, Ι. Καλατζόπουλο και Π. Ταταρίδη μέλη της ΝΕ Κοζάνης και Λαγαρά Θ. πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας είχαν σήμερα συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς στην ενέργεια και ενάντια στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, που επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά. Εθεσε συγκεκριμένα εργασιακά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στη Δυτική Μακεδονία και απαίτησε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος κατοίκων Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου και σημείωσε την ανάγκη να πάρει τέλος η ομηρία των εργαζόμενων στους εργολάβους.

Επίσης έθεσε το γενικό αίτημα να ισχύουν στο σύνολό τους οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ακόμα, ανέπτυξε βασικά θέματα συνδικαλιστικών ελευθεριών που αφορούν τις διώξεις σε βάρος του συνδικαλιστή Ανδρέα Αβραμίδη και προβλήματα διακρίσεων σε βάρος εργαζόμενων στη ΔΕΗ Σκύρου.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύτηκε να εξετάσει τα προβλήματα και να δώσει απαντήσεις στα θέματα αρμοδιότητάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: